Eksperimentēju ar FF 1.0+

Jāņos tika noskaidrots, ka Auten cīņai ar odu mātītēm nav domāts. Toties OFF bija līmenī. Tagad laikam būtu jāsaka – izvēlies Latvijas preci? Nav būtiski.

Turpinu eksperimentēt ar Firefox Deer Park Alpha 1 vakardienas nakts versiju. Pirms dažām versijām džeki bija sačakarējuši kaut ko tā, ka Session Saver vairs netika galā ar saviem pienākumiem. Lāpīšanās un .jar failu čakarēšana, kas tika piedāvāta forumos arī nelīdzēja. Tā nu uz pāris dienām atmetu ar roku tam visam. Lai iet bekas lauzt – padzers kād al, uzēdīs kād sier un būs ok. Tā arī notika.

Šodien uzliku SS .28 d1 vvz kādu versiju un sesijas atkal tiek saglabātas.

Līdz ar jaunā FF pārrakstīto kodolu it kā esot ļoti viegli uztaisīt savu UI. Tā vismaz raksta šī JavaScript Options paplašinājuma autors. Kārtējo reizi radās doma uzrakstīt savu paplašinājumu, bet tikai doma. 😉

Tagad man sesijas tiek saglabātas, varu vienkārši ar ķeksīšiem sabakstīt, ko JavaScript drīkst darīt un ko nē, kā arī visas citas fiškas – ātrais šurpu turpu kā Operā, tabu staipīšana pa labi un pa kreisi, tabu tumbnaiļi nu un viss pārējais. Lai gan tā jau ir gaumes lieta. Citiem teiksim pietiek ar Exploreri – atver un lieto – nav nekāds “gemorojs”.

Starp citu, jaunajā FF 1.0+ profila direktorijā vairs netiek glabāti pagaidu kešotie faili. “Cache” jau kādu laiku glabājās citā direktorijā, vismaz uz Windows sistēmām. Rezultātā, veidojot rezerves kopijas profilam, paliek tik bik zem megas, jo visa pagaidu draza ir citur. Vēl es te pirms kāda laika kārtējo reizi novērtēju profilu spēku – pārinstalējot sistēmu atlika tikai iekopēt veco profilu jaunajā sistēmā un Firefox ar visām sesijām jau gatavs darbam. Visas fiškas strādā un neko nevajag konfigurēt – paroles, cepumiņi, pārlūkošanas vēsture utt. Nu bļāviens, tā it kā nekas nebūtu noticis, lai gan patiesībā viss tika nomigrēts uz jaunu disku un citu OS. Šitās štelles man patīk…

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *