Paštaisīts iPhone lādētājs no akumulatoriem

Padomju laikā jeb pareizi būtu teikt padomju okupācijas laikā (POL) mums nācās pielāgoties apstākļiem un apgūt daudzas iemaņas, kuras nebūtu attīstījušās tik labi, ja mēs dzīvotu citos apstākļos.

Viena no šādām iemaņām ir spēja atrast risinājumu reizēs, kad kaut kas ir salūzis un nav pie rokas pareizās detaļas, jo POL viss bija deficīts. Tad palīdzēja krievu tehnikas labākie draugi – lielais skrūvgriezis un āmurs. 😉 Vai arī asais prāts un čaklās rociņas, kas no līdzīgiem priekšmetiem palīdzēja atrast vajadzīgo risinājumu.

Es zinu, ka daudziem šīs lietas šķiet pašsaprotamas un tāpēc tās netiek novērtētas pienācīgi. Man bija tas gods pastrādāt 3 gadus kopā ar ārzemniekiem, kuri katru reizi, kad tika pielietota smekalka junnogo pionera, sajūsminājās par to. Tāpēc es novērtēju šādus centienus.

Nejauši bradājot pa interneta plašumiem, uzgāju šim ierakstam par piedāvāto risinājumu iPhone lādētājam.

Tāds sīkums, bet dzīvē var noderēt. Uzzināju arī kaut ko jaunu.

Rezultātā sanāca diezgan sakarīgs iPhone uzlādes komplekts. Līdzi man bija trīs četru bateriju komplekti, ar kuriem iPhone pilnībā varēju uzlādēt 4 reizes un baterijās vēl šis tas palika. Mani aprēķini liecina, ka ar 4 baterijām (Eneloop 2000mAh) var uzlādēt telefonu aptuveni pusotru reizi. Eneloop baterijas ir labas ar to, ka tās laika gaitā pašas praktiski neizlādējas. Gada laikā tajās varbūt zūd 15% no lādiņa, kamēr standarta uzlādējamās baterijas pēc gada būs pilnīgi tukšas pat tad, ja tās netiks lietotas vispār. Ir pieejami arī citu firmu ražojumi tā sauktajām zemās pašizlādes baterijām, tomēr Sanyo ar savām Eneloop bija pionieris, kas izstrādāja šo tehnoloģiju 2005. gadā.

Kad es biju students, tad savam kasešu playerim, jo mp3 toreiz vēl tikai sāka standartizēt, izmantoju akumulatorus, jo tādā veidā varēja ieekonomēt naudu uz baterijām, kas studentam bija ļoti svarīgi.

49 thoughts on “Paštaisīts iPhone lādētājs no akumulatoriem

  1. Normunds

    Kad es biju students, portatīvais radio tika darbināts ar plakano bateriju, tādējādi darba laiku palielinot 3-4 reizes. Savu lomu spēlēja fakts, ka apaļās baterijas bija grūti nopērkamas, lietuviešu baterijas Sirijus ātri izbeidzās un ne par kādiem mp3 un cd mēs tajā laikā pat nesapņojām.

    Atbildēt
  2. Juris

    Šķiet, ka arī 4×1,5V neko sliktu neizdarītu, tieši pat ātrāk uzlādētu to verķi. Šitiem pirkstiņaķiem gan laikam parasti ir tikai 1,2V

    Atbildēt
  3. Knaģis

    Tieši tāpēc jau lieto rechargeables, jo tām ir 1,2×4=4,8V, nevis 1,5×4=6V. USB spriegums ir 5V līdz ar to lietot parastās ir lieks risks.

    Atbildēt
  4. Sybase

    I-phonisti šī cilvēku grupa kura pa pēdejām kapekām sagrabina iphonu , bet ieiet bodē un nopirtk gatavu usb bat chargeri vairs nevar atļauties , un tad pasniedz šo ka nowhaw

    Atbildēt
  5. Guru

    UK poundlandē tādi pa ~80 santīmiem tirgoti tiek… iemet AA bačas un spraud klāt usb devaisu…
    protams ja ir liela vēlme pašam ar savām rokām… tad nu 😀

    Atbildēt
  6. aspidus

    visiem kas noilgojušies pasmelties idejas vai pastiept krāniņu par paša izdarīto ir, manuprāt, ļoti labs resurs http://habrahabr.ru/blogs/DIY/ tur par ierīču lādēšanas tēmu ir milzīgs daudzums rakstu, ..
    lai veicas

    Atbildēt
  7. normunds

    Sybase, pirms vāvuļot par nespēju nopirkt usb lādētāju tu vismaz izlasīji pirmavotu kāpēc tieši šāda veida risinājums? Kur tu tundrā iespraudīsi savu lādētāju? ānusā?

    Atbildēt
  8. Uto

    Pilnībā uzlādētas Eneloop baterijas spriegums ir gandrīz 1.4 volti (nevis 1.2). Līdz ar to 4 ķēdē saslēgtu batereju spriegums ir 5.6 volti.

    Atbildēt
  9. vatespikucis

    esmu domājis vai ir iespējams teiksim sēdi pie kompja vai tv min pedāļus un ražo strāvu? un skaties, tiklīdz pārstāj mīt tv/dators izslēdzās, vingrinājums tā teikt, vai arī tur vajag pārak daudz strāvas ko minoties nevar saražot?

    Atbildēt
  10. Zinaīda

    Bezjēdzīga usb vada bojāšana. Rek pa 11 $ jau gatava ierīce. http://www.amazon.com/Emergency-Battery-Charge-Extender-iPhone/dp/B001N0ZR5O/ref=pd_cp_e_3

    Atbildēt
  11. Wth

    5.6V vai 6V ir bišku par daudz un iPhonam nav iekšā sava regulatora (loģiski, tas tur nav vajadzīgs, ja klāt netiek izgudrotāji :), tā ka elektronikai tas var nodarīt pāri. Es vispār jau ieteiktu ielikt ķēdē kādu zema krituma lineāro regulatoru, kaut vai LP2954 un, protams, ielikt slēdzi, lai regulators neslauc bateriju, kamēr tā netiek izmantota lādēšanai… oh wait, tas jau ir bišku sarežģītāk nekā prosta savienot divus vadus un priecāties. Toties pareizi.

    Atbildēt
  12. Delfins

    Nu gan.. tundrā ir arī Eneloop āķīši!? Te tiešām noderīgāka Solar paneļa izmantošana praktiski jebkur, arī mājās. Nevis enerģiju ņemt no tādām lietām, kas tik vēl lielāku slogu uz planētu veido.

    Atbildēt
  13. Guru

    tik ātri to planētu neglābsi 😀
    tad jau jāsāk ka jāpiever ķīnīzeru fabrikas (kur tos iphone ražo) kas upēs zupu lej :>

    Atbildēt
  14. Vaards

    > Nevis enerģiju ņemt no tādām lietām, kas tik vēl lielāku slogu uz planētu veido.

    Izslēdz uz vienu dienu kompi un būsi ieekonomējis elektroenerģiju I-phona+eneloop projektam uz visu mūžu. Savukārt saules batereju saražošanai nepieciešamas ļoti sarežģītas ķīmiskas rūpnīcas, kuras rada desmitiem reižu lielāku vides piesārņojumu produkta dzīves cikla laikā, nekā faktiski ar to verķi tiks saražota elektroenerģija.

    Man šī ideja ar eneloopiem patīk.

    Laiku pa laikam vazājos pa pasauli un esmu ceļojumam spējis nokomplektēt universālu sistēmu – Pentax maziņš DSLR, kurš iet uz AA baterijām, zibspudzei arī der AA baterejas. Tad man ir vēl viens filmiņu aparāts līdzi – arī iet uz AA baterijām. Bet mobīlais… Tas ir problēma – jāstiepj līdzi vēlviens lādētājs. Tā kaut kā – nav nekāda tundra nepieciešama. Savukārt saule asociējas ar zagļiem – noliec savu i-phonu ar saules batereju lādēties kaut kur saules gaismā un par tā uzlādējumu priecāsies jau kāds cits laimīgais īpašnieks.

    Atbildēt
  15. MAACEKLIS

    Magnētiskais motors var darboties 1000 gadus aķis gan jāmaina, jo kā jau visi nolietojās. toties lādēšanai tiek izmantots mashiinaa jau iebūvēts magnētiskais motors, kas var darboties 1000 gadus!!11oneone un lādēt aķi!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=Amb08N05_Ww

    TE CITI VIDEO
    http://www.youtube.com/results?search_query=Magnetic+motor

    Atbildēt
  16. Beduin the-Bird

    Negribētu teikt, kad tas viss ir mulķīgi, – bet tik naivi un gay.
    Es arī bērnībā iedzinu pinpī naglu un diezgan pārliecinoši pierādīju, kad tas tā jau bija.

    Atbildēt
  17. Vaards

    <blockquote cite=" MAACEKLIS: 2010.08.16 @ 14:21:47 “>

    Šis cilvēks gan mācējis prasmīgi sev niku izvēlēties – uz pamatskolu prom! Mācīties termodinamikas likumus.

    Atbildēt
  18. MAACEKLIS

    Nu bet kāpēc tas mēsliņš var griezties 1000 gadus?
    fizmatos par to bija diskusija, neviens tā ari nevarēja to apgāst
    magnētisma likumi ir vieni no sarežģitākajiem
    tā kā varbūt nav lohotrons
    bet kaz zin…

    Atbildēt
  19. Vaards

    Tā pa prasto pieejot problēmai arī atomenerģija rodas no zila gaisa. Biju šiem rakstiem uzdūries pusgadu atpakaļ, cik palasīju (googlēju ar visādiem atslēgas vārdiem MIT baldini intitute explained science), zini, bijuši tie Baldini motoriņi visādos Insitūtos, bet to visu var sagoglēt visādos jūtūbos, blogos, forumos. Nevienā normāla institūta mājaslapā, pētījumā, analīzē nekas tāds nav atrasts.

    Un šeit uzreiz turpinu – neticu sazvērestības teorijai. ZInātnieki parasti ir unikālākie fanāti uz zemes. Specdienestiem būtu viņus visus momentāli jānogalina, ja šitā fiška reāli darbotos ar jēgpilnu lietderību.

    So, es nedaudz vairāk ticu Andra Buiķa torsionu lauku aparātam, kur veselu partiju ar tiem mēģināja uzrazōt uzņēmumā kurā tolaik strādāju (ap 2000. gadu), diemžēl arī šeit nekas jēdzīgs nesanāca. Kaut kāds siltumsūkņa efekts tika panākts, ar lietderības koeficientu 117% ja nemaldos, bet nekā īsti jēdzīga laikam nesanāca, jo pasākums kaut kā sačākstēja.

    Atbildēt
  20. Vaards

    Reku, latvju mēlē labs apkopojums attiecīgā “science fiction” virziena piekritējiem:

    http://www.tautasforums.lv/?p=840

    Atbildēt
  21. frukc

    ne tādus vien brīnumstāstus izdomā, lai apčakarētu naivus investorus, kuri savulaik izkrituši fizikas un loģikas eksāmenos. tur pat vajadzētu norādīt, ka lapu hostē ziemassvētku vecītis un uz e-pastiem atbild lieldienu zaķis.

    Atbildēt
  22. Normunds

    Nu kā tad teiksim svārsta pulksteņi arī ar minimālu baterijas patēriņu

    kas tie tādi par interesantiem pulksteņiem? Svarsta pulkstenis ir pulkstenis ar pendeli, to uzvelk reizi dienā un tas tiešām var iet gadiem. Kāds tam ir sakars ar bateriju?

    Atbildēt
  23. dadzis

    kas tie tādi par interesantiem pulksteņiem? Svarsta pulkstenis ir pulkstenis ar pendeli, to uzvelk reizi dienā un tas tiešām var iet gadiem. Kāds tam ir sakars ar bateriju?

    Tādi ir arī ar batereju, ražoti padomju laikos.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *