Skaitļu maģija jeb numeroloģija

Par dažādu lietu skaitlisko skaidrošanu biju dzirdējis no vienas bijušās kolēģes. Tā esot pat vesela zinātne numeroloģija, kas katram simbolam piešķir savu skaitli un no skaitļu kombinācijām iegūst skaitli, kura nozīmi pēc tam pamato un izskaidro.

Numeroloģija ir simbolu valoda – simbolus var pārvērst skaitļos. Tā nav domāta tikai tādēļ, lai kaut ko izrēķinātu. Numeroloģija ir sava veida pareģošana, pēc tās var izskaitļot, ko vajadzētu, piemēram, darīt vienā datumā, ko drīkst un nedrīkst darīt citā. Katram skaitlim ir sava vibrācija, enerģija, tie izstaro īpašu gaismu. Numeroloģija, kuras saknes jau senatnē meklējamas Grieķijā, Ķīnā, Romā un Ēģiptē, pēc savas būtības ir vienkārša un neprasa sarežģītus aprēķinus. «Katrs cilvēks piedzimst konkrētā gadā, mēnesī un datumā. Arī mājas, dzīvokļa, telefona, bankas konta un citiem numuriem ir nozīme,» stāsta salona Zeme un likteņi zīlniece Inga Āboltiņa, «ir veiksmīgi bankas konti, kuros viegli nāk nauda, ir tādi, ar kuriem tā nav. Ir laimīgi un nelaimīgi mašīnu numuri – mašīna visu laiku ir apdraudēta.»

Šorīt pievērsu uzmanību rakstam par dzīvokļa vai mājas numura skaidrošanu un nolēmu, ka man par to ir jāuzraksta.

Lai cik dīvaini tas neliktos, mājas vai dzīvokļa numurs var pozitīvi vai negatīvi ietekmēt jūsu dzīves kvalitāti, harmoniju. Mājokļa numurs var nopietni ietekmēt atsevišķas jūsu dzīves jomas. Piemēram, ja jums ir materiālas dabas problēmas, vēlams pārcelties uz māju vai dzīvokli ar skaitli «8». Pirms pārcelšanās svarīgi izrēķināt jūsu mājas vai dzīvokļa skaitli. Ļoti būtiski, lai jūsu personīgā enerģija saskanētu ar mājokļa enerģiju. Mājokļa numeroloģija ir ļoti svarīgs cilvēka dzīves faktors.

Palīgs rēķiniem.

Ja jūsu mājokļa adresē ir arī burts, piemēram 38A, burtu pārvērtiet skaitlī (A=1). Mājas nr 38 skaitlis līdz ar to tiks aprēķināts šādi: 3+8+1=12, 1+2=3. Lūk, shēma, kā noteikt jūsu mājokļa burta skaitli.

А B C D E Ē F G Ģ
H I Ī J K Ķ L Ļ M
N Ņ O P R S Š T U
V Z Ž
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Galvenais ir neaizmirst, ka mēs visi dzīvojam Matrixā, jo sastāvam tikai no 1 un 0. Arī šis teksts, ko tu tagad lasi ir vieni 1 un 0. Vienkārši tavs dators ir spējīgs to visu iztulkot un attēlot patīkamākā formā.

42 thoughts on “Skaitļu maģija jeb numeroloģija

  1. tiri-piri

    Jā, un zinātne ir arī astroloģija, pareģošana, lāsta uzlikšana/noņemšana, riebšana. My ass! Tas ir tāpat kā redzēt Jēzus attēlu kaut kādā mitrā plankumā uz sienas utml.

    Atbildēt
  2. Funbot

    Numeroloģija ļoti bieži operē nevis ar skaitļiem, bet ar cipariem. Abos Apollo rakstos tas arī ir parādīts. Es parasti saku, ka numeroloģija ir nespēja atšķirt skaitļus no cipariem, jo reti kurš apjēdz, ka cipari ir tikai skaitļa atainojums izmantotajā skaitīšanas sistēmā. Datoriķiem vai matemātiķiem, kas prot veikt aritmētiskās darbības brīvi izvēlētā pozicionālā skaitīšanas sistēmā, šādai kaitei nevajadzētu būt.

    Atbildēt
  3. nazis

    Hmm. 🙂
    Es bieži vien šitiem numerokāviņutur uzdodu ļoti vienkāršu jautājumu – dzimšanas datumu viņi rēķina pēc kristīgā, musulmaņu, žīdu vai vēl kāda kalendāra? Skaitļi būs visai atšķirīgi. Ja pēc kristiešu, tad pēc Gregora vai Jūlija kalendāra? Atkal būs varen atšķirīgi rezultāti… Parasti saņemu atbildi, lai negudrējos. Tā arī netieku gudrs. 😀

    Atbildēt
  4. buu

    Nesagrābsta numerologi cilvēku nesaista pie akmenī iecirstas laika līnījas.Tā ir balstīta uz novērojumiem, piemēram, no datuma atvasinātais skaitlis X visvairāk atbilst cilvēku tipam AAAA, y atbilst BBBB z-CCCC utt. Ja skatās pēc cita kalendārā, tad veidotos cits skaitlis, piemēram, z, bet šo skaitli taču var piesaistīt tam pašam tipam AAAA un pārējos attiecīgi samainīt vietām.

    Atbildēt
  5. nazis

    A no kurienes viņi tādas muļķības izrok? Un kā tad viņi to “samaina” vietām? Nu nav empīriski novērots, ka kaut kādā noteiktā datumā dzimušiem cilvēkiem būtu kaut kādas kopīgas rakstura īpašības. Apgalvojums par “laimīgajiem” kontiem ir tāds pats, kā par “laimīgajiem” spēļu automātiem – tie ir nevis “laimīgi”, bet konfigurēti ar lielāku atdevi. 🙂
    Bez tam – ja jau numerokāviņutur apgalvo, ka ar tādām pašām metodēm “strādāts” senajā Ēģiptē, tad lai atceras, kad parādījās pozicionālās skaitīšanas sistēmas. 🙂

    Atbildēt
  6. Stefuks

    Tak visparastākā tuftoloģijas apakšnozare tā ir 🙂
    Pēc tā marazma sanāk, ka visi milzīgā daudzstāvu mājā dzīvojoši dzīvokļos ar “enerģiju 1” būs megalīderi – eu nu kur ir tie superduperlīderi un veiksminieki no maskačkām, purčikiem u.c. guļamrajoniem…. Nu no sērijas – dzērājs Vasja no mājas nr2 dz.3 ievācās mājā nr4 dz.6 un kļuva par veiksmīgu biznesmeni…. Tāds pats sviests kā visas tās tupās ķēdes vēstules, “publiskie horoskopi” u.c.

    Atbildēt
  7. karuuzo

    Tipa pēc principa, jebkuru līkni var izteikt ar formulu, atšķirība ir tikai formulas sarežģītībā, tikai jautājums, ja mums ir divas līknes, kas, pirm., pirmās 100 iedaļas ir vienādas, vai var pieņemt, ka 101. iedaļā ar šīs līknes sakritīs 😉

    Ar to gribu teikt, ka ne pārāk uzticos loģikai dzīves pareģošanā. Protams (neatceros kas to pirmais izteica), ja mēs nofiksējam visu atomu stāvokli laikā un aprakstam šo atomu kustību, mēs varam iegūt atomu stāvokli jebkurā citā laika vienībā. Atomus var aizstāt ar elemtārdaļiņām, kvarkiem vai ko vēl, no tā ātrums nemainās 🙂

    Kam es toč ticu, ka cilvēkus var ietekmēt, piedevām diezgan viegli. Kaut vai tas pats tviters, cik vēl ir tādi nūģi, kas to nelieto? Es piesakos 😀 Bet, diemžēl, cilvēkus var ietekmēt arī smalkākā līmenī. Mēs joprojām nezinām, kā mūsu ķermenis strādā un kāpēc viena cilvēka klātbūtnē mums ir labi, bet cita – mēs vienkārši jūtamies draņķīgi. Tāpat mēs nezinām, kādas pēdas mēs atstājam un kā tas ietekmē mūs un citus. Nezinām, kā var redzēt, ko darījis, dara vai darīs cilvēks, turot rokās tikai viņa fotogrāfiju. Un tikai nevajag teikt, ka visas problēmas ir tikai tāpēc, ka viņš dzīvo mājā, kurai ir cipars 3 😛

    Nu lab, nav ko te muldēties, tikai gribēju pateikt, ka nav viss tik plakani. Varbūt cilvēks vienkārši guļ uz āderes, kas slikti ietekmē gan pašsajūtu, gan domāšanu un tāpēc nespēj ne pilnvērtīgi pastrādāt, ne piepildīt savu kontu. Protams, aizvācoties uz māju, kur šādas āderes nav, viņš jutīsies labāk, bet ne jau tāpēc, ka tai būs numurs 8 vai 666 🙂

    m

    Atbildēt
  8. CooLynX Raksta autors

    karuuzo, runājot par cilvēku ietekmēšanu (jeb pareizāk par sevis ietekmēšanu un vēl precīzāk par savas zemapziņas “ieprogrammēšanu”), varu ieteikt labu grāmatu, kas man salika punktus uz i un izskaidroja kāpēc lietas notiek tā un kā var mainīt, lai notiktu vēl labāk.

    Tavs zemapziņas spēks http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/?shop_id=158801

    Tālāk jau jebkuru tuftoloģiju var palikt zem tā un sagrozīt kā vajag. Bet galvenais, ka man tas lieliski strādā. 🙂

    Vienīgi ne kurš katrs to spēs uztvert un varēs realizēt dzīvē.

    Atbildēt
  9. nazis

    karuuzo,

    Tad nu lūk, āderes ir nākamais bullshit. Palasi šeit: http://klab.lv/users/soikins/28213.html

    Starp citu, jebkurš, kurš spēs pierādīt, ka āderes, numeroloģija, homeopātija, auras utt ir visai reālas un “strādājošas”, vai pieteikties uz James Randi balvu – apaļu miljonu ASV dolāru. http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundation#The_One_Million_Dollar_Paranormal_Challenge
    Diemžēl līdz pat šai dienai neviens pats nav spējis neko tādu pierādīt…

    Atbildēt
  10. e-remit

    Interesanti, ka tajā tabulā dažiem patskaņiem un līdzskaņiem ir garie/mīkstie burti, dažiem nav. Kāds būtu pamatojums?
    Bet nu vispār tādai numeroloģijai ir tik pat dziļš pamats, kā avīžu horoskopiem (kurus bieži raksta paši žurnālisti). Ja šo lietu paskatās dziļāk, tad numeroloģijai ticēja arī Pitagors, kurš ar “skaitļu maģiju” ņēmās diezgan dziļi.
    Ieteikums pārcelties uz māju ar ciparu summu “8”, līdzinās ieteikumam dzīvot noteiktas krāsas mājā. Vispārēji skatoties, arī Tavas mājas krāsa ietekmē Tavu zemapziņu, bet nu ar to nepietiks. Tas pats ar numuriem. Un te pat nevajag iejaukt bināro vai heksadecimālo sistēmu – mūs ietekmē decimālā sistēma, jo kopš bērnības mums to iemācīja, kā “pareizo”. (bija laiki, kad skaitīja arī dučos, ja kas…)
    Mūsu zemapziņu ietekmē pilnīgi viss mūsu apkārtnē – skaitļi, krāsas, formas un tā visa ir ļoti daudz. Ja sāc apzināti sakārtot šādas lietas, piemēram, sāc ievērot numeroloģiju, Fen-šui, utt, zemapziņa saņem noteiktus signālus. Jo šādi signāli ir vairāk, jo zemapziņa vairāk sāks Tevi, Tavu uzvedību organizēt noteiktā veidā.
    Dzirdēts, ka Amerikāņu futbolā viesu ģērbtuves mīl izkrāsot rozā krāsā, lai pirms spēles dezorientētu. Tie ir sīkumi, kas palīdz sasniegt mērķi. Un kāpēc sev neatvieglot dzīvi?

    Atbildēt
  11. ulzha

    e-remit: neatvieglot tāpēc, lai kļūtu rūdīts pofigists. Lai kļūtu mazāk ietekmējams ar rozā krāsām, čigānu mārketingu udjbk; jo vairāk ticības vienkārši pašam sev, nevis ārējiem pozitīviem un negatīviem, jo mazāk tev vājo vietu un iespēju pakļaut. IMHO 🙂

    Atbildēt
  12. CooLynX Raksta autors

    e-remit, par šo:

    Mūsu zemapziņu ietekmē pilnīgi viss mūsu apkārtnē – skaitļi, krāsas, formas un tā visa ir ļoti daudz. Ja sāc apzināti sakārtot šādas lietas, piemēram, sāc ievērot numeroloģiju, Fen-šui, utt, zemapziņa saņem noteiktus signālus. Jo šādi signāli ir vairāk, jo zemapziņa vairāk sāks Tevi, Tavu uzvedību organizēt noteiktā veidā.

    Zemapziņa tikai paklausa savam saimniekam un tam, ko saimnieks ar apziņu diktē. Un te ir tas viss, kas tika nosaukts – apzināti tic kaut kādām numeroloģijām, fen-šui, melniem kaķiem, ka tie nes laimi vai nelaimi utt.

    Rezultāts ir atkarīgs no tā kādu uzstādījumu tu sev liec – melns kaķis nes laimi, vai neveiksmi? Atbilde arī parādīs vai tu esi veiksminieks, vai neveiksminieks. 🙂

    Atbildēt
  13. Delfins

    bullšits, nav pat vērts tērēt savu laiku uz apspriešanu.
    Kāpēc CLX šito posto? pēdējie posti tufta, ja salīdzina pret `veco podu` 🙂

    Atbildēt
  14. ulzha

    ragnarok: kur tu tādu secinājumu izspiedi? Vārdus “ne viss, kam galā “-loģija”, ir zinātne”, izlasīji kā “nekas kam galā “-loģija”, nav zinātne”?

    Man personīgi gan arī psiholoģijai/psihiatrijai nekāda sūrā uzticība nav. http://en.wikipedia.org/wiki/Rosenhan_experiment

    Atbildēt
  15. Delfins

    Nu zinātne jau pats par sevi ir tikai `apkopojums`, jeb zināšana/izzināšana.
    Nav uzreiz burtiski jāuzver pa nopietno jebkuru zināti.

    Teiksim, eksaktās zinātnes patiešām ir dabas zinātnes(!) kas ir pētīšana uz faktiem, atkārtošana un pētamas (teorētiski) jebkurā laikā/vietā.

    Atbildēt
  16. ragnarok

    ulzha, psihologjija tik tieshaam balansee uz robezhas. mans secinaajums ir balstiits kauzualitaatee.
    Alegorija.
    -Varde nokriit no celma. Noverotaajs psihologs: nu nekas, taa gadiijaas.
    -Es nozhaujos no velosipeeda. Noverotaajs psihologs: aaa, pamekleesim ceelonjus beerniibaa. Un saakas mistisku spriedumu mekleejumi.
    Ko es ar to gribu teikt? Man ir taadas pashas tiesiibas nozhauties kaa vardei. Bez dzilja reasona mekleeshanas.

    Atbildēt
  17. CooLynX Raksta autors

    Tas tāpēc, ka reāli besos ārā un nekam nopietnam nepietiek laika. Lai nesadegtu darbā, vajag kaut kādu sviestu pakult. 😀

    Atbildēt
  18. e-remit

    CooLynX, wow. noliecu galvu Tavā priekšā, ka spēj pārvaldīt savu zemapziņu par 100%!

    Zemapziņa tikai paklausa savam saimniekam un tam, ko saimnieks ar apziņu diktē.

    ulzha, Tu gan optimists

    jo vairāk ticības vienkārši pašam sev, nevis ārējiem pozitīviem un negatīviem, jo mazāk tev vājo vietu un iespēju pakļaut.

    CooLynX, ulzha, Iedomājies, Jums ir labi aprīkots BMW, GPS ar labām kartēm, stabilitātes kontroles, un citas figņas ātrai braukšanai. Viena lieta, ja ar šo mašīnu brauc iesācējs, kas iedomājas, ka tas viss ir normāli. (Parasts cilvēks). Bet tagad atnāk ulzha un saka, ka tas viss ir priekš kaķiem un normāli džeki papildus fīčas neizmanto un visu elektroniku izslēdz. Tad nu redzi, pirmo reizi braucot pa kādu līkumainu un kalnainu šoseju, ik pa brīdim būsi spiests nomest ātrumu, jo neredzēsi, kas notiek aiz tā līkuma vai kalna. Cilvēks, kurš vienkārši pārzinās elektronikas iespējas, varēs pabraukt krietni ātrāk.

    Tad nu šīs elektronikas fīčas apzīmē tikai zemapziņas noslēpumus, kurus cilvēki parasti paslēpj māņticībā. Savu zemapziņu vieglāk iespaidot ar dažādiem simboliem, nevis mēģināt pa tiešo kontrolēt zemapziņas norises. Kāpēc, piemēram, budismā, cilvēki skaita mantras nevis vienkārši strādā uz vajadzīgo rezultātu? Ar mantrām vajadzīgo rezultātu panākt ir makten vieglāk. Jau XX gs. divdesmitajos gados kāds indiešu mūks rietumu cilvēkiem lekcijās stāstīja, ka ir jogas (plašā nozīmē, ne tikai vingrojumi) novirzieni, kuros mitoloģikā puse ir ļoti izteikta, un ir virzieni, kuros mitoloģiskā puse ir atmesta. Tad nu vairāk gara milži ir novērojami tieši tajās mācībās, kurās mitoloģija ir izkopta.
    Tāpēc vieglāk ir strādāt ar simboliem, tai skaitā ar numeroloģiju, un apzināties, ko tas patiesībā nozīmē, nevis mēģināt kaut kā zemapziņu ietekmēt pa tiešo.

    Atbildēt
  19. CooLynX Raksta autors

    e-remit, nu nevajag jau uzreiz pārspīlēt. Pēc manas šī brīža pārliecības nemaz nevar kontrolēt zemapziņu, jo tā nepadodas kontrolei. Zemapziņu var tikai ievirzīt, lai tā strādā pareizajā virzienā.

    Tā ir mana šī brīža pārliecība. Iespējams, ka vairāk uzzinot, es arī mainīšu savas domas, bet vismaz šobrīd man viss ir daudz maz salīmējies kopā un ir pamatojums lietām, ko kādreiz nevarēju izskaidrot.

    Tāpēc arī saista dažādas tuftoloģijas, jo es redzu to pielietojumu.

    Atbildēt
  20. aksels

    nazis: Nu nav empīriski novērots, ka kaut kādā noteiktā datumā dzimušiem cilvēkiem būtu kaut kādas kopīgas rakstura īpašības.
    —————————-
    Nebūs nekāda reprezentatīvā izlase, bet man un paziņam puikas ir piedzimuši vienā gadā un vienā dienā. Izskats, svars, garums utt. atšķiras ievērojami, bet raksturiņi un intereses ir pilnīgi vienādi. Pie tam ietekme arī tā nevar būt, jo daugi neesam un puikas ir redzējušies pāris reizes.

    Atbildēt
  21. Delfins

    aksel, wtf, palasi anatomiju.. gēni, mantošana un t.t. 🙂
    Nevar jau protams teikt, ka intereses ir tieši vai 100% atkarīgi no gēniem, bet lielākā daļa tiek mantota no vecākiem – vieniem tas ir raksturs, citiem izskats un t.t.

    Bet tas ko stāsta e-remit nav tieši par tematu. Šeit mēģina iestāstīt, ka mūsu dzīve ir atkarīga no kaut kādiem cipariem. Tā nebūt nav un nekad nebūs. Tā vienkārši ir netieša prāta manipulēšana – redz ir zinātne, es saku, ka šitā ir pareizi un Tev jādara tā. Katrs ir pats sava likteņa autors un attīstītājs, nevis kaut kādi tur žuļiki 🙂

    Atbildēt
  22. ulzha

    e-remit: ar ārējiem pozitīviem un negatīviem es domāju zinātniski nepamatotus, jeb tikai ar placebo pamatotus ticējumus. Ja vajag placebo, noenkuro pie sevis, nevis pie dzīvokļa numura vai jogas pozas. Tehnoloģijām es atļaušos ticēt. Piemērs gan tev tāds apšaubāms – kas aiz kalna notiek, to mūsdienu aparāti vēl nesaka. People on the road can turn a LOL in to a great big OMG.

    Ja ir pierādīts, ka ar mantrām visādus tur rezultātus panākt ir ļoti viegli, tad kāpēts Tibetā šaun cilvēkus?

    Atbildēt
  23. e-remit

    Delfins, es to neteicu – Tu pats izlasīji, ko gribēji.
    ulzha, es runāju par savas zemapziņas ietekmēšanu ar simbolikas palīdzību, nevis cilvēku no malas (šāvēju) ietekmēšanu.

    Atbildēt
  24. Edge

    Ne tikai skaitļu maģijas,varbūtības teoriju, mistikas, bet arī ”magu” metožu pētniekiem – iesaku rakstiņu ”Zirnis Nr.666” iz Rīgas Laika arhīva ( 1998.g. Nr.10; 23-ā lpp) – jautra lasāmviela kā šī raksta papildinājums.
    ”Nepatikšanas sākas tad, ja psiholoģija (vai numeroloģijas izmantotāji-edge papildin.) pasludina sevi par zinātni un katrs psihologs savus dziļi individuālos apsvērumus (skaitļus – edge ) prezentē kā nemaldīgus faktus.” (Ronalds Griškevičs)

    Atbildēt
  25. ragnarok

    Edge => exactly (vai driizaak Ronald, exaclty. what so ever)
    paareejiem => kas man iedos paskatiities The Secret filmeli? laikam jau buus pasham vien torentot, bet gribeetos vispaar nopirkt ofic versiju. kaads nezin, kur riigaa veikalaa to var nopirkt?

    Atbildēt
  26. ulzha

    e-remit: nu labi, piekrītu, tie šāvēji ir pārāk nepārvarama vara. Tātad ar rezultātiem tu domā rezultātus zemapziņā. Es gribēju pievērst uzmanību apgalvojumiem tipa “vajadzīgo rezultātu panākt ir makten vieglāk” un “vairāk gara milži ir novērojami” – kas par rezultātu, kā tad izmērīja tā panākšanas vieglumu, un gara milzīgumu? Kā aptuvenu piemēru pretējam rezultātam varu paust, ka cilvēka tehnoloģiskie rezultāti (tīri subjektīvi man liekas, ka arī emocionālais intelekts un dzīves kvalitāte) ir krietni palēkušies, kopš baznīca vairs nevalda tik ļoti.

    Atbildēt
  27. Alus dzērājs

    Ka jau mēram, tad mēram. Pēc kādiem mērījumiem tiek secināts ka emocionālais intelekts un dzīves kvalitāte ir krietni palēkušies.

    Atbildēt
  28. Anonīms

    Interesanti ir iepriekšējie divi komentāri. Visiem zināms paraugs ar “Pakārt nedrīkst apžēlot”, kur pieturzīmju nelietošanai var būt negribēti traģiskas sekas, jo teikumu var lasīt divējādi. Atkarībā no tā, kur ieliekam komatu, iegūstam pretēju nozīmi. Tad lūk, Raimonds pacenties parādīt vēl kādu krāšņu piemēru pieturzīmju un lielo burtu nelietošanā. Iegūstam vēl vairāk teikuma variantu, piemēram:

    Kā to spēli sauc, Leo?
    Kā to spēli sauc, – “Leo”?
    Kā, to spēli sauc “Leo”?

    Katrā ziņā – nudien nesapratu, ko Raimonds gribēja teikt!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *