Monodraw – ASCII mākslas grafiskais redaktors OS X videi

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Pirms 14 gadiem es šajā blogā biju uzrakstījis rakstiņu par tā laika sāpi – bloga adresi un cik tā ir svarīga. Toreiz man tas bija aktuāli. Tajā rakstā es minēju saiti uz kādu avotu, kurā es smēlos informāciju par lietām, kas palīdzēja izglītoties lielākai daļai IT cilvēku. No vienas puses tas bija informācijas avots, lai izglītotos, no otras puses – bija cilvēki, kas uzskatīja citādāk. Labāk būt muļķim un tāpēc vajag aizliegt šādus resursus, jo tajos var lejupielādēt programmatūru, kuru uzskata par nelegālu. Lai gan nav būtiski.

Es šo ievadu uzrakstīju, jo šīs, tā saucamās, nelegālās lietas, ir tās, kur valdīja kārtība un noteikti standarti. Katra filma, programma vai programmas aizsardzības mehānismu apiešanas rīki, tika piedāvāta atbilstoši šīs nelegālās vides standartiem. Viens no šīs vides pavadošiem elementiem bija dokuments, kas satur informāciju par arhīva saturu. Šis dokuments bija parasts teksta failiņš, kurš bija padarīts acij tīkamāks ar ASCII mākslu. Izraku vienu bildi no arhīva par WarCraft 3 relīzi.

Razor relīze

Skaisti, vai ne? Nu lūk. Tagad klauniem, kas lieto Mac datorus, būs iespēja šādas bildes štancēt ar peles palīdzību.

Ir iznākusi beta versija ASCII mākslas grafiskajam redaktoram Monodraw.

Monodraw

Produkts būs maksas, lai gan šobrīd beta tiek piedāvāta bez maksas un licenci var nopirkt ar 40% atlaidi – €25.

Nezinu vai man jelkad to vajadzēs, bet programma interesanta. Cilvēki jau izklaidējas un esot izveidojuši mājaslapu ar šo rīku. TIK vienkārša tā ir lietošanā. 😉

Nedaudz paspēlējos. Zīmē kā Paintā, katrs elements automātiski tiek izveidots kā objekts savā slānī, kuru var staipīt un darboties pēc sirds patikas. Spiežam uz bildes lielākam izmēram.

Monodraw window

Failus saglabā savā formātā, bet eksportē uz .txt failiem. Programma pēc palaišanas uzreiz lien internetā. Lai gan tas jau laikam šodien ir ierasta lieta, jo OS X sistēmā reti kurš serviss vairs neizmanto internetu. 😉

Lejupielādējot var mierīgi ievadīt Mailinator e-pastu (jā, es joprojām šo servisu izmantoju 🙂 ), jo lejupielāde sāksies uzreiz pēc pogas nospiešanas.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *