Firefox ļauj aktivizēt FLASH spraudni noteiktās lapās

Viena no lietām, kas man joprojām besī interneta plašumos ir FLASH. Precīzāk šīs tehnoloģijas izmantošana reklāmu vajadzībām. Lai arī es reklāmas nebloķēju un dažreiz pat labprāt uzklikšķinu uz kādu baneri, tomēr mani besī atlikušie un uzmācīgie 99% baneri, kas daudzos gadījumos ir nemākulīgi izstrādāti un noslogo mana datora procesoru. Ja es darbojos ar MacBook Air, tad baterija tiek izēsta nereālos tempos. Tas ir vienkārši ārprāts.

Firefox 24

Šī iemesla dēļ es izmantoju vienu nelielu ķeksīti ar kura palīdzību aktivizēju FLASH spraudni tikai gadījumā, ja skatos kādu video YouTube lapā, jo viņi pēdējā laikā apzināti nerāda video HTML5 formātā, jo caur FLASH var parādīt arī reklāmas. Joks ir tajā, ka, ja tas pats video ir iekļauts kādā citā lapā, tad tur lieliski rāda HTML5 versiju, bet pašā YouTube lapā uzmācīgi prasa aktivizēt FLASH spraudni. Savukārt uz YouTube lapu es eju tāpēc, ka klauni savās lapās nemāk normāli ievietot šos video, jo izņem ārā allowfullscreen parametru. Visticamāk, ka šo ļauno darbu paveic WYSIWYG teksta redaktori, kas visu lieko izvāc no koda. 😉

Tas mazais ķeksītis bija paslēpts zem Firefox paplašinājuma PrefBar, kurā var salikt arī citus “fiksos” ķeksīšus. Bet pēdējās Firefox 23 beta versijās FLASH ķeksītis pārstāja strādāt. Pirms daudziem gadiem bija līdzīga ķibele, kura tika atrisināta ar atjaunoto PrefBar paplašinājumu, bet nu jau dažas nedēļas nav jaunumu. Es nedaudz sabēdājos, jo aktivizēšanai nācās izmantot vairāk darbības – about:config un flash, tālāk mainīt vērtību no 0 uz 1.

Bet šodien notika, kas varens. Saņēmu Firefox 24 jaunāko beta versiju uz kuras parādījās īpašs Flash laukums. Tas, ko es līdz šim darīju caur pakaļu ar citu spraudņu palīdzību, tagad būs izdarāms civilizēti ar pogām. Izskatās tas aptuveni šādi.

Aktivizē Flash

Pirms daudziem gadiem Firefox tika pārveidots, lai tajā varētu aktivizēt dažādus parametrus, kas ir atšķirīgi katrai mājaslapai. Tiesa gan kā daudzas citas lietas, arī šī iespēja nav diez ko labi un ērti konfigurējama. Ja šādos tempos notiks attīstība, tad ērti to varēs konfigurēt pie 50-tās versijas vai arī, kad kāds konkurents to ieviesīs savā pārlūkā. Tā vien šķiet, ka Firefox izstrādā nūģi. 😉

Nospiežot labo pogu var izvēlēties – Skatīties informāciju par lapu. Tālāk zem Atļaujas būs redzamas visas iespējas.

Flash Apollo atļaujas

Pateicoties šai iespējai es varu aktivizēt FLASH tikai tajās lapās, kurās es to vēlos. Piemēram, ja runa ir par video vai Googles kartēs ielu skatu varu aktivizēt, bet pārējās lapās nē.

Ja caur spraudņiem atslēdz FLASH, tad parādās klucītis un uzklikšķinot uz tā ir paziņojums.

FLASH atslēgtsBet laukumi, kuros ir FLASH ir šādi.

Flash atslēgts globāli

8 thoughts on “Firefox ļauj aktivizēt FLASH spraudni noteiktās lapās

  1. BlackHalt

    Man flash ir izslēgts. Retu reizi ieslēdzu. Izmentoju All-in-One Sidebar, kas man visu laiku ir atvērts.
    Pārējos plugins fiziski izdzēsu.

    Ja ļoti savajag flaš, tad lietoju fasistisko gougle chroume.

    Atbildēt
  2. Vecis

    Spraudnis? Spraudni var dabūt tikai gejiskās attiecībās pakaļā. Latviski ir plagins. Un pie velna, kāds mac? Kāds te ir mainījis orientāciju uz homohipsteru? Un baterija ar sūda flešu tur mazāk kā galaxy III. Kāda skāde.

    Atbildēt
  3. Krotow

    Firefox izstrādātājiem Flash nemīlētāju un 3G interneta lietotāju gaudas būs sakāpušas uz nerva. Taču principā atbalstu, jo Flash izmantošana baneriem pilnīgi degradē šīs tehnoloģijas izmantošanas jēgu. Un trafiks, ielādējot Flash banerus, salīdzinot ar līdzīga izmēra PNG bildēm, arī notērējas vairāk. Ja kaut kur vajadzēs ļurļakus redzēt, tajās lapās lai ieslēdz Flash un skatās.

    Atbildēt
  4. Kārlis

    Operā to var darīt nu jau kādus 20 gadus bez kādiem papildinājumspraudņiem un neviens traci neceļ, nebija pat 24-to versiju jāsagaida…

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *