Prestigio Multiphone 5430 Intel Atom telefona prezentācija ar pāris video

Šodien apmeklēju jaunā Prestigio Multiphone 5430 uz Intel Atom procesora bāzētā mobilā telefona prezentāciju. Pats aparāts veikalos jau ir pieejams kādu laiku, bet oficiālā prezentācija notika tikai šodien. Tas ir pirmais mobilais telefons ar Intel Atom sirsniņu, kas oficiāli ir pieejams Latvijā. Vismaz tā mums stāstīja. Latvijā nav neviena cita mobilo telefonu zīmola, kurš būtu bāzēts uz Intel Atom procesoru.

Prestigio

Man šī prezentācija palika atmiņā ar sekojošām lietām – palika skaidrāks tas kā būvē mobilos telefonus, sāku saprast to kāpēc tirgū ir tik daudz dažādu mobilo telefonu zīmolu, ar ko Intel bāzētie mobilie procesori ir labāki par citiem, bija lielisks bārmena šovs ar pudeļu šišanu un vietēja mēroga salūtu, tika noslīcināti 3 mobilie telefoni, kas dažas minūtes darbojās zem ūdens. Šo to nofilmēju ar savu HTC One.

Kvalitatīvas bildes no pasākuma vislabāk varēs ievērtēt Kārļa bildēs. Viņš tai lietai piegāja nopietnāk nekā es un viņam bija arī nopietnāks aparāts bilžu ģenerēšanai.

Pāris vārdos par to, kas palika atmiņā no prezentācijas.

No Intel puses bija lielisks pārdevējs (es savā žargonā šādi saucu profesionāļus, kas lieliski “pārdod” stāstāmo tēmu jeb ideju), kas perfekti un cilvēku valodā izstāstīja un parādīja to, ko Intel dara mobilo ierīču tirgū un ar ko Intel procesori ir labāki par konkurentiem. Tā kā es konkurentu mobilo telefonu procesoru prezentācijas neesmu redzējis, tad šobrīd fanoju par Intel Atom.

Principā viņi spiež uz to, ka ar savu lielo pieredzi un dominējošo pozīciju datoru procesoru tirgū, ir lieliskas iespējas paņemt daļu no mobilo ierīču tirgus daļas. Sasolīja, ka pēc gada būs jauns monstrs, kurš būs 3x jaudīgāks par esošajiem un ar šādām jaudām patērēs 5x mazāk enerģijas. Izklausās kā pasakā. Viņš pat parādīja un nosauca jauno mobilo procesoru nosaukumus, bet es tos vairs neatceros. Tie, kas māk lietot internetu visticamāk, ka paši atradīs.

Ja datoru tirgū komplektējošās daļas var salikt kopā vienā veselā ierīcē un paņemt tās no dažādiem izstrādātājiem, jo viss ir standartizēts un atliek tikai čipu iespraust vajadzīgā vietā, tad mobilo telefonu tirgū princips ir atšķirīgs. Mobilos telefonus var pārdot zīmolu turētājiem tikai jau gatavā veidā gandrīz pilnībā sakomplektētus. Nevis tā kā tas ir datoriem, kur ieliek Intel procesoru, bet visi dzelži var būt no citiem izstrādātājiem. Zīmolu turētāji tālāk uzliek skaistus vāciņus, emblēmiņas, notestē programmatūru un tālāk pārdod patērētājiem. Attiecīgi, ja telefons ir bāzēts uz Intel Atom procesora, tad tas praktiski nozīmē to, ka Intel šo mobilo ierīci ir arī pats pilnībā vai gandrīz pilnībā izstrādājis.

Šajā gadījumā Prestigio zīmols nodrošina klientu servisu – aplikāciju tirgu, programmatūras atjauninājumu sistēmu un papildus pakalpojumus, kurus var iegūt šī zīmola mobilo telefonu lietotājus.

Man tas bija jaunums, jo es biju iedomājies, ka telefonus štancē pēc līdzīga principa kā datorus.

Bet te būs neliela izklaide ar diviem video. Abi video ir filmēti ar HTC One un pieejami HD kvalitātē.

Te būs pirmais ar bārmena šovu.

Un te būs redzams kā tika noslīcināti 3 mobilie.

10 thoughts on “Prestigio Multiphone 5430 Intel Atom telefona prezentācija ar pāris video

  1. Es

    Nesapratu ideju par veco mob.t. slīcināšanu. Prestigio tak nav ūdensdrošs. Es saprastu ka Sony savu Z dotu noslīkušajiem vietā – nu lai nekad vairs tā nebūtu.

    Atbildēt
  2. Sonchik

    Riktīgi labs! Tie noslīkušie izskatās tādi, kurus nebija žēl, lai saņemtu jaunu telefonu par brīvu! Kas par telefonu, kas vēl ilgi darbojās?

    Atbildēt
  3. coolynx Raksta autors

    Sonchik, tur bija divi mobilie, kas ilgi strādāja zem ūdens – Huawei, kas redzams kadrā un Samsung tālāk pa labi. Bet tad saimnieki noņēma vāciņus un samazināja to dzīves ilgumu. Abi telefoni izdzīvoja no 16:03 līdz 16:06-07.

    Atbildēt
  4. andza

    Bet dizaina ziņā tas Prestigio ir neglīts un arī tikai 4.0 andrītis tiešām? Es laikam nemestu savu Galaxy Nexus ūdenī, lai tiktu pie šī brīnuma. Bet tā es jau sen uz Motorla Razr i skatos. Smuks korpuss un atsauksmes par atom-u ir labas.

    Atbildēt
  5. Jurgis

    Interesants dzelžu slīcināšanas pasākums 🙂
    Tomēr piekritīšu “andžam”, es noteikti savu Galaxy S2 neslīcinātu. Jauni dzelži protams ir labi, bet es nevaru atrast nevienu S2 tehnisku lietu, kas būtu tā novecojusi, ka būtu jādomā par jauniem dzelžiem. Tiesa gan šeit ir maza nianse, Samsung oficiālās Android versijas ir vienkārši nelietojamas un ātru dzelzi var padarīt par lielāko bremzi pasaulē. Patiesībā, man pašreiz liekas, ka cilvēki jaunus telefonus pērk tikai savādāka/krutāka izskata dēl vai tikai tāpēc, lai dabūtu jaunāku Android versiju.

    Kā jau minēju, pašreiz lietoju Galaxy S2 ar Paranoid Android 3.98 versiju, kas ir uzlabots Android 4.3 un spēlējos kā ar jaunu telefonu 🙂

    Atbildēt
  6. bles

    “Attiecīgi, ja telefons ir bāzēts uz Intel Atom procesora, tad tas praktiski nozīmē to, ka Intel šo mobilo ierīci ir arī pats pilnībā vai gandrīz pilnībā izstrādājis.”

    Sanāk, ja iekšā ir Snapdragon, tad to veidoja Samsung, ne?

    Bullshit!!!

    Atbildēt
  7. coolynx Raksta autors

    bles, Samsungs ir tāds pats zīmols, kas uzlīmē savu uzlīmīti un uzliek savu programmatūru, šajā gadījumā Qualcomm ražotajam mobilajam telefonam http://www.qualcomm.com/snapdragon , jo Samsungs neražo procesorus.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *