Nesmuka bilde erased.info lapā

Šorīt erased.info lapā parādījās diezgan liela izmēra bilde, kas varēja vedināt uz domām, ka lapa ir uzlauzta. Lapas īpašnieki ir aprakstījuši šo gadījumu sīkāk, tā kā es te necentīšos to pārstāstīt. Vienkārši pateikšu, ka kāds ļaunprātis bija sadabūjis viena autora paroli un ievietojis rakstu ar ļoti lielu bildi, kas, tad arī bija redzama pirmajā lapā.

Spiežam uz bildes, lai redzētu ekrānuzņēmumu no lapas, ko iesūtīja arteck.

Neliels papildinājums:
Kā rādās šis te pseido hakeris/-i specializējas uz PHP-Nuke lapām. Visticamāk, ka viņš izmanto kārtējo šī dzinēja ievainojamību ar kura palīdzību iegūst autoru tiesības uz rakstu ievietošanu ar kurām, tad arī publicē savas bildes. kn0w meistardarbus var atrast zone-h.com lapā.

29 thoughts on “Nesmuka bilde erased.info lapā

  1. Beregu

    Vienu bridi stradaju Delfi portalaa un varu stastit, ka “pazaudet paroli” var 2 sekundes. Proti viens no redaktoriem sev izvelejas paroli, kas sastaveja no tris simboliem, ieteicu administratoram pieverst shim faktam uzmanibu, lai nesanaak “nesmukumi”…

    Atbildēt
  2. ManInBlack

    Ir vienkarsi laames, kas visur izmanto vienu un to pashu paroli. Tak kaut shift piespiediet pie kada burta, ja slinkums vel kadu paroli atcereties.. i to bus grutak atlauzt :DDD

    Atbildēt
  3. Andris

    Driizaak, mandomaat, kaads bija vienkaarshi uzzinaajis paroli kaadam autoram. Tas vareetu buut domaats ar paroles pazaudeeshanu 🙂 Es pats arii savulaik glabaaju paroles itkaa sev tikai pieejamaa vietaa, bet nu bija arii citi tikushi klaat un taas paroles nospeerushi :)) Tad nu naacaas visas vinjas mainiit (un katra bija savaadaaka :PP)

    Atbildēt
  4. MZM

    OFT: http://www.lps.lv/DB/
    Browseejam direktorijas, apluukojam visaadus tur _vti_cnf utt. Griezhas uz “Apache-AdvancedExtranetServer/1.3.26 Server”. Nesaprotu, kapee jaalieto advanced risinaajumi, ja rokas liikas?

    Atbildēt
  5. MZM

    Tur veel citas diras arii bija, tachu nekaa incanta.
    http://www.lps.lv/lpdda/
    http://www.lps.lv/Prese/
    http://w ww.lps.lv/DB/
    http://www.lps.lv/images/
    Tas zips reaali spaarda – tie ir home telefoni, vismaz vienam pagastam maajaslapaa taada nav. Kur palika tie elektronisko db uzraugi?

    Atbildēt
  6. tamster

    par to lps.lv…
    nesaprotu kaa taadaas iestaades pielauj ka vinju lapaas ozh peec 16 colors un MS Word -> Save as HTML…
    SUX shitie varianti
    A PHP-Nuke tieshaam ir Future of The Web 🙂

    Atbildēt
  7. Grrr

    A īstenībā valsts/pašvaldību iestādēm nevaig dizainu. Viņām vajag _saturu_. Nav smuki – a nevajag arī. Vajag, lai ir vajadzīgā info, un lai to var viegli atrast.
    Manis pēc visas šāda tipa lapas vispār varētu būt melns uz balta ar ziliem linkiem, galvenais lai tur viss ir loģiski organizēts un ir kaut kas atbilstoši vairāk nekā tikai iestādes telefonu saraksts.

    Atbildēt
  8. MZM

    Grrr: mees jau nesaka, ka taadaam lapaam jaabuut ar flash animaaciju. pods.lv arii ar nekaadu uuuberc00lo dizainu neizceljas, tachu savas funkcijas pilda labi – eerts, bez bugiem un sniedz info.

    Atbildēt
  9. Grrr

    pods.lv tiešām pilda fcijas labi. Un tāpat man izskatās arī ar nelaimīgo lps.lv.
    Protams reāli par atbilstību var spriest tas, kam ir vajadzība šo resursu lietot ikdienā.

    Atbildēt
  10. tamster

    Nē nu es saprotu ka visam jāizskatās zolīdi, un infa & ērtums protams ir primārais, bet man jau šīs FP lapas ar nodrāztiem clipartiem ZB konkrēti
    Vismaz dažus elementus tak var pamainīt, vai samaksāt 4 klases skolniekam ar Chupa-Chupiem lai tas pamaina…
    Šādi saiti veicina vienmuļību

    Atbildēt
  11. Boldrix

    Man jau arii Archa uzzinaaja paroli jo taa bija taad pati ka logins(swiestmaize.yo.lv pass:swiestmaize), biju domaajis to nomainiit kad iemaaciisjos jaunu sarezgjiitu paroli no galvas. Taa nu man uznāca slinkums un es to neizdarīju. Un protams sviestainais Archa to ljaunprātīgi izmantoja (ielika pāris ļoti nesmukas bildes);

    Atbildēt
  12. Darkz

    ir zinaams gadiijums, kad kaads geexnet ircops ar usera nickserv paroli taateikt “sahakoja” shii usera weblapu, labaak paroles glabaat pieraxtiitas uz desktop novietotaa *.txt, nevis visur lietot vienu paroli.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *