IE 6 un IE7 uz viena datora ar un bez Virtual PC

Pastaigājoties pa IE bloga ierakstiem, izlasīju par lielisko iespēju lejupielādēt IE6 un IE7 Virtual PC attēlus (imidžus?). Es saprotu, ka esmu diezgan atpalicis un neesmu informēts par jaunākajām modes tendencēm, bet ne jau tik daudz. Kurš loģiski domājošs cilvēks liks uz sava datora virtuālo mašīnu, lai uz tās testētu savas operētājsistēmas pārlūka iepriekšējo versiju. Tas ir kaut kāds jauns veids kā izklaidēties? Cilvēkiem problēmu pietrūkst?

Nē nu, es saprotu, ka Microsoft savulaik nopirka Virtual PC un es toreiz jau izteicos, ka tas būs kārtējais norakstītais produkts.

jam: tas arii bija gaidaams. labi, ka vmware nenopirka vai vinji vienkaarshi nepaardevaas. virtualpc jau lietoja tieshi taadeelj, lai testeetu alternatiivaas os… m$ buus nokaavushi labu produktu. naaksies paariet atpakalj uz vmware 🙁
Autors: CooLynX @ 23.10.2003 / 15:16

Tagad viņi ar šādiem paņēmieniem mēģina glābt situāciju un mākslīgi rada nepieciešamību pēc šāda veida produkta, kur patiesībā varētu apieties ar citiem līdzekļiem.

Now you can install IE7 on your main machine for development, and get all the advantages of IE7, like the RSS platform, native XMLHTTP stack, and improved security, while still running IE6 simultaneously in the VPC on the same computer.

Atgādināšu, ka iepriekš bija iespējams palaist vienlaicīgi visas iepriekšējās Internet Explorer versijas bez jebkādas specīālas programmatūras palīdzības, bet sākot ar Internet Explorer 7 beta 3 iznākšanu Microsoft vīri speciāli nogrieza šo iespēju. Tagad ir skaidrs kāpēc tas tika izdarīts.

Gribēju vienkārši atgādināt, ka joprojām strādā iepriekš aprakstītais variants ar nelielu programmiņu – IE7 standalone, kas nodrošinās paralēlu vairāku Internet Explorer versiju darbību, nelietojot virtuālās mašīnas vai citu speciālu programmatūru palīdzību.

16 thoughts on “IE 6 un IE7 uz viena datora ar un bez Virtual PC

  1. esuntu

    Te nav nekāda sakara ar IT, pārlūkprogrammām, tehniku etc. Microsoft vīri pelna un nevar skatīt šādu lietu problēmas un sekas no datoriķa puses. It’s Money Baby, Money.

    Atbildēt
  2. esuntu

    CooLynx: tas gan nebija tieši Tev adresēts un ne tieši par šo tiešo lietu, bet gan par šādām situācijām kā tādām.

    Atbildēt
  3. Kaspars Foigts

    Virtual PC aizvien vēl ir labākais (un ātrākais) virtuālo mašīnu softs uz win platformas:) Un tas tiek izmantots jo plaši ne tikai IE vajadzībām…

    Atbildēt
  4. lops

    Kaspar a par tadu VMWare neesi dzirdeejis? Virtual PC, ko Microsoft nopirka ar iipasu popularitaati nevar lielliities, liels un resursrijiigs..

    Atbildēt
  5. Sarky

    lops: kas Tev leens, kas Tev neiet, ko Tev aprija?
    VirtualPC ir aatraakais – pilniigi pievienojos laaczam

    Kurš loģiski domājošs cilvēks liks uz sava datora virtuālo mašīnu, lai uz tās testētu savas operētājsistēmas pārlūka iepriekšējo versiju”

    Es, un tur nav nekaa aarkaarteeja.
    Jo, tiek likta virtuaalaa, tad daudz plashaaku vajadziibu deelj, taakaa – taa taapat jau ir

    Atbildēt
  6. Vilx-

    Naz, man arī nav iebildumu. Btw – VirtualPC ir par brīvu. 😉 Svaigākajai versija arī ir ievērojamu soli priekšā iepriekšējai, tāpēc nevar arī teikt, ka produkts ir stāvējis uz vietas.

    Jā, VMWare fīču ziņā ir 3 mājas tālāk nekā M$. Taču… nu, es nezinu, kāda ir M$ vīzija par VirtualPC, taču man šķiet, ka viņi orientējas uz aplikāciju developmentu un virtuālajiem serveriem. Šo funkciju VirtualPC pilda perfekti. VMWare atkal ir cita virzība…

    Pēdējā laikā M$ ļoti daudz VirtualPC images taisa saviem produktiem. To var arī saprast, jo tas ir drošs veids kā demostrēt savas tehnoloģijas stingri kontrolētā vidē – vairs nebūs jāuztraucas, ka softs kaut kādu iemeslu dēļ uz konkrētā datora pēkšņi varētu neiet. Virtuālā mašīna visur ir vienāda.

    Teiksim tā – man paliek iespaids, ka VMWare cenšas piedāvāt pēc iespējas vairāk fīču un iespēju ar savu produktu, bet M$ atkal taisa vienkāršu darba zirgu, kas savu funkciju pilda ļoti labi, bet bez navarotiem.

    Nu, kaut kā tā. 😛

    Atbildēt
  7. faq

    Mans subjektiivais viedokliitis ir, ka virtalbox ir aatraakaas labaakais un leetaaais. Jaa, bet likt vm lai dabuutu vecaaku browsera versiju, ir hmm .. hmm… slimi.

    Atbildēt
  8. Vilx-

    Kāpēc gan? 2GB diska vietas mūsdienās ir sūds uz kociņa, un tas ir daudz ērtāk nekā, piemēram, atvēlēt tam veselu partīciju un taisīt dual-boot, vai pat lietot atsevišķu mašīnu.

    Es, starp citu, jau sen izmantoju šo metodi, lai pārliecinātos, kā mana aplikācija sastrādājas ar vecākiem softiem (piem. IE6 vai Office 2000).

    Un tas arī ir efektīvs veids kā produkcijā darbināt vecas aplikācijas (iedomājies, piemēram, kaut kādu servera softu, kuram vajag NT4 serveri!)

    Atbildēt
  9. Atbalss: Internet Explorer uzkar lapu uz video klipiem » Pods.lv - Latvijas interneta pods

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *