Xnet atver jaunu veikalu – percLetak.lv

Kaspars savā blogā ir uzrakstījis interesantu ziņu par jaunu Xnet veikalu ar īpašām cenām.

Acīmredzot krīzes un krītošā apgrozījuma iespaidā viens no vecākajiem interneta veikaliem izveidojis jaunu veikalu percLetak.lv. XNET pieder Švānu ģimenei (Ilzei un Mārtiņam). Kā epastā informēja Xneta Mārtiņš, tad “PērcLētāk var startēt atsevišķās preču kategorijās ar 0-1% uzcenojumu un ar 1Ls piegādi Rīgā”.

Lai arī pirms gada vai vairākiem viņš pārliecinoši teica, ka grib attīstīt tikai xnet brendu, taču situācija spiež adaptēties. Jaunais veikals acīmredzot “parazitēs” uz xnet infrastruktūras, jo pat mūsu krīzes apstākļos preci ar 0-1% uzcenojumu par 1Ls aizvest nekur nav iespējams. Tiesa tagad (pēc nedēļas) viņi ir pamainījuši piegādes nosacījumus, par latu piegādās ne ātrāk, kā 2-10 dienu laikā. Interesanti mēģina iebarot šo lēno piegādi klientiem – eko piegāde – jūs gaidiet – mēs nepiesārņosim dabu piegādājot ātri ;).
Skaidrs ir arī tas, ka, lai nebojātu cash-cow xnet brendu bija jāveido jauns veikals.

Interesants piegājiens.

Atgādināšu, ka Xnet 2008.gadā ieņēma interneta veikalu TOP godpilno otro vietu.

Runājot par pašu veikalu. Iespējams, ka uzcenojums ir ļoti mazs, bet mani šokēja viena prece, kas man bija aktuāla vienu brīdi.

Paņēmu Lacie ārējo USB2.0 disku ar 1tb ietilpību.

Un salīdzināju ar tādu pašu disku, kuru var nopirkt parastā Multisistēmas veikalā, protams, arī pasūtīt ms.lv lapā.

Es vienkārši par pārējām precēm nejūtos kompetents un tāpēc neņemos salīdzināt cenas. Varbūt, ka neveiksmīgs salīdzinājums un konkrēti uz šo preci Multisistēmai ir vislabākais darījums sanācis.

42 thoughts on “Xnet atver jaunu veikalu – percLetak.lv

  1. CooLynX Raksta autors

    archaic, Lursoftā vai arī tā kā es to daru, kad velku ārā no Dienas biznesa publikācijām. http://pods.lv/2009/07/21/lielakie_latvijas_interneta_veikali_2008gada/

    Dienas bizness tos datus velk ārā no Lursoft datubāzē publicētajiem gada pārskatiem.

    BlackHalt, nu tas ir tas pats, kas neinterneta MS veikalā.

    Atbildēt
  2. Beaviz

    CooLynX: un vai tevi nešokē RIMI atrodamais Krievijas siers par Ls 1.99/kg, kad visur citur tas maksā vismaz 1.5x dārgāk? To sauc par ‘AKCIJU’- nav korekti salīdzināt ar MS “SPECpiedāvājuma” preci…

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    Nē, nešokē. Es kaut kā biju iedomājies, ja ir reiz veikals, kas specializējas uz zemākām cenām, tad tur visam ir jābūt lētāk.

    Atbildēt
  4. Delfins

    CooLynX, te ir LATVIJA
    drīkst muļķot latvieti pat jau nosaukumā.. un dažreiz/daudz arī notic. tāpēc mēs esam tur, kur esam… dir*ā…

    PS: kalsisks mārketings… iedod vienai precei 0% uzcenojumu un taisi PR

    Atbildēt
  5. atis

    BlackHalt, tas tak metaleks klons.. un adrese arī izskatās turpat. Interesanti vai garantijas un parādus arī pārņēma, vai tas tāds juridiskais refresh?

    Atbildēt
  6. zvirbulzils

    salīdzināju printeri ko vēlos iegādāties 😀
    http://percletak.lv/index.php?zoomid=119384&kas=Epson+Stylus+Photo+1400+A3
    http://www.fotoveikals.lv/?p=productsMore&iProduct=3203

    cenu starpība tāda iespaidīga

    Atbildēt
  7. jaa

    un pēc annas iemestā linka uz salidzini, var redzēt, ka labajāscenās tas HDD maksā tikai par 1.30LVL mazāk nekā xnetā. baigais slinkums rēķināt cik % zemāk tas ir.

    Atbildēt
  8. PriceBot

    Tiešām izskatās, ka tas nav lētaikais i-veikals pat ar visu “Eko piegādi”. Pavirši meklējot es šo produktu Hp 4710s (NX445EA#ABB) citur atradu lētāk.

    Atbildēt
  9. Intars

    bija doma pirkt monitoru no pescLetak.lv, intereses pēc iemetu salidzini.lv un cena bija viena no dārgākajām, tā ka tas tiešām nav lētākais i-veikals

    Atbildēt
  10. hren

    godīgi sakot ar “dzelžu” tirdzniecību jau kādu laiku nav sakara, bet varu padalīties ar savu 10+ gadu pieredzi pirms tam un neticu ka kas ir mainījies… Kā veidojas speciālās sapņu cenas, akcijas utt.? Kāds no nopietnākajiem spēlētājiem aiziet uz ražotāja pārstāvniecību (vai otrādi) un pasaka “esmu gatavs iedot N tūkstošus naudiņas un nopirkt x vienības jūsu preci bet gribu , lai šāda cena un prece tiek tikai man ar vismaz y% “handikapu” pret pārējiem.” 99% gtadījumos tā sarunāt var. Nevienam ražotājam plāns netiek stādīts par abstraktiem piesaistītiem un apmierinātiem klientiem utml. bullshitu bet gan par reālu apjomu $, kas no šīs valsts/reģiona jāizspiež! Vēl arī zināms, ka vairumnieki finansiālu problēmu un spēcīgo spēlētāju iespaidā, atgriežas pie reālas cenu difrenciācijas (90to vidū “cenu satbi” dazāda līmeņa atškīrās par pat 20+%, bet uz 2007 nonivelējās) un tāds Xnets un citi i-tirgoņi, kas ņem tikai preci uz reāla pasūtījuma pamata būtiski zaudē cenās tiem, kas gatavi paņemt preci uz noliktavu.

    Atbildēt
  11. Māris

    Oukei. Vēlos apgaismot pāris prātus, kas tiešām domā, ka stipri vien zemākas cenas parādīšana vien norāda uz pamatīgām nezināšanām latvijas interneta veikalos.
    Pirmkārt – ņemot to pašu salīdzini.lv. Mums izmet sistēma daudz veikalu ar stipri vien labu cenu. Mēs paņemam pasūtam, nopērkam, pēc divām nedēļām izrādās, ka dažas daļas ir citas, vai pavisam cits modelis utml… veikals vairs neeksistē. Mūsdienās interneta veikali nāk un iet juridiski. Jā, juridiski, varbūt ne fiziski
    Otrkārt – salidzini.lv apskatam, baigi labās cenas, zvanam vienam – nav, otram – nav, trešajam – ir, bet pēc 3 nedēļām. Pēc 3 nedēļām diemžēl arī nav. un tā tālāk. Līdz nonākam pie xnet.lv vai kāda cita populārāka zīmola veikalu
    Treškārt – runājot par xnet.lv. Xnetā strādā ļoti labs personāls un vienmēr spēj atbildēt uz jautājumiem

    Atgādināšu, preces atrašanās maza interneta veikala katalogā vēl nenozīmē pareizu cenu, pieejamību, garantiju u.c. lietas. Kamēr vien prece nav tev uz rokas, tu nevari apsveikt uzvarētāju kādu no veikaliem.

    apmēram tāds ir mans domu lidojums

    Atbildēt
  12. Sarky

    Es, savukārt, skatījos fotōaparātus un arīdzan apjautu, ka diezgan dārgs tas “Pērc lētāk”. Un vispār – izbrīna šie “gudrie” “0%-1%” “biznesmeņi”….

    Atbildēt
  13. Švāns

    Mazs komentārs par minētajiem Lacie cietajiem diskiem. Normālā kārtā pirkums internetā nozīmē to, ka šo disku man veikals arī piegādās. Ja percletak.lv šis HDD ar piegādi Rīgā izmaksā 64.70Ls un jebkur citur Latvijā 66.70Ls, tad minētajā ms.lv:
    Rīgā – 64.45Ls
    Rīgas rajonā – 66.95Ls
    Pārējā LV – 73.95Ls
    Piegādes maksa ir tāda “interesanta” lieta – piemēram, pta.lv vispār nepieļauj iespēju saņemt preci birojā. Tev obligāti ir jāizvēlas piegāde, kas Rīgā maksā minimums 8Ls. Vēl piemēram, ir vesela rinda e-veikalu, no kuriem sagaidīt samaksāto priekšapmaksu, ja atsakies no preces – ir sāpīga un ilga padarīšana. Tev sola, sola, stāsta, ka grāmatvede jau pārskaitījusi, vai vēl kādas muļķības. Katram otrajam “kapeiku pi@@*&” ir sava sistēma, kā čakarēt klientus 🙂
    Kopsavilkumam – nav nekādas mākas pārdot par pašizmaksu un pēc tam bankrotēt. Māka ir pārdot, ja vari gudri nopelnīt. Tas, savukārt dod iespēju nodrošināt kvalitatīvu servisu, atteikuma tiesības, 2.gada garantiju, u.t.t., ko strādājot ar 0-1% uzcenojumu var aizmirst. Viss kaut ko maksā. Bezmaksas siers neeksistē.

    Atbildēt
  14. aksels

    Piekrītu Mārim par lētajām cenām. Vairākkārt nācies apzvanīt ntās internetbodes sākot no lētākās, lai noskaidrotu, ka lētā prece eksistē tikai internetā. Dabā tās nav un nevar pat pasūtīt.

    Atbildēt
  15. kas

    Par konkrēto HDD preci varu piekrist augstāk rakstītajiem zinātājiem – tā ir prece, kas nopirkta zem vairumtirgotāja katalogā redzamās cenas. Nezinu kā tagad, bet kādreiz ms.lv uz šo ļoti spieda – sarunā konkrētu daudzumu un dabū pamatīgi labāku cenu, un pārejie to nevar pārsist. Tā, kā šis salīdzinājums nav godiīgs.
    Piemēram 220 un 1a bija un, laikam arī ir pirktspēja, piemēram 1a dabū sev portatīvos datorus par labu cenu, jo var notirgot ar visām tām reklāmam visās vietās diezgan daudz. galvenais esot somu piemst klāt 😀
    Bet tā ir, ja vari paņemt teiksim 500.gab HP konkrētu modeli, tad tādu arī dabūsi tikai Tu uz konkrētu laiku, citiem nebūs vai citiem būs pat par 120! Ls dārgāk kā dabūju Tu. Bet nu tādi veikali jau nogāja pa grunti (euroshop.lv), kuri preci ņēma pārāk optimistiski….

    Atbildēt
  16. dj

    der atcerēties tādu lietu, ka bieži vien internetveikalos, kurus tu atrodi caur salidzini.lv , vai kurpirkt.lv , reāli tās preces ar zemāko cenu nemaz nav..
    + nav droši nekas par garantiju.

    Atbildēt
  17. esmujanis

    Par xNet tikai labāko, bet 1. ko meklēju jau >10 g. ir MS. Pret salidzini.lv attieksme neviennozīmīga (piekrītu iepriekšējam)

    Atbildēt
  18. Didulis

    Visticamākais, ka viņi ar to 1% uzcenojumu ir domājuši, uzcenojumu no XNet kataloga cenām. ;-D Apskatoties, tomēr izrādījās, ka Xnet katalogā tomēr ir dārgāk.

    Lai arī ir dižķibeles apstākļi, manuprāt prātīgāk būt bijis labot šajā pētījumā pieminētos trūkumus. Pieļauju iespēju, ka tuvāko gadu laikā leišos vai estiņos kāds to ņems vērā un mūsu inet bodes raudās par sarūkošo pieprasījumu.

    Atbildēt
  19. arnico

    Atlausos piekrist tam ka tas noteikti nav lets veikals. Un arī piegāde nav lēta.

    Vienkarss piemers par to pasu Dateks veikalu:
    Noperkam datoru (par letakam cenam nekaa sitajaa)
    Dateks piegade – 5 ls / 2 dienu laikā
    Percletak piegade – 8 ls / 10 dienu laika vai 18 ls / 3 dienu laika

    tad kas tiesi tajaa pasaakumaa ir leetaaks vai izdeviigaaks ? 😀

    PS. balstos uz personigo pieredzi un atrassanos “Pareja latvijas teritorija”

    Atbildēt
  20. MF

    Bet vispar vislabakie veikali ir tie, kuriem ir piesaiste vairumnieku baazei, un reali var redzeet – ir prece pieejama vai nav, paareejie veikali var iet skriet, taados es nemaz neskatos neko un pat nedomaaju viniem zvaniit….

    Atbildēt
  21. ZBH

    Multisisteemaa meedz buut uz dazaam dienaam dazaam lietaam labs atlaids. Tik labs, ka leetaak nekur. Pats shitaa paariit tjapu iepirk, cen kaukur -70Ls no taa, kas viniem biij veelaak un -50 citur tobriid.

    Atbildēt
  22. John

    Labaas cenas beizhi veidojas, ja kaads menedzeris nolaizh mulkji un pasuuta pa liekam vai nepareizi vai klients atsakaas, natnaak pakalj un visaadi tamliidziigi. Vairumniekam preci var atgriest bet GNT vismaz kaadu laiku atpkalj bija soda %, kas spieda diezgan pamatiigi pa kabatu, attieciigi labaak pardot ar nelielu miinusu kaadam klientam nekaa ar pamatiigu miinusu atgriezt vairumniekam……
    Multisisteema ir iipashs staasts

    Atbildēt
  23. m_janis

    #30: Nu, nu – man Lacie 500Gb iet jau kādu trešo gadu, tiek diezgan bieži staipīts citur – nekādu problēmu pagaidām (tfu, tfu). Tiesa, par 1TB esmu arī dzirdējis, ka neesot droši – bettas gan jau vairāk attiecas uz tur esošo HDD (esmu redzējis gan Seagate, gan Samsung iekšā).
    Par tēmu – diezgan bieži iepērkos Xnet – uzticama firma, sakarīga apkalpošana – lētajos viekalos nekad neko nepasūtu un pat nedomāju to darīt (ja jau lēti tirgo – 100%, kaut kas tur nav “tīrs”) – Multisistēmu kaut kā nevieš uzticibu :D.

    Atbildēt
  24. šaubīgais

    Man ļoti patika Metaleks preču atsijāšanas sistēma, kas nu ir Dateksā pieejama.
    Metaleksā esmu iepircies (pozitīva pieredze), Dateksā, pagaidām nav sanācis…

    Atbildēt
  25. krizdabz

    Viss kārtībā ar iepirkšanos arī Dateks. Pēdējā mēneša laikā esmu tur veicis vairākus pirkumus (aiz labām atmiņām par Metaleks) un nav bijušas nekādas problēmas.

    Atbildēt
  26. F

    Nu, es, tomēr, negribētu xnetu tik ļoti slavēt. Ir bijuši gadijumi, kad preci sola pāris dienu laikā, bet beigās izrādās, ka tās pat nav noliktavā Latvijā. Rodas iespaids, ka galvenais ir pateikt to ko klients vēlas dzirdēt un tad cerēt, ka beigās neatteiks un gaidīs pavisam citu termiņu nekā solīts.

    Atbildēt
  27. optimists

    Piemirsu pateikt: lai veicas xnet un ari percletak, ka ari citiem interneta veikaliem. Mes varam spriest gari un plasi, tachu taa ir konkurence, savi klienti un savas cenas un ne vienmer tirdznieciba dominejosas ir cenas. Ta vinjs ir!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *