Android Studio 1.0

Nopērkot jaunu MacBook saimes datoru, kopā ar jaunāko OS X Yosemite operētājsistēmu, ar pāris klikšķu palīdzību tu vari tikt pie jau gataviem aplikāciju izstrādes rīkiem. OS X vidē tas ir Xcode. Izlasot Apple sistēmu drošības principu aprakstus, palasot pamācības internetā var iedvesmoties un dažu dienu laikā uzprogrammēt vienkāršu aplikāciju savam vai drauga jaunākajam iPhone 6 telefonam. Apple par to ir parūpējušies. Tā ir vesela ekosistēma, kas rada arvien lielāku izstrādātāju interesi.

Android studio

Android aplikāciju izstrādei līdz šim nebija tādu rīku – par izstrādes vidi vajadzēja pašam gādāt.

Today we are excited to introduce Android Studio 1.0. Android Studio is the official Integrated Development Environment (IDE) from the Android team. It is built on the popular IntelliJ IDEA (Community Edition) Java IDE.

Tagad arī Google piedāvā izstrādes vidi visiem Android aplikāciju izstrādātājiem – Android Studio.

Android Studio kustina daudziem zināmā un populārā uz Java bāzētā Jetbrains IntelliJ IDEA platforma. PHP programmētāji ir iecienījuši viņu produktu PHPStorm un nesen viņi studentiem piedāvāja savus produktus bez maksas.

Tas nozīmē, ka šī vide strādās dažādās operētājsistēmās līdzīgi. Un tas nozīmē arī to, ka tagad blakus XCode iOS aplikāciju izstrādei varēs mierīgi darboties arī ar Android Studio, lai izstrādātu Android aplikācijas uz OS X.

Android studioPati aplikācija aizņem virs 432MiB jeb gandrīz pusgigu. Bet tas ir sīkums, salīdzinot ar 3 gigām Android SDK. Tā kā MacBook Air lietotājiem ar mazākiem cietajiem diskiem būs, ko čīkstēt. 🙂

Instalācijas vednis izskatās šādi.

2014-12-09-130950-screenshotProtams, ka es izvēlējos “custom”, jo man patīk spaidīt pogas un radīt iespaidu, ka es kaut ko kontrolēju. 😉

2014-12-09-130959-screenshotNu un tālāk redzam, kas lācītim vēderā.

Visticamāk, ka tā Android Virtual Device ir virtuālā mašīna, kas domāta Android ierīču vides emulēšanai.

2014-12-09-131023-screenshotAndroid ierīču emulators apēdīs operatīvo atmiņu. 😉2014-12-09-131037-screenshotTiem, kas seko līdzi tam kādas aplikācijas lien internetā, vajadzēs atļaut aplikācijai izlīst internetā, lai no turienes savāktu Android SDK un citas pakas.

2014-12-09-131111-screenshot Kā jau nopratāt, tad saskarne ir tāda pati kā pārējām Jetbrains programmām. Tātad nebūs grūti apgūt šo vidi.

2014-12-09-131948-screenshotUn pāris šabloni aplikācijai.

2014-12-09-132056-screenshotVarbūt pat es kādreiz saņemšos un kaut ko uzmeistarošu savam androidam. 😉

Ceru, ka šis būs labs sākums jaunu un kvalitatīvu aplikāciju izstrādei Android vidē.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *