Lapa v0.2 – atvērtā koda satura vadības sistēma

No šī referera (kurš pateiks šo vārdu latviešu valodā iegūs iespēju iegādāties čupačups un pasūkāt to) http://www.kurmis.lv/?q=42901, kas patiesībā ir Latnet meklētājs, nonācu uz Lapa.

Lapa

Tātad kārtējā atvērtā koda satura vadības sistēma (SVS). Pēc šīs direktorijas satura failu datumiem, izsecināju, ka šī SVS ir tikai pāris dienas jauna. Un pēdējā versija Lapa v0.20 ir iznākusi 6. novembrī.

Savus komentārus par šo SVS es pagaidām paturēšu pie sevis un novēlēšu autoram (-iem) izturību, gribasspēku, neatlaidību nu, un lai projekts attīstas un pilnveidojas. Starp citu, autors aktīvi bija izteicies komentāros vienā no rakstiem un tagad kā redzam ir ķēries pie darbiem.

Gribēju pieminēt vēl divas SVS, kas diemžēl nav publiskas, bet varbūt kādreiz tādas kļūs (lai gan maz ticams) – SPP un Zapte.

18 thoughts on “Lapa v0.2 – atvērtā koda satura vadības sistēma

  1. Aleksejs

    Spriezhot to, kaa tiek parasti tulkoti datortermini, tad droshi vien referers == norādnis 😀 (No autortiesiibaam atsakos par labu iekljaushanai kaarteejaa debiilo terminu vaardniicaa).

    Atbildēt
  2. LorD RameX

    njemam priekshaa tildes vardniicu un…..
    refer: 1 nosūtīt darbības vārds 2 attiecināt darbības vārds 3 attiekties darbības vārds 4 griezties darbības vārds 5 atsaukties darbības vārds 6 meklēt darbības vārds 7 nodot darbības vārds

    Atbildēt
  3. MZM

    Taatad referers buus nosuutiitaajs ti. taads kas nosuuta uz citu vietu (piem. iereednis 🙂 Kad varu ierasties pakalj savam chupachupsam? =)

    Atbildēt
  4. elmars

    nu principa jau katrs, kas kodejis vairak par kadu siku lapeli ir uzrakstijis/parrakstijis CMS. Tad jau es ari esmu vairakus tadus uzrakstijis: www.fbi.lv www.icelo.lv 🙂 Ari www.iauto.lv ir uzskatams par 1/2 rakstitu, jo no originala tur ir palikusi tikai failu nosaukumi…

    Atbildēt
  5. 42901

     
    Paldies autoram par reklaamu 🙂
    No riita domaaju, ka skaitiitaajs gljuko…
    Par LAPA. Taa kaa esmu PHP iesaaceejs, nekaadu dizho pieeju tur nemekleejiet, taapat nevajag domaat, ka tas ir kaada esosha CMS paarrakstiijums. LAPAs pamatdoma ir nodarboties ar atvertaa koda idejas popularizeeshanu. Ja cilveks ir uzrakstijis fbi.lv, icelo.lv, tad varam vinju tikai apsveikt, bet ne lieliibas deelj tas pasaakums ir, bet gan tapec lai visadiem iesacejiem buutu kur paskatiities paraugu ar komentiem dzimtajaa valodaa (pashlaik taadu nav), lai redzetu, ka daliiishanaas kodaa ir ne tikai lieliishanaas, bet arii veids kaa panaakt ideaalu risinaajumu – pilns internets ar muuzhiigajiem kritizeetaajiem, kas meklees kljuudas un piesiesies. atveertaa koda ideja, cik es to saprotu, ir kopiigiem sabiedriibas speekiem briivas gribas garaa radiit noderiigas lietas. katrs kursh izlasa kaadu glupu ieprieksheejaa koda autora pieziimi, var pieseesties uz piecaam minuuteem un uzskribeleeet savu ideju un atsuutiit to. taa tas ir domaats.
    sklp : “varbut man ar savu cms publiski izlikt?”. Kāpēc gan ne?
    elmars: “nu principa jau katrs, kas kodejis vairak par kadu siku lapeli ir uzrakstijis/parrakstijis CMS.” Ja tur ir backend tad jā. LAPA nav kārtējais CMS, bet gan CMS ar atvērto kodu tik tāl cik es to sajēdzu.
    Paldies.

    Atbildēt
  6. sklp

    vispaar jau reaala saita cms izlikt buutu diezgan saapiigi – ja konkreeti, tad login sadalju – ja tur i kaads gljuks, vai ta uzreiz ras, kursh to pamaniis, skries zinjot iipashniekam? nebuut ne, pashiverees pa manu/tavu/sazinkaaturveel cms, ja paveiksies, pazinjos peec tam, ja nepaveiksies, pashvereesies taa, ka savu lapu paziit nevarees…

    Atbildēt
  7. Kaklz

    khe khe .. zalja ta zalja .. a ko tu gribeeji? Lai uzreiz nokalst un visi vinju sabradaa un aizmirst? ja godiigi, tad /me pashlaik apsver savas iespeejas .. un varbuut arii ieguldiis kaadu savu laika gabalinju shitajaa projectaa .. 🙂 .. liekas gana interesanti .. 🙂

    Atbildēt
  8. asdfs

    skol: shitos te tu man izbeidz. noraade==pointer, referer ir kaut kas cic. Njemot veeraa klasiskos latviskojumus, referer vareetu buut ‘ieteiktnis’ – taads, kursh ir ieteicis ;D

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *