Latvijas Vēstnesis Stylish drukas stils

Dažreiz Latvijas Vēstnesī tiek publicēta vērtīga informācija un šo informāciju arī ir vēlme izdrukāt uz papīra. Problēma ir tāda, ka gandrīz 99% gadījumu mājaslapu izstrādātāji nav aizdomājušies vai arī viņiem neviens nav to prasījis, lai tiktu uztaisīta sakarīga lapas izskats, ko varētu arī izdrukāt. Bez visādām izvēlnēm, balsošanām, baneriem utt.

Vienreiz es nomocījos, bet beigās, tomēr uztaisīju Stylish papildinājumu arī Latvijas Vēstneša lapai. Rezultātā lapa ir tīra un to var glīti izdrukāt uz papīra bez liekas drazas. Par citiem eksperimentiem ar CSS var palasīt arhīvā. Tā nav versija, lai izvairītos no baneriem, bet gan, lai izveidotu tīru durkas versiju.

Diemžēl es netiku iekšā savā Userstyles kontā un tāpēc publicēju šo stilu šeit. Pievienojot jaunu tēmu iekš Stylish paplašinājuma ir jāiekopē dotais koda gabals.

@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);
@-moz-document domain(“lv.lv”) {
div > table[align=”center”],
table[align=”center”],
.top_logo,
.top_menu,
.menu_fp_izdevums > table,
td[width=”147″],
.pr_index_p,
hr + table[width=”100%”],
.footer
, table.top_menu + table[width=”100%”] + table[width=”100%”]
{ display:none;}
}

Šo stilu es sākotnēji biju taisījis Latvijas Vēstneša lapai, kas nāk no Googles arhīva. Tā kā tas iztīrīs arī no Googles papildus pribambasiem. Te ir paraugs ar to kā izskatījās drukas versija pirms izmaiņām un pēc.

Latvijas Vēstnesis pirmsLatvijas Vēstnesis pēc

9 thoughts on “Latvijas Vēstnesis Stylish drukas stils

  1. CooLynX Raksta autors

    Tu būsi kaut ko pārpratis vai arī neesi vienkārši izlasījis pašu rakstu. Šī ir papildus funkcionalitāte nevis nodirsiens. Tās ir divas dažādas lietas, ja kas. 😉

    Atbildēt
  2. xlt

    pag, pag. Latvijas vēstnesī ir poga “drukāt”, kuru uzspiežot vis glīši izdrukājas. labāk uztaisi stylish priekš worpreša – ar to man parasti vislielākās problēmas, lai kaut ko sakarīgi izdrukātu.

    Atbildēt
  3. neneitraals

    Turpmaak ieteiktu Coolajam pirms saakt kaadu aizvainot detalizeetaak izpeetiit iemeslus. Varbuut probleema ir pashaa JO – ja kaartiigi apskatiit lapu tad labajaa malaa ir tam paredzeeta poga.

    Savaadak uzvedies kaa “baaba” kas sakumaa blauj peec tam domaa.

    Atbildēt
  4. CooLynX Raksta autors

    neneitraals, neņem ļaunā, ja sāpīgi uztvēri tekstu par 99%. LV ietilpst 1% no lapu, kas domā par lietotājiem.

    Bet šis stils ir domāts atsevišķai lietotāju grupai. Es jau tā uzrakstīju vairāk kā vajadzētu. 😉

    Atbildēt
  5. druid

    lol noēda šo rakstu bez sāls, kārtīgs letiņu stils:).

    Es gan gribētu nedaudz oponēt tiem, kam šis raksts iederdzās sirdī. Te jau nav definēts, cik slikts ir LatVest. Bet gan koda gabals, ar kuru var šīs 99% user non friendly lapas printēt.

    Un vispār galants veids kā printēt pa savam :D.

    Atbildēt
  6. Meitene

    es nesaprotu, kas juus visi css taisat ar roku? Dreamweaver ir spec. paredzeeta taada iespeeja paartaisiit css printeeshanai

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *