Firefox 57 Quantum

Šodien oficiāli iznāca atjaunotā Firefox 57 Quantum versija. Šī ir pilnībā pārrakstīta Firefox versija, kas būtībā ir jauns pārlūks. Ja sen neesi lietojis Firefox, tad šī ir tā versija, kuru vajag pamēģināt. Tā tiek prezentēta kā versijas, kas ir ātrāka pat par Google Chrome.

Ja tu esi smagsvars un Firefox lieto pa nopietno ar ciļņu grupām un virtuālajiem darbagaldiem, tad iespējams, ka šo versiju labāk būtu palaist ar jaunu profilu. Sākumā vajag notestēt vai viss strādā uz jaunā Firefox un tikai pēc tam pilnībā uz to pāriet. Tā kā šī ir pilnībā pārrakstīta versija, tad tā vairs neatbalsta vecos Firefox papildinājumus.

Piemēram, man ir vairāki papildinājumi, kas nestrādās jaunajā versijā.

Attiecīgi es pagaidām nesteidzos ar migrāciju.

Par ātrumu runājot. Atradu kādu video, kur uz Windows planšetes tika testēti visi populārākie pārlūki un Firefox nav no tiem ātrākajiem šajā testā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo Firefox, protams, jaunais ir ar kārtu ātrāks. Par pārējiem pārlūkiem nemāku teikt, jo tos nelietoju.

12 thoughts on “Firefox 57 Quantum

  1. Matīss

    Salīdzinājuma infografija tiešām ir interesanta! Nesen mēģināju pāriet no Chrome uz FF, bet saskāros ar nasty memory leak, kas padarīja FF absolūti nelietojamu. Lai pilnvērtīgi to izmantotu vairākas reizes dienā vajadzēja killot procesu un sākt par jaunu.

    ps. – ja noklikšķina uz kāda no attēliem, tad tas atveras modālajā logā un sākas “slaidšovs”. Tas ir reāli anoying (īpaši, ja lasi infografiku un pēkšņi nomainās bilde).

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Ha, paldies par norādi uz automātisko rotāciju! Noņēmu. 😉

      Attiecībā uz atmiņas problēmām. Mēs laikam esam dažādas Chromes un Firefoxus lietojuši vai uz atšķirīgām sistēmām. Firefox jau vairāk kā 10 gadus ir stabils un to nokaut ar atmiņas problēmām ir gana grūti. Pat ar 1000 cilnēm. Pamēģini atvērt uz Chromes kaut vai pusi no tā un pastrādāt vēl. 😂

      Atbildēt
    1. Dreef

      Matīsam taisnība. Pēdējā laikā FF kārās augšā dēļ atmiņas, ja ilgāk lieto. It īpaši, ja lietoji vairāk Facebook vai ko tamlīdzīgu (sarežģītu). To pārāk nejūt, ja tev RAM ir daudz un ātrs, bet uz parastākiem datoriem nākas FF pārlaist ik pēc kādas stundas un tas nav normāli. Līdzīgi bija/ir ar Lightroom un vairāk nekā 4 kodolu procesoriem. Iespējams FF to speciāli sataisījuši, lai tauta ātrāk pārietu uz šo jauno versiju, jo šajā jaunajā versijā pagaidām nejūt to “gļuku” ar atmiņas rīšanu.

      Atbildēt
      1. coolynx Raksta autors

        Man bija 4GB rāmis un pārējais swapojās jeb dzīvojās pa disku. Bet, iespējams, ka es neņēmu vērā to, ka uz Windows sistēmām darbs ar atmiņu ir vājāks nekā uz linux/unix tipa sistēmām. Ar Windows neesmu strādājis jau pēdējos 5 gadus. Jācer, ka jaunajā būs šīs lietas atrisinātas.

        Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Tur daudzas lietas ir salabotas, ko kāds “mākslinieks” bija sačakarējis. Tagad pogas var staipīt kā vajag un patīk.

      Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *