Mightyfingers spēļu dzinēja publiskā versija

Puiši no Latvijas šodien ir palaiduši publiski savu ilgi loloto HTML5 bāzēto spēļu dzinēja Mightyfingers beta versiju.

For the last couple of months we have been working really hard with first MightyEngine adapters, adding important features and eliminating bugs. Finally we are ready to launch public beta and fork it on github.

Engine has built in editor which speeds up your workflow: managing assets, editing levels, deploy to web/ios/android, minify code, import/export projects, code editor, multi-user support. We take care of rendering and all the little details across many different browsers, it’s super fast and supports pixel perfect object manipulation, sprites, animations, filters and transformations, modular architecture, sound support and UI templating system. Full feature pack is listed here

Lai labāk saprastu, kas tas ir par zvēru un ko ar to iesākt, var apmeklēt spēļu demo sadaļu, kurā var paspēlēties ar dažām uz MightyFingers dzinēja bāzētām spēlēm.

Mightyfingers

Nedaudz par šo start-up.

Pie dzinēja izstrādes puiši strādā jau divarpus gadus un spējuši piesaistīt investīcijas 50000 eiro apmērā no Seedcamp.

Kopš laika, kad DB pirms pusotra gada rakstīja par MightyFingers, komanda ir piesaistījusi 50 tūkstošu eiro investīcijas no Lielbritānijas start-up akseleratora Seedcamp. «Tas nav daudz, bet noteikumi bija salīdzinoši izdevīgi. Bija arī lielāku summu piedāvājumi, bet pretī prasīts lielāks uzņēmuma kapitāldaļu skaits. Esmu apmierināts, ka izvēlējāmies Seedcamp,» viņš teic. Lai iegūtu investīcijas, uzņēmums nodibināts Lielbritānijā (MightyFingers Ltd.), taču darbu turpina arī komandas iepriekšējais uzņēmums SIA MultiApps.

Lai labāk izprastu, ko nozīmē dabūt investīcijas, var apskatīties prezentāciju Viļņā, kur viņi prezentēja savu projektu vēl tā tapšanas stadijā. Ja pareizi sapratu, tad uzreiz pēc tam viņi devās uz Tallinu, kur arī Seedcamp pasākumā uzvarēja un tika pie investīcijām.

Un te būs vēl viena prezentācija no LIAA pasākuma.

Veiksmi puišiem!

3 thoughts on “Mightyfingers spēļu dzinēja publiskā versija

  1. Mārtiņš

    Viss jau ir forši, bet kāda jēga githubā likt šādus failus? https://github.com/TheMightyFingers/MightyEngine/blob/master/engine/MightyEngine.js
    https://github.com/TheMightyFingers/MightyEngine/blob/master/editor/client/MightyEditor.js
    utt…

    Ko es ar tādiem failiem darīšu pēc forkošanas?
    Tikpat labi varēja jau vienkārši zip arhīvu downloadēšanai ielikt mājaslapā un viss.

    Atbildēt
  2. Edgars

    Ir jau ok, bet nokavēts par pāris gadiem. Un lēnais HTML5 nav domāts mobīlām spēlēm, kad ir ļoti ērtas un labas alternatīvas, tas pats Unity, Marmalade utt.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *