local.yahoo.com – lokālais meklētājs

Šodien uzzināju, ka Yahoo ir atvēris līdzīgu meklētāju kā Googleilocal.yahoo.com. Teorētiski tā galvenais uzdevums ir atrast bārus, restorānus, kafejnīcas vai citas iestādes kādā konkrētā vietā. Protams, ka tas viss ir kaķim zem astes, jo meklēt ar tik lielu meklētāju tik mazā miestā kā Latvija nav īsti jēgas. Principā, pagaidām šo pasākumu var mierīgi noingorēt.

Local.yahoo.com

Lai gan tas nebija tas, ko es gribēju uzrakstīt. Atverot šo lapu, pirmajā momentā bija tāda sajūta, ka kaut kas nav labi, bet šoreiz labā nozīmē, ka tajā kaut kas ir savādāk (lasi “krutāk”). Un tā arī bija. Aplūrēju HTML kodu un nepamanīju nevienu tabulu, kas parasti šādās lapās ir ierasta parādība. Tā kā lokālajā meklētājā nekas netika atrasts, tad nu šie man mēģināja iestāstīt, ka viņu meklētājā būs kaut kas vairāk. Tur ieraudzīju to pašu parādību – meklētājā rezultāti bija skaisti sagrupēti un attēloti … bez tabulām.

Patiesībā kaut ko tādu es biju cerējis sagaidīt no Googles. Sīkāk par Yahoo dizaina maiņu var palasīt 9rules.com apskatā.

13 thoughts on “local.yahoo.com – lokālais meklētājs

  1. endrju

    Yahoo taču nesen visu savu lapu pārstrādāja uz CSS. Ieraksti gūglē "yahoo css redesign" un būs pilns ar svaigiem review. Daudzi saka, ka gaidīja to no gūgles;

    Atbildēt
  2. wes

    Ar ko tabulu neizmantošana ir "krutāk"?? Standarts ir, browseri saprot.. Kur problēma?? Varbūt lapas ielādes ilgums?- tas būtu spēcīgs arguments. Esmu mēģinājis visu rakstīt ar CSS, bet diemžēl bija lietas, kuras vienkārši nespēju paveikt. 2) manuprāt tāds pārlūks kā IE tāpat CSS nepareizi rāda, līkāk nekā ar tabulām taisīts. Man personīgi ir uzkakāt uz IE, bet bez tā (IE) atbalsta izstrādāt projektu nevar. Kurš paskaidros??

    Atbildēt
  3. hmnc

    CLX – nevis LOKĀLAIS meklētājs, bet gan LOKĀLU meklētājs. Jo kā mēs zinam, tad vārds ‘lokāls’ (lietv. nominatīvā) ir sinonīms vārdam klubs/naktsklubs (kaut gan te ir arī dzirdēti teicieni – naktslokāls)

    Atbildēt
  4. Krotow

    Tabulas jālieto tam, kam tās paredzētas – tabulās sakārtotu datu attēlošanai. Bet kontenta blokus paredzēts skaldīt ar DIV. Līdz ar ko krietni vieglāk kļūst atdalīt datus un kodu no HTML’a un pēc tam to visu krustām šķērsām saformatēt ar CSS. Tā pieņēma W3C un tas arī ir loģiski IMHO. Protams, projekta stadijā nedaudz jāņem talkā smadzenes un jāsaplāno, kas kur stāvēs (/me te nereti ņem talkā papīru un zīmuli 🙂 , bet pēc tam viss überrulez un ar DIV skaldītais kontents arī ielādējas manāmi ātrāk, īpaši ja garāki ziņu gabali u.tml. blokos saskaldīts stuffs. Tabulu gadījumā lapas atvēršana manāmi iebremzē, jo browseris gaida, kamēr ielādēsies visa tabula.
    Ar IE ir tā kā ir. Kaut gan parasti lielākas problēmas rada nevis IE savdabīgā CSS interpretācija, ko vairumā gadījumu var apiet, uzstādot papildus stilus specifiski IE (nedaudz pavingrinoties, tas kļūst diezgan vienkārši :), bet gan dažādu browseru dažādi pēc nosacījumiem uzstādītie stili HTML elementiem. Ko vien ir vērts jociņš ar dažādām atkāpēm IE/Opera un Mozilla/Firefox, kur pirmajā grupā atkāpe pēc nosacījuma ir uzstādīta, izmantojot margin, bet otrajā – padding. Nezinot to, tu vari nošauties un nesaprast, kāpēc, piemēram, LI/UL/OL, INPUT un vēl viens otrs elements nu nekādi nav novietojams pie bloka malas, bet spītīgi tiek attēlots ar 10px nobīdi. Kad man tas pieleca, gandrīz klavieri ar dusmām sasitu 🙂 Nācās tām lapām, kur šīs nobīdes ir pēc dizaina svarīgi attēlot vienādi, kā pirmo uzlikt vēl vienu CSS, kur tiek pārdefinēti uzstādījumi pēc nosacījuma visiem "vainīgajiem" elementiem tā, kā man vajag. Starp citu šāds piegājiens, kā ievēroju, ir diezgan daudz kur izmantots, tā ka ar to nebūšu izcēlies 🙂
    Tā ka ieteikums – rakstot HTML un CSS, turēt W3C par dievu to kungu un maksimāli censties pieturēties pie turienes norādēm un tavi webi izskatīsies labi. Nav jēgas par visu varu suportēt mirušus browserus aka NC4, IE3 u.tml. Un ja kas, pēc standarta rakstīts HTML būs pareizi salasāms un saskatāms arī no Lynx/Links 🙂

    Atbildēt
  5. Krotow

    Es taču neteicu, ka no Links nevar lasīt tabulainus HTML. Var un vēl kā 🙂 Es tikai gribēju vērst uzmanību uz to, ka pareizi uztaisītus webus var lasīt un pa tiem staigāt un darboties gandrīz no jebkā. Diemžēl (īpaši IE-only lapu taisītājiem veltīts) bieži novērots, ka tauta pārcenšas ar javskriptiem, DHTML, grafiku un vēl visu ko un tad resurss, kas pat nav webaplikācija, kur to varbūt vajag, kļūst nelasāms un pa to vairs nevar pārvietoties ne tikai no Links, bet pat no Opera/FF.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *