Mani dati CSDD

Es te savā rakstā Latvija internetizētākā valsts pasaulē sūrojos par to, ka mūsu elektroniskajam parakstam nav reāla pielietojuma. Kāds lasītājs iedeva norādi uz CSDD lapu, kur privātpersonām tiek piedāvāta iespēja bez maksas (pagaidām) apskatīt informāciju par saviem datiem.

Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija piedāvā iedzīvotājiem iespēju, izmantojot elektronisko parakstu, testa versijā bez maksas iepazīties ar informāciju par sev piederošo transportlīdzekļu datiem, vadītāja apliecības datiem, kā arī iespējamiem personas pārkāpumu uzskaites punktiem un neapmaksātiem naudas sodiem. Pieejamais pakalpojums atrodas izstrādes stadijā, līdz ar to pieejamai informācijai nav juridiska spēka. Šo pakalpojumu var izmantot tikai fiziskas personas.

Detalizēta informācija par to, ko un kā darīt, lai varētu izmantot šo pakalpojumu, ir atrodama CSDD lapā. Pats serviss ir pieejams https://www.csdd.lv/. Atgādināšu, ka šim servisam ir nepieciešams e-paraksts.

Ja e-paraksts ar visu lasītāju maksātu kādu piecīti, tad es noteikti arī kļūtu par šī pasākuma izmantotāju, bet maksāt 24 latus par diviem gadiem, pie tam vēl bez karšu lasītāja, ir pārāk dārgi priekš tik mazfunkcionālas rotaļlietas.

19 thoughts on “Mani dati CSDD

  1. JK

    Dārgs tādēļ ka ir tiko ieviests, tāpat kā kad ieviesa veikalos norēķināšanos ar kartēm pirkuma summai bija jābūt virs 3ls vai kautkā tā. Ar to ir jārēķinās ka sākuma stadijā kamēr to kārtīgi notestē dzīvē un pilnveido ir dārgi.

    Atbildēt
  2. Pow

    E-paraksta realizaacija iesmird. Igaunjiem tas vismaz ir apvienots ar ID karti. Tad vismaz kaut kaada jeega.
    Tas variants, kas ir mums ir galiigi garaam. Jaapeer kautkaadi lasiitaaji un kartes. Prieksh kam? To pashu visu vareeja izdariit softvaariski. Tas paraksts (privaataa atsleega) tad vareetu glabaaties uz katra iemiiljotaa datu neseeja un buutu aizsargaats ar passphrase. Es apzinos,. ka chipaa ir droshaak, jo nav iespeejams brute force attack (peec 3 nepareiziem piniem ir game over), bet taapat pusei lietotaaju tas pins ir uzrakstiits uz papiiriisha.
    Pashreizeejo realizaaciju peetiijis neesmu un mani tas arii neinteresee, bet gan jau ka veel jaainstalee kautkaads suudains softs, lai to visu vareetu lietot.

    Atbildēt
  3. AMB

    Hanzanetam es ieteiktu labāk izmantot kodu kalkulatoru (pašreiz 9Ls, es pasen kādā akcijā pa 5Ls dabūju) – nekas nav jāinstalē, vari paņemt jebkur līdzi un katru reizi sava parole.

    Atbildēt
  4. Krišs

    Varens komentārs izdevās “Pow”-am:
    “E-paraksta realizaacija iesmird. ” … blablabla… “Pashreizeejo realizaaciju peetiijis neesmu un mani tas arii neinteresee…”

    😉

    Atbildēt
  5. Platais

    Tur jau tā lieta, ka realizēts vairāk nekā sūdīgi, darbojas tikai un vienīgi MS Windows vidē. Mazums mans tikko iegādātais datora ir pilnībā nokomplektēts darbam MAC OS vai Linux, Unix vidē un man ir nepieciešams šis pakalpojums, tad esiet tik laipni iegādājoties datoru parūpēties par Windows OEM licenci (~Ls 60) vai iegādājoties vēlāk (retail) ap Ls 220.

    Atbildēt
  6. cipis

    tie kas izmanto hanzanet.lv, var droši šo te CSDD informāciju saņemt bez maksas pieslēdzoties Lursoft datu bāzēm caur E-pakalpojumi.. 😉

    Atbildēt
  7. karuuzo

    2. Uzstādīt Microsoft .Net Framework 2.0 vai jaunāku

    Uz to arī mēs ejam, bez M$ nekur 🙂

    m

    PS. Kaut arī es pats dzudz lietoju M$, esmu nedaudz uzēdies uz to. Latvija varēja būt paraugvalsts, kā izmantot OpenSource, bet beigās iznāks M$ filiāle, bēdīgi 🙁

    Atbildēt
  8. Zete

    “Latvija varēja būt paraugvalsts, kā izmantot OpenSource, bet beigās iznāks M$ filiāle..”

    Nez.. ts. rietumvalstis ir 5x M$iskaakas nekaa Latvija pagaidaam. Mees ejam uz rietumiem tachu..ne? 😛

    Atbildēt
  9. Agrais

    Patiesībā ir tā, ka ir liela maucība prasīt no manis naudu par to ,ka es dabonu infu no CSDD (privāta kantora ) par to, kas ir ar manu personu un manu auto. Tai infai ir jābūt pieejamai uz sitiena un uz paplātes tūlīt un tagad ,kad tik es to iegribēšu , pretējā gadījmā- nah tādu kantori. Nepietiek ar to ka CSDD( privāts kantoris) ir uzurpējuši tiesības kratīt manu mašīnu un man noteikt koes drīkstu ,ko nedrīkstu , tad vēl par infu būs jāmaksā !!! pisec kautkāds.

    Atbildēt
  10. kdayn

    nevaru notureeties un nepateikt, ka paraksts kurs ir piesaistiits kaut kaadam MS softam un nav iespeejas to izmantot normaali ar privaato atsleegu (kaa kaads ieprieksh mineeja), tad tas toch smird. nafig piesaistiit kaut kaadiem shtruntiem, ja to var bez karshu lasiitaaja, labaak buutu uztaisiijushi softu, kas atsleegu nolasa no mana fleshika un paprasa paasphrase, vinju pat uz mobzas varetu glabaat…eerti, portabli un multiplatformu….

    Atbildēt
  11. Krišs

    Pārbaudīju, tiešām CSDD pasākums ir strādājošs.
    Pašlaik gan pati lapa ir ar “invalid” sertifikātu (jo CSDD to ir paši sev izsnieguši), bet datus tiešām var apskatīties.
    Parādās gan dati par auto, gan par vadītāja apliecību, gan par soda punktiem.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *