Turpinam cīnīties ar spamu

Pirms nedēļas LongT ieteica vienu lapu, kur ir it kā iespējams izmantot speciālu servisu, kas paslēpj īsto lietotāja e-pasta adresi, bet izveido pagaidu starpniek e-pasta adresi, kas pēc tam visus atsūtītās e-vēstules nosūtīs uz lietotāja e-pastu. Daži smīkņāja par to, ka tas ir kārtējais viltīgais paņēmiens kā savākt lietotāju e-pasta adreses. Lai nu tā būtu.

Cilvēku izdomai nav robežu un tiek izdomāti jauni paņēmieni kā izvairīties no spama jau pašā iedīglī. Šai reizei tiks piedāvāts veids, kur vispār nefigurēs lietotāja e-pasta adrese, jo visu darīs pakalpojuma sniedzēja serveris.

LongT vakar iesūtīja šo adresi mailinator.com, bet laacz šodien iemeta šo adresi spam.la.

Tie ir divi dažādi servisi, bet abi strādā pēc vienas un tās pašas tehnoloģijas. Proti, mums ir jāizdomā kaut kāda e-pasta adrese, kas beidzas vai nu ar @mailinator.com vai arī @spam.la, atkarībā no tā kādu no šiem servisiem izmantosim, tālāk šo iedomāto e-pasta adresi varam droši atstāt trešai personai, lai uz to sūta visu nepieciešamo reģistrācijas vai arī kādu citu informāciju. Pēc tam mums atliek iet uz to servisu kura e-pasta adresi mēs izvēlējāmies un pārbaudīt vai nav ienācis mūs interesējošais pasts. Abos gadījumos nav nepieciešams reģistrēties un nav nepieciešams ievadīt pilnīgi nekādu personisko informāciju. Principā šie servisi ir kā publiskais spama e-pasta serveris, kur visas e-vēstules var izlasīt gandrīz ikviens.

Mailinator.com gadījumā pozitīvs moments ir tas, ka izdomājot kaut kādu galīgi liku lietotāja vārdu, piemēram, liiks12345@mailinator.com neviens nevarēs to uzminēt un apskatīties mums paredzēto pastu, jo, lai to apskatītos būs nepieciešams ievadīt šo lietotāja vārdu. Spam.la gadījumā pilnīgi viss ienākošais pasts ir publiski pieejams vienā garā sarakstā, ej un šķiro, kurš pasts bija tavējais.

Domāju, ka šie ir tikai pirmie iedīglīši un turpinājums sekos.

7 thoughts on “Turpinam cīnīties ar spamu

  1. sorehead

    Man tomeer http://jetable.org labaak patiik, tikai cik drosi ir tas, ka jetable neveido juusu e-pasta adresu datubaaziiti. To laikam uzzinaasim nedaudz veelaak, kad saaks spamot.

    Atbildēt
  2. ui

    Daži smīkņāja … Lai nu tā būtu.
    var padomat, ka CLX pats piedalijies “apsmiknjata” servisa iztrade un ir 100% drosh par ta godigajiem nolukiem…
    Cilvēku izdomai nav robežu un tiek izdomāti jauni paņēmieni kā izvairīties no spama
    es gan drizak teiktu, ka spama sutitaji visu laiku ir soli prieksha…
    lai to apskatītos būs nepieciešams ievadīt šo lietotāja vārdu
    ja, bet tas nozime, ka visi, kam sho adresi iedosim, vares atnakt un apskatities, kas mums inboxaa – kur vel esam atstajushi adreses…

    Atbildēt
  3. palags

    Interesanti buutu zinaat, cik cilveeki parastos i-servisos atstaaj savas patiesaas koordinaates – adresi, zip, vaards, uzvaards?
    IMHO cilveekiem jau taa ir piebesijis, ka vienmeer jaadomaa kaada jauna shaize, lai veel tagad izdomaatu kaadu patiesi LIIKU lietotaaja vaardu.

    Atbildēt
  4. AnetiX

    A kaac man nepaskaidrotu manu gadiijumu? Regjistreeju mailzu ieksh www.spam.lv. /me parasti regjistree 2x. Vienu nopietnaam vajadziibaam. Otru spamkasti. Smiekliigi tas ka “nopietno vajadziibu” kaste jau peec 3 dienaam bija pildiita ar 5 spamiem. Saakumaa veel dzeesu ,bet tagad naak uz 100 spamiem dienaa. A otra “spamu kaste” man staav tuksha. 😀
    p.s. Paarbaudu meilzu un jaa… 32 jauni spami >:(((

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *