PSPad 4.2.9 (1930)

Šodien uzzināju, ka ir tāds bezmaksas teksta un koda redaktors PSPad 4.2.9 (1930) 2 324KiB. Šī versija nav jāinstalē, vienkārši atpakojam .cab failu un tā saturu iekopējam kādā direktorijā, programma ir gatava darbam. Par to, kas jauns var palasīt izstrādātāja lapā.

Paņēmu notestēt PSPad, jo tas savā ziņā atgādināja lietošanā esošo EditPlus, ko izmantoju PHP skriptu rakstīšanai Windows vidē. Bet pēdējam ir divi lieli mīnusi – tas īpaši labi nedraudzējas ar UTF-8 kodējumu (iekopējam kādu HTML lapu UTF-8 kodējumā un skatamies uz ķeburiem) un otrs lielākais mīnuss ir tas, ka EditPlus ir maksas produkts.

Es neņemos apgalvot, ka PSPad ir labāks par EditPlus vai kādu citu Windows teksta redaktoru, bet notestēt var kaut vai tikai tāpēc, ka tajā var integrēt labāko CSS redaktoru TopStyle (arī diemžēl maksas produkts, jo TopStyle Lite bezmaksas versijā iztrūkst daudzas iespējas), ir jau integrēta Tidy biblioteka HTML koda pārbaudei un ir UTF-8 atbalsts. Vienu bildi ar galveno logu iemetu zemāk, bet pārējās var redzēt izstrādātāja lapā.

Un vispār, ja programmiņa tiek izmantota kā darba rīks, lai pelnītu naudiņu un kaut kāds neliels procents no iegūtās peļņas ir lielāks par Ls5, tad to var arī iemaksāt autoram kā ziedojumu, lai labāk strādājas.

PSPad

35 thoughts on “PSPad 4.2.9 (1930)

  1. FaLcoN

    Wuaah! Laba alternatīva. Tiko pamēģināju and nomainīšu savu veco 2.1a Editplusu. Šim man patīk, ka iekaviņas rāda. Līkās rokas & pirksti mēdz aizmirst pielikt kādu ( vai ), a te uzreiz izceļās jamas aktīvajā līnijā. Nice

    Atbildēt
  2. FaLcoN

    + extra ērti ir rakstīt mainīgajos iekšā, jo pēc $bla= un viena “uzrakstīšanas, uzreiz otrs parādās 😉 Thx coolynx par rakstu

    Atbildēt
  3. ZeaLot

    Mosh ir kādi komenti par PHPEdit jauno versiju? http://www.phpedit.net/ Teorētiski tur ir izlabots vislielākais niķis, ko es necietu – autocomplete. Tagad viņu var arī atslēgt 🙂 Arī nedaudz pabremzīgs pie ielades liekās, bet citādi mans favourite… Freeware pagaidam…

    Atbildēt
  4. pioners

    Es parasti lieotju TSW Web Coder, kas ir bezmaksas, var piesleegt klaat TopStyle. Gandriiz ir visas funkcijas, kas pieejamas Dreamwaver. Atbalsta, gan JS, PHP, JSP, ASP utt.

    Atbildēt
  5. Grrr

    Mana evolūcija: UltraEdit -> EditPlus -> EmEditor.
    A šim te tu, coolynx, meņuci poliski jautrības pēc uzliki, vai interfeiss tiešām viss tāds?

    Atbildēt
  6. rfx

    Mana editoru evolūcija: Alaire Homesite 2.xx -> Alaire Homesite 4.xx (vēl tagad kaut kur instals uz cietaa mētājas) -> Macromedia Homesite 5 / + -> tagad Macromedia DreamweaverMX. Pie šāda iznākuma esmu nonācis, izmēģinot nu LJOTI daudzus editorus (EditPlus, PHPEd, PHPEdit, AceHTML……) DW ROCK’S! 😉

    Atbildēt
  7. darklow

    nja, lietas tik tiešām tur saliktas labas un līdz šim nevienā progā neredzētas, bet …. ai cik grūti ir atradināties no pierastā, galvenais arguments, kādēļ joprojām defaultā palikšu pie Homesite5 šoreiz būs PHP un HTML rakstot vienlaicīgi – Homesite HTML tag Auto completion. Rakstam taga atribūtu spiežam space un mums ir izvēle ar nākamajiem, esmu piešāvies rakstīt HTMLu ar rokām dikti ātri.
    Bet nu ārā nedzēšu – vajdzēs UTF-8, lietosim PSPal.

    Atbildēt
  8. Krotow

    Pats savulaik HTML rakstīšanā izmantoju UltraEdit, tad jaunās versijas neiepatikās, jo sāka baisi bremzēt. Pārgāju uz EditPlus, tad izmēģināju DreamWeaver un HomeSite, bet beigās paliku pie HomeSite, jo kodējot ASP un PHP, tas ir pietiekami advancēts, bet pa vidu nemaisās DreamWeaver izskaistinājumi un mazāk vietas arī aizņem. EditPlus nekur nepazuda, jo jamam ir dažas überc00las fīčas, visādi darbojoties ar daudziem teksta/zurču/HTML failiem – meklēšana pēc regexpiem, pa vairākiem failiem vienlaicīgi, jamais ātri darbojas ar LIELIEM teksta failiem (pamēģiniet piemēram, notepodā vai FAR uz F4 atraut 10+ MB resnu logu vai XML :), tad vēl sintakses saķēpāšana un rīkjosla HTML elementu templatēm.
    Tagad iehavoju PSPAd un konstatēju, ka praktiski viss tas tur ir – jauki. Meklēšana pat advancētāka, klāt nācis diezgan sakarīgs HEX redaktors (sen jau vajadzēja!) un failu salīdzināšana VSS stilā – /me aiz laimes no krēsla novēlās, jo tas man ir reāli nepieciešams un šitos netā windozei citur tikai pa $$$ dod. UTF-8 uzturēšana reāli ierullē, jo pašlaik vienā projektā jāraksta webāplikācijas Eirokolchozam, un tur tā lieta ir ļoti no svara).Protams, tūlīt piefiksēju, ka HTML elementu templates neir ne rīkjoslā ne meņos, kas tuvākā laikā radīs zināmas neērtības (pamatā jau tam jūzoju HS, bet reizēm rodas nepieciešamība 🙂 Atliek cerēt, ka autoram būs labs garīgais un jamais tās pieliks, vai arī iespēju pievienot kaut ko tādu pašam. Īpaši derētu kāds prasts HTML tabulu konstruktors (EditPlus’am tāds ir) un HTML formu karkasa ģenerators.

    Atbildēt
  9. Jāzeps

    PHP puikas, izmantosim Zend. Nekomerciāliem pasākumiem darbaspējīga versija par brīvu lejupielādējama no Zend mājaslapas: http://www.zend.com

    Atbildēt
  10. giga

    Vai neviens no jums nelieto Html-KIT no http://www.chami.com ?
    Man patīk, pielabošanai parasti lietoju Far + Colorer, bet kad vajag ko maķenīt sarežģītākum tad html-kitu.
    Interfeiss gan pārgruzīts ar visu iespējamo, katru reizi atrodi ko jaunu + visvisādi plugini un citi pribambasi.

    Atbildēt
  11. Axl

    Es jau labu laiku lietoju PSPad. Pirms tā bija ConTEXT, CrimsonEdit, RulNote (to pa reizei vēl lietoju KOI-8 utml eksotiskāku kodējumu lasīšanai), SynEdit, syn un vēl čupa ar citiem. Tā kā man editors nav vajadzīgs ne HTML, ne PHP raxtīšanai, tad par to man nekādu komentāru nav. Zinu tikai, ka ir vesels menu ar kaut kādām HTML featurēm un čupa ar shortcutiem HTML tagiem u.t.t. Vajag tikai palasīt helpu (bet īsti programmētāji jau helpus nelasa, vai ne? ;))
    Cik zinu, PSPadam ir 2 versijas – angļu uz čehu. Vajag novilkt pareizo. Un ja ir problēmas ar cab failu atvēršanu, ir jau arī instalācija. Officiālajā lapā visu var dabūt.
    Lietas, kāpēc PSPad kļuva par manu iemīļotāko editoru:
    1) free. Iespējams, ka UltraEdit vai vēl kam citam ir līdzīgas iespējas, bet kad vien iespējams, es cenšos lietot bezmaksas programmas, nevis meklēt crackus.
    2) projektu supports. Citiem free editoriem ja arī ir iespēja veidot projektus, tad tas ir vienkāršs failu saraxts. PSPadā var sataisīt apakškatalogus (ir pat iespēja importēt direktoriju koku ar visiem failiem). Ja projekts ir pietiekoši liels, tad tā ir must have iespēja.
    3) utf-8 supports
    4) pietiekoši labi konfigurējams syntax highlighting. Ideālu es vēl neesmu atradis nevienam free editoram, bet PSPad no citiem neatpaliek.
    5) pēdiņu/iekavu automātiska pielikšana. Pie tā jau esmu tā pieradis, ka raxtot šito komentāru, man tas pietrūkst 😉
    6) incremental search. Nospiežam Ctrl+E un raxtam textu.
    7) regexp iekš Find
    8) select starp iekavām/pēdiņām
    9) ērta lielu bloku selektēšana. Nostājamies uz vietas, no kurienes vajag selektēt, nospiežam F8, neturot nekādu Shift sameklējam bloka beigas un atkal nospiežam F8. Bloks iezīmējas.
    10) sameklēt, kur tekošais vārds ir nākošo/iepriekšējo reizi. Ar Ctrl+Shift+Down/Up.
    11) reti, bet dažreiz tomēr noder hex editors.
    12) failu salīdzināšana. Labāks gan ir Araxis Merge, bet šeit tas der ātri atrast labotās nesaglabātās vietas (kad taisot failu ciet, paprasa, vai gribu saglabāt izmaiņas, bet es nekādas izmaiņas neatceros ;))
    Gan jau ka vēl kaut ko aizmirsu. Vispār tiem, kas lieto PSPad, silti iesaku helpā izlasīt Working with PSPad/Program shortcuts. Tur var daudz interesantu lietu atrast.

    Atbildēt
  12. Optron

    Nū.. Uz windows 98 unikode PSPadā ne vella netiek suportēts! Ir iespējams pie fontu izvēles izvēlēties Fonta codepage (Baltic, Cyrilic) un fails saglabājas ar pareizu UTF-8 kodējumu, taču vienlaicīgi divās codepagēs ar PSPadu strādāt neizdevās.. Laikam, jau vienīgie, kam to vajag esam mēs, letiņi- kam gan vēl vienā lappusē kopā vajag Baltic un Cyrilic kodējumu? 🙂
    Par to nedaudz sabēdājos, bet programmiņa labi der C sourču pielabošanai.

    Atbildēt
  13. sāpe

    Par šo tūli man pāris jautājumu, ja ir kāds pieredzējis lietotājs.
    1) piemēram Alt-L taisās konvertēt visu uz Lowercase, lai gan doma bija iegūt diakritiku burtiņam. Vai ir risinājums? Atslēdzot shortcut?
    2) Vai ir iespējams šim tūlim iesetot, ka jārāda Latviešu burti, nevis ķeburi. Protams nelietojot Tildes ūbersoftu.
    Paldies

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *