Phoenix jaunais nosaukums tagad būs Firebird

Daudzi Mozillas fani noteiki zina, ka Mozilla izstrādātāji plāno atdalīt pārlūku no e-pasta klienta un no viena liela zara izveidot divus atsevišķus zarus. Mozilla Mail vietā būtu Minotaur e-pasta klients un pārlūka Mozilla vietā Phoenix.

Kā arī būsiet dzirdējuši par nosaukuma maiņu. Mozillazine lapā ir rakstīts, ka Phoenix izstrādātāji beidzot atklāja jauno pārlūka un e-pasta klienta nosaukumu. Tagad Phoenix sauksies Firebird un Minotaur attiecīgi Thunderbird.

Asa Dotzler raksta:
After months of discussion and further months of legal investigation, we’re finally comfortable moving forward with new names. The new name for the Phoenix browser is ‘Firebird’. The documentation and product strings will be updated soon. In addition to securing Firebird, we’ve also got the OK from those contributing legal resources to use the name ‘Thunderbird’ for a mail client. Hopefully this will be the end of naming legal issues for a while.

18 thoughts on “Phoenix jaunais nosaukums tagad būs Firebird

  1. coolynx

    palags: heh, paarluuks jau nav vainiigs, ka lapas izstraadaataaji veido lapas prieksh IE only. tur tiek izmantots FrontPeidzhisks dynamiskais JavaScript kuru Phoenix nesagremo.
    Es ieteiktu vairaak nekad neatgriezties taadaas lapaas. pasaulee ir miljoniem citu lapu, kas ir korekti izveidotas un kuraas ir jeega iegriezties…

    Atbildēt
  2. Kaitnieks

    Varbuut ljaut lietotaajiem pashiem izveeleeties, kas vinjiem labaak patiik? Iedomaajies, ja tevi vai coolynxu kaads meegjinaatu paarliecinaat vai veel trakaak – piesiest lietot Iexploreri…

    Atbildēt
  3. Vistu Zaglis

    -dev/0/ -> savā ziņā tev ir taisnība, jo par pārlieku uzcītību tas neliecina. Tai pat laikā – weblapa ir komercprodukts, un ja izstrādātājs ar pasūtītāju ir vienojušies, ka tie pāris Hiperalternatīvo jūzeru nav viņu mērķauditorija, tad viņiem ne ar ko nevar pārmest.
    Tā ka neaizraujies; mums tomēr pastāv privātīpašuma utml. tiesības un ne tev ne man nebūs norādīt, kā un ar kādu mērķi jāizstrādā weblapas! 🙂
    (oj, ša fleims panesīsies.. :))

    Atbildēt
  4. niikulis -> bush

    … kaa tad neizdabaasi, – plain text valda! Nekaadu scriptu, flashu, css, nekaadu appletu, nekaadu animaaciju, nekaadu sarezhgjiitu layoutu, just 100% information.

    Atbildēt
  5. niikulis

    bet ja par teemu, manupraat, mozillas e-mail klients bija itin eerts un vienkaarshs. vieniigais lielais miinuss, ko es tam pamaniiju, ir aatrdarbiiba – programmas UI ir netipiski leens un smags. Uzliku uz P1/300mhz, – rezultaats taads, ka vienkaarshi braukaajot ar peli pa menjuchiem – cpu load ~ 70%.

    Atbildēt
  6. palags

    Lietotaaji vispaar ir galvenaa muusdienu datoru probleema. Bija padzirdeejushi, ka Opera reaalie iegriezh Explorerim, un panesaas fanot par Opera. A man peec tam jaarisina probza, kaa izdariit taa, lai Opera peec 5 min darba nepaarstarteetu datoru (win2k). Diemzeel roku lenkis nelauj un win paarinstaleet nevelk.
    Risinaajums? Iedot paaris citus alternatiivus browserus, bet tie viniem nav labi diezgan. (Jau mineetaa probleema.) Bet taas lapas viniem ir vajadziigas, jo infa vajadziiga darbam/peetiijumiem/etc. Liidz ar to notiek atgriesanaas pie taa pasa IE. It kaa paarmainu vispaar nebuutu bijis.
    This is your life. Doesn’t get any better than that.

    Atbildēt
  7. unka

    Tur jau riktiigu romaanu var uzrakstiits kaa Jons Mekois Satikaas veelu vakaraa ar Elizabeti Semoni un karsti diskuteeja kas labaaks, viins alus shnjabis vai uudens. 🙂
    Ja apkopotu shamos visus postus kur cilv saspamojushi kas ir l337 un kas ir k00l utt utj, buutu jautrs rakstaamgabals, aciites ispleetushi iekjeerushies kreeslaa un domaa kaarteejo rakstu vot kaapeec es domaaju ka man ir taisniiba un kaa to otro nolikt pie vietas. 🙂

    Atbildēt
  8. Bubinaataajs

    Paga paga… kaa ar to nosaukumu? Man (liidz shim) shkjita, ka Firebird ir InterBase DB klons. (Shamais zveers pat griezhas uz manas kastes)

    Atbildēt
  9. volzha

    Besī man ārā tā opera pārāk lēna priekš mana kompja, vismaz 7 versija. Ie pārāk parsts lai lietotu un viņam arī ir gļuki. mozzila bišku pārbāsts ar visādām funkcijām kuras man nemaz kā parastam lietotājam nav vajadzīgas. Nu phoenix man patīk, nēesmu jau arī nekāds āmurs. Kā esmu dažiem stāstījis ilgi un dikti kā instalēt dc++ un pareizi konfigurēt visi čaijņiki neko nerubī, saka ka WinMx vieglāks 100 gadus viņš ir vieglāks.

    Atbildēt
  10. ZBH

    bubinaataajam pareiz skiet. hohmiigaakais, ka iraid arri taads bars kaa IBPhoenix, kas supportee Firebird (nu un Interbase ar 🙂
    nja, izdoms truukums, vai? 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *