Suši etiķete

Pirms gada biju iemetis saites uz pamācībām par to kā pagatavot suši mājas apstākļos. Ja pieņem, ka suši esam iemācījušies pagatavot, tad tagad ir pienācis laiks arī iemācīties pareizi tos ēst. Nejauši pamanīju foršu zīmējumu ar suši etiķetes pamācību.

Atradu caur Lifehacker.ru.

Tā ir sanācis, ka esmu izsvītrojis no savām grāmatzīmēm Kebab Fix, jo jau pirms krīzes bija šausmīgi sarukuši kebabi, tieši tāpat kā šausmīgi ir pasliktinājusies Lulu picas kvalitāte un tās ir kļuvušas nebaudāmas. Turkebabā vēl neesmu bijis, bet esmu sajūsmā par Gan bei. Ir salīdzinoši dārgs iestādījums, bet kvalitāte ļoti patīk. Līdz ar krīzi ir aizmirsuši par klientiem, kuri ir vēl gatavi maksāt arī par kvalitāti. Laikam tādu klientu ir ļoti maz. 🙁

20 thoughts on “Suši etiķete

  1. Utopia

    Sojas mērcē vienmēr izšķīdinu nedaudz vasabi. Tāpat arī rīsus mērcēju sojas mērcē. Nezināju, ka tas ir pret etiķeti. Ingveru ēst reizē ar suši gan nebiju iedomājies, būs jāpamēģina :).

    Atbildēt
  2. aksels

    Man tas pats 🙁 I wassabi šķīdinu sojas zupā, i mērcu tur maki rīsiņus. Bildē redzamo klasisko suši parasti neņemu, varbūt maki drīkst ēst nekulturāli 🙂 jeb tos īsti suši snobi neēd ?

    Atbildēt
  3. Mr. Serge

    Par Gan Bei nezinu, ne pārāk patīk šitik snobisks iestādījums, bet FixKebab neesmu bijis jau teju gadu, arī Lulū pasūtinu tikai ārkārtēja bada gadījumā, savukārt par TurKebab varu teikt tikai to labāko un gaidu, kad viņiem atvēsies arī piegāde uz mājām.

    Atbildēt
  4. zoom

    Man savukārt sojas mērce šķiet pilnīgi neēdama jebkuram ēdienam 🙁
    negaršo un viss. Novēroju, ka Ķīnā parasti tā sojas mērce ir visur lielos daudzumos, kas mani īpaši nepriecē. Bet nu.. kaut kā jau ar alu iedabūt iekšā var.

    Wasabi – vo tā ir štelle!

    Atbildēt
  5. Stefuks

    Nu skaidrs, es arī ēdu suši kā pāķe 🙂 Vienmēr pašķīdinu Wasabi sojas mērcē un mērcēju kārtīgi iekšā rīsus 🙂 Ingveru ar suši arī iemanos ēst reizē 😀

    Coolynx, ja tev patīk Gan Bei, varbūt pamēģini Vanilla pretī Galerijai Centrs, arī liels ķīnietis (vai japānis hvz) gatavo lieliskus suši un miso zupa tur arī ir garšīgāka kā Gan Bei

    Atbildēt
  6. CooLynX Raksta autors

    Stefuks, vinekārši man ģeogrāfiski šobrīd sanāk ērti tikt līdz Gan bei. 🙂

    Galerijā Centrs man patika tas, kur var sakrāmēt visu un to izcep. Nosaukumu neatceros. Varbūt tas pats vien ir. Tas bija ļoti labs.

    Atbildēt
  7. CooLynX Raksta autors

    Es tik ļoti viņus nemaz nereklamēju. Vienkārši biju ļoti priecīgs, ka šajā lauciņā kaut kas notiek un gribēju dzirdēt atsauksmes. Dzirdēju, bet ne tās pašas labākās. Kāda jēga saspringt, stāvēt rindās un justies kā zaudētājam? 🙂

    Atbildēt
  8. Vilx-

    Jā es arī šito pa lielai daļai zinu, bet, kā jau barbarisks eiropietis, to pārsvarā ignorēju un ēdu kā pašam patīk. 🙂

    Par iestādēm – jā, Gan Bei rullē, ja vari atļauties. Ja interesē pasūtīt uz mājām (tā es parasti daru), tad varu ieteikt arī Domino Pizza (pica viduvēja, bet Suši labi) un Expresspizza – labas picas par sakarīgām cenām.

    Atbildēt
  9. Anonymous Coward

    Bet labākās picas Latvijā noteikti nāk no Makss un Morics. Lēti, pat ir vērts maksāt par piegādi centrā, ja gribas augstas kvalitātes picu. Expresspizzai ir cietas pamatnes, pārāk taukainas picas, LuLu vairs neliek neko virsū, Čili pica ir vispār nožēlojama salīdzinājumā ar pārējiem.

    Atbildēt
  10. Stefuks

    Coolynx, nea tas ko tu domā ir DaDa (arī lieliska vietiņa), bet Vanilla ir pretī Galerijai centrs uz tās ieliņas, kas iet gar Hotel Rīga

    Atbildēt
  11. Kritiķis

    Fuiiii Gan Bei – oficianti izskatās pēc robotiem un no klientiem izvairās.
    Personīgais viedoklis 🙂 Var jau būt krīzes laikā mainījušies….

    Atbildēt
  12. Shadowbird

    Vislabākā (un vienkāršākā) suši etiķete ir beidzot atzīt, ka tā ir vienkārši rīsos ietīta, jēla zivs, un atgādināt sev un citiem, ka latviešu nācija neapstrādātu dzīvnieku patērēšanu atstāja aiz sevis jau kādu laiku atpakaļ.

    Gaidu, kad beidzot līdz mums tiks žurku un suņu delikateses, par kurām visiem tik ļoti patīk vaibstīties. Tās vismaz nav jāēd jēlas.

    Atbildēt
  13. Atbalss: Sushezi - palīgs suši gatavošanā | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *