VID teātris ar SS.lv (papildināts)

Kad pieņēma likumu par to, ka VID būs tiesības slēgt “kaitnieciskās” mājas lapas, tad nez kāpēc šķita, ka tas notiks tieši šādi.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis apturēt SIA “Internet” un ar to saistītās populārās sludinājumu vietnes “ss.lv” darbību. Šāds lēmums pieņemts, jo uzņēmums atteicies sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID ir pamats uzskatīt, ka šajā portālā sludinājumus ievieto arī nodokļu krāpnieki, īpaši auto tirdzniecības jomā. Ceturtdienas vakarā “ss.lv” domēna vārds jau ir mainīts uz “ss.com” un arī logo lapas augšējā stūrī rāda “ss.com”.

Ar šādi es domāju, ka VID izmantos šo instrumentu kā ieroci, lai ietekmētu uzņēmējus ar spēka un varas palīdzību, nevis demokrātiskā veidā – ievērojot likumā noteikto kārtību.

Skaidrs, ka ss.lv īpašnieki vēl ir tie frukti un pēc interneta mērauklas – pensionāri, kas savulaik jau cīnījās par izdzīvošanu, kad VID darbinieki vēl zem galda rāpoja. Un, izlasot, šos skaļos uzrakstus, portālos vai tv ekrānā, parauj rēka, bet tas nemaina lietas būtību. Laikam var teikt, ka tāds uz tādu uzrāvās.

VID nelikumīgās darbības noteikti liks pārdomāt vai tiešām viņi ir tik balti un pūkaini, kā tās tantes TV ekrānos stāsta. Spriežot pēc cietušo komentāriem, tā vis nav.

Viņš uzsvēra, ka portāla «ss.lv» īpašnieks nav «Internet», bet gan cits uzņēmums, kuram Valsts ieņēmumu dienests (VID) neko nav lūdzis un nekādu pienākumu nav uzlicis, līdz ar to slēgt mājaslapu «ss.lv», kas pieder citai personai ir nelikumīgi.

Vēl atliek cerēt, ka mūsu valstī tiesu sistēma nav galīgi sapelējusi un tā izskatīs lietu pēc būtības. Pretējā gadījumā valsts visticamāk, ka zaudēs vēl vienu nodokļu maksātāju.

SIA «SS» apgrozījums pērn bija 5,5 miljoni eiro, bet peļņa 4,1 miljons eiro. SIA «Internet» apgrozījums pērn bija 1,2 miljoni eiro, bet peļņa 227 917 eiro.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, pērn «Internet» nodokļos valsts budžetam kopumā samaksāja 229 740 eiro, savukārt «SS» pērn nodokļos samaksāja 1,922 miljonus eiro, tostarp iedzīvotāju ienākuma nodoklī 309 550 eiro.

Lai gan cilvēki par to runā jau gadiem, ka VID sistemātiski cīnās ar uzņēmējdarbību Latvijā un iznīcina visu, ko vien var.

Šajā sakarā biju dzirdējis tādu frāzi, ka VID tikai pilda likumā noteiktās normas, bet likumus pieņem politiķi. Smalkā nianse ir tajā kā šīs normas pielieto dzīvē. Es šeit redzu profesionalitātes trūkumu un likuma pārkāpumus vienu pēc otra, kā arī “reketa” pazīmes no VID puses. Šoreiz esmu ss.lv puišu pusē.

Bet varbūt viss ir daudz vienkāršāk. Kāda ieinteresēta persona vēlas tirgus sadali un esošo monopolistu, ss.lv izskatā, grib pastumt malā. Atliek tikai iesēdināt TV ekrānā kādu gudru blondīni, kas ar nopietnu sejas izteiksmi stāstīs pilnīgas muļķības un visi skatītāji piekrītoši kratīs ar galvām un mirkšķinās ekrāna priekšā.

Dzīvotspējīga versija.

Vēl viens video no lielākajiem Latvijas portālu pārstāvju viedokļiem par šīm nelikumīgām darbībām no VID puses.

56 thoughts on “VID teātris ar SS.lv (papildināts)

  1. 2224

    Pastaigājoties pa web arhīvu redzams, ka ss.com viņiem piederēja jau kopš 2013. februārī. Ierēcu par vietējos mēdijos izplatīto info, ka ss.com esot piereģistrējis Luksemburgas uzņēmums. Pilnīgs fufelis. Žurņaļugas neko nejēdz. WHOIS dati nesen (šodien) nomainījās uz EuroDNS private whois protection, tas tiesa, bet tas jau nenozīmē, ka domēns pieder Luksemburgas kantorim. Vakar whois datos varēja smuki redzēt visus LV īpašnieka datus, kas jau vien liecina par internet “pensionāra/dinozaura” statusu, tur nu es coolynxam piekrītu.

    Atbildēt
  2. Nezinu

    Ai, Ati… Šoreiz gan besī Tevis teiktais. Tu jau tā kā tāds vidējais parastais iedzīvotājs – ka tik noķengāt valsti, kurā dzīvo. VID slikts, deputāti slikti, viss ir slikti.

    Mazāk atgremo publiski pieejamo informāciju un padomā kritiski. Šim aizmugurē slēpjas daudz senāka vēsture un SS klaja un bezkaunīga normatīvo aktu ignorēšana, nospļaušanās uz klientiem, PTAC un citiem. Tad nu beidzot būs piebesījuši un kāds būs sadūšojies šos arī sapurināt.

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Demagogu labākais draugs ir nomainīt tēmu un vispārināt. Es runāju par konkrētu gadījumu, kad tiek pārkāptas konkrētas personu tiesības. VID tik tiešām bezkaunīgi ignorē normatīvos aktus un nospļaujas uz savu darba devēju – nodokļu maksātāju tiesībām.

      Ja ir kaut kas par šo konkrēto gadījumu, tad lūdzu – konkrētus faktus studijā, pa punktiem lūdzu. Internetā visu var atrast, ja kas.

      Atbildēt
      1. jautājums

        Uz kādu info balsties, kad raksti, ka aizstāvi ss.lv? Publikācijas pie mums parasti ir stipri nepilnīgas, lai kaut ko nopietnu secinātu. Tiek atstāta plaša fronte viusstulbākajām spekulkācijām. Arī šoreiz, piemēram, informācija par VID prasību ir visai miglaina.
        Papildus, – lai izprasītu info, kas vajadzīga VID, nevajag tiesas lēmumu, portāla ss.lv pienākumu sniegt info nosaka likums. Un nez vai normālam klientam būtu jāceļ brēka, ka ss.lv nodos VIDam ziņas, kuras jau ir publiski pieejamas. Iedomājies, ka arī VIDā ir cilvēki un ne paši stulbākie. 🙂

        Atbildēt
        1. coolynx Raksta autors

          Kaut vai uz šo izklāstu ar abu viedokļu pamatojumiem uz dažādiem likuma pantiem.
          http://apollo.tvnet.lv/zinas/ss-lv-parsudzejis-lemumu-par-saimnieciskas-darbibas-apturesanu-vid-generaldirektorei/802833

          Tāpēc Līnis uzsver, ka līdz brīdim, kamēr stāsies spēkā galīgais tiesas spriedums šajā lietā, «Internet» nav pienākuma sniegt informāciju VID, un uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšana jāuzskata par pretlikumīgu.

          Atbildēt
    2. e-remit

      Ja padomāt kritiski, Latvijai pašlaik aiziet gar degunu nodokļi, kuri paliks ofšorā, un vēl ir risks iedzīvoties nesliktās kompensācijās, ko maksāsim ar savu nodokļu naudu. Diemžēl, šādas tiesas ievelkas gadiem, tāpēc tik drīz neuzzināsim, kam taisnība.
      Nav tā, ka es būtu ss.lv fans, bet, ja arī negodīgu uzņēmēju valsts iestādes sāk sist ar nelikumīgām metodēm, nebūs labi!
      Ja sākumā vēl bija jautājums, kam taisnība – VID prasījis konkrētu info, vai arī, kā ss.lv teica, ka prasījis visu, tad šodienas VID izmisīgais uzlidojums fotki.lv parāda, kuram taisnība – prasīja visu datubāzi par visiem uzņēmumiem! Turklāt, atteicās uzrādīt papīru, uz kā pamata to izprasa. Ja godīgi, tas izklausās pēc izmisuma, ka tūlīt vispār neko nedabūs.

      Atbildēt
      1. Andron Mc

        Pag, viņi arī fotki.lv mēģināja izpist? Un vispār bez kaukāda tiesas ordera?
        Incanti cik ilgi tad būs līdz files.fm jāšanai un youtubes bloķēšanai…
        Es domāju ka tur vajag 1kārši iepist tiesā to parazītkantori. Tiešām nav ne1 advokāts kas grib izdrāzt VID?
        Es pat domāju ka viltīgi vajag uzrakstīt iesniegumu policijā, par VID amatpersonām, kuras “izmanto dienesta stāvokli naudas gūšanas nolūkos”.

        Atbildēt
  3. A

    Ko var kladzināt par itkā gar degunu aizejošiem miljoniem utt. Ja darbību pārtrauks tad nišu ieņems cits vai citi – ieņēmumi diži nemainīsies. Offshoru gadījumā krietni sarežģīsies un sadārdzināsies naudas iekasēšana par pakalpojumi, tāpat vajadzēs lokālu firmu kas iekasē naudiņu, no tās arī nodokļus noslauks.
    Par darbību no ārzemēm, ja turpināsies policejiskā valsts, tad ātri pieņes likumus, ka varbbloķēt resursus kas nedarbojas pēc lv likumiem.

    Atbildēt
    1. Andron Mc

      1. Nu kurš cits? zip.lv? Tas ir kaksis!
      2. Ja jau ss.lv aborots esot 5 miljoni, nodokļos samaksāti 1,x miljoni, tad kāda velna pēc jāklapē ciet?
      Latvānijas perdeļi ir stulbeņi kas zāģē zaru uz kā sēž. Tādu valdību jūs ievēlējat. Paldies jums!

      P.S. Neenu vel jau tas var būt viltīgs Aizsardzības ministrijas gājiens kā samazināt Ļaunijas interesi iekarot šo sūdbedri.

      Atbildēt
      1. coolynx Raksta autors

        SS gada apgrozījums ir puse trešdaļa no visas Latvijas interneta reklāmas apgrozījuma. Tā kā gribētāju sadalīt tirgu ir pietiekami.

        Atbildēt
        1. Andron Mc

          Nu bet vai tad vienlaicīgi ir kaukādas alternatīvu reklāmas?
          AFAIR nau!
          Tas čakaris ir tīri dēļ debīliem izmetņiem. Un tādu VIDā netrūkst. Es brīnos kā tie kuņasbērni nav vel ķērušies pie tiem autoservisiem un frizētavām. Tā baidija, bet nekādi rezultāti. Laikam pajoli neiznēsātie apjēdza, ka pašiem ir mašīnas ko remontēt un mati jāgriež.
          Parādiet viņiem sfēru, kas uz viņiem neattiecas, un viņi to sfēru izpisīs.

          Atbildēt
          1. d

            Alternatīvu, ja vajadzēs, pietiks, ss.lv jau “zažraļisj” – “SIA «SS» apgrozījums pērn bija 5,5 miljoni eiro, bet peļņa 4,1 miljons eiro.”. Acīmredzams 3x uzcenojums pakalpojumam izmantojot monopolstāvokli. Būtu vēl labāk, ja nevis tā nauda valstij vai ofšoriem nodokļos aizietu, bet paliktu iedzīvotāju maciņos.

          2. Vi

            UZpūstas cenas? ALternatīvas.. Tikko gribēju ielikt sludinājumu ka meklēju darbinieku CV.lv —-> Bl…… viņi 140€ par 1 slud. uz 2 nedēļām prasa. Lūk tā ir uzpūsta cena!

  4. Mārtiņš K

    Pēc pieredzes tiesu procesos par internetu domēnu, trafika un citām tiesvedībai maz pazīstamām tēmām, iznākums ar lielu varbūtību nebūs par labu ss.lv.
    Biju kā eksperts pieaicināts uz dažām tiesvedībām. Ja tiesnesis man jautā izskaidrot, kas ir URL, tad par pārējo komentāri nav vajadzīgi. Iznākums bija paredzams pēc šādiem jautājumiem

    Atbildēt
  5. Janis

    Nav ko te spamot par uzpūstām cenām. Nez kapēc tad sludinājuma cena city24 ir precīzi tāda pati (+- pāris centi) kā ss. Ko ta city neliek 3x mazāku? Vienīgais, ko es te saredzu ir, ka kāds šleserveidīgais apjēdza, ka te džeki pārāk brīvi sūknē naudu un ar mani nepadalās. Juris Līnis ir normāls čalis, pirms 27 gadiem man sinkleru par 800 rub uzlodēja. Lielāko dału savu kompju esmu pircis multisistēmā. Ir ok.

    Atbildēt
    1. d

      “Juris Līnis ir normāls čalis, pirms 27 gadiem man sinkleru par 800 rub uzlodēja.”
      Sinklera uzlodēšana par 800 rub pirms 27 gadiem garantē, ka cilvēks ir “normāls čalis”? Nopietni?

      Atbildēt
        1. Kavacky

          Komersantam ir brīv uzlikt tādu cenu, kādu tas uzskata par nepieciešamu.

          Ja kādam kaut kas nepatīk, tad šāda komersanta pakalpojumus var neizmantot.

          Tas nav kapitālista pienākumos – strādāt par pašizmaksu. Jebkāds bazars par cenu uzpūšanu ir komunistu samurgojums.

          Atbildēt
        2. Forele

          Ko tu čīksti? Skauģis esi vai? Kādas Tev tiesības komentēt kāda peļņa ir un cik tas ir normāli… Cena ir norādīta jebkuram pakalpojumam. Ja paterētājs ir neapmierināts par cenu, lai nelien saitā iekšā – pavisam vienkārši! Pats vari atvērt restorānu, kuri parasti strādā ar zaudējumiem un tad publiski dirst, ka “strādāju kā vajag, godīgi, neko neuzpūšot”. Besī tādi kā Tu – sūdzas ka viss ir dirsā, bet tāpat lieto un pērk…! Piederētu man ss.lv, ieliktu vēl lielāku ciparu par visu, jo patērētājs ir, apmeklētājs ir – kapēc to nedarīt? MANS BIZNESS, ko gribu to daru ar viņu! Īsāk sakot – ”d” tu esi daunis!

          Atbildēt
        3. Andron Mc

          Paklau, Dē, vai tu esi apskatijies kāda ir peļņa dizaina/reklāmu kantoriem?
          70% peļņa ir ļoti OK, ja kantoris tiešām ir izdarijis savu darbu.
          Ja teu ievaigās pēkšņi logotipu kaukādai biļibirģeņ Ltd. un reklāmists saprot ko teu vaig, tad 100€ stundā teu šķiet pa daudz?
          Man tas šķiet pat pa maz! Piemēram, AizKraukles Bankas logo, Ļebedevs cik paprasija? Cik bija viņa peļņa? Ja nemaldos 78% no summas (cik tur tūkstoši bija?).

          Atbildēt
  6. Robet

    Citats no vid preses konferences par ss lietu: “Ir diezgan lielas indikācijas, ka daļa no autotirgotājiem portālā nemaksā nodokļus.” Ja ar sadu formulejumu var apturet tavu biznesu, tad rodas jautajums par to kada valsti dzivojam. Pavisam nesen ASV FIB ludza Apple palidzibu, lai slepkavibas lieta varetu iegut pieradijumus no apsudzeta Iphone, jo dati Iphone ir noshifreti. Apple atteicas sadarboties ar FIB un atklat datu sifresanas algoritmu, aizstavot savu klientu privatuma intereses. Ari pareja IT nozare (Amazon, Google, Facebook, Uber un citi) atbalstija Apple nostaju. Ja ss bez pamata butu atklajis visus savu klientu datus, ka to pieprasija vid, tad ss butu rikojies nelikumigi. Ja jau sledz ss, tad jasledz ari Rumbulas tirgus, jo tur tak notiekot visadas nelikumibas. Ja restorana divi pie galdina apspriez stelles, tad tapec vien nedrikst aizvert restoranu, jo tas neatklaj klientu identitati. ViD nav policija, bet gan nodoklu administrators. Bistami ir tas, ka VID bez tiesas lemuma var sadi iznicinat biznesu, atsaucoties uz nepmierinatiem klientiem, bet neapmierinati klienti bez tiesas lemuma nav pieradijums. Tad jau butu jaaptur visi uznemumi, kuriem ir neapmierinati klienti. Visbedzot ss ir top 5 interneta adrese Latvija. Par servisu balso klients ar savu maku un konkretaja majas lapa pavadito laiku. Spriedelejumi par labaku pakalpojumu ir divaini, jo biznesa svarigi ir tas ko izvelas klients nevis tas ko kads jaunais censonis uzskata par super modernu. 🙂 Apgalvojums par ss monopolu ir smiekligs, jo alternativas Latvija ir brivi pieejamas, bet acimredzot klienti tomer izvelas ss. Atklats paliek jautajums kam ir izdeviga si situacija?

    Atbildēt
    1. zz

      “Ari pareja IT nozare (Amazon, Google, Facebook, Uber un citi) atbalstija Apple nostaju.”

      Nebūs precīzi – pārējā IT nozare jau 10 gadus visus savus datus pumpē uz NASA – palasi Snovdena stāstus + Wiki Leaks. Tā kā ja Valsts uzskata lietotāju datus par nepieciešamiem, tā viņus dabūt vai arī kantori klapē ciet.

      Atbildēt
  7. zz

    Nepiekritīšu, ka ss.com gājiens var šiem FRUKTIEM atnest jelkāda veida uzvaru pār VID vai Valsti. Nākamais solis ir IP bloķēšana, ko nosaka veikt lielākajiem LV ISP. Un viss – vai nu SS iežmiedz asti vai arī stāsta beigas. Vai LV kautko zaudēs – nedomāju, vieta tukša nepaliek. Un nākamais varbūt pratīsies godprātīgi pildīt savas saistības…

    Un jā VPN, WebProxy utml šeit nelīdzēs – vidējais SS lietotājs vulgaris par šādiem brīnumiem nezin un zināt negrib.

    Atbildēt
      1. zz

        Viss par PTAC jautājumiem ir lirika un PR.
        Jautājums pēc būtības ir par to, ka SS ir tirgus platforma kurā, pēc VID domām, notiek būtisks darījumu apjoms, kas netiek atspoguļots nodokļu maksājumos. Sekojoši šie saredz platformas turētāja saistību nodrošināt pieeju DB un veikt atbilstošu analīzi (neliels SQL, kurš, piemēram, atlasa pesonāžus ar vairāk kā 5 NĪ vai auto sludinājumiem gada laikā). Problēma analizējot publisko daļu ir tā, ka nav laika dimensijas / vēstures un IP datu.

        Atbildēt
        1. coolynx Raksta autors

          Tas, ka slaisti VIDā neko negrib darīt, bija skaidrs jau pašā sākumā un, ka SS puiši uz to norādīja arī. VID blondās meitenes apvainojās, iedomājās, ka ir zemes naba un uztaisīja maski šovu. Krievijā šāda veida reiderisms notiek valstiskā līmenī un tādā veidā tūkstošiem uzņēmumu tiek atsavināti. Jautājums ir vai tiešām viss ir tik nevainīgi, ka nelikumības sākās tikai personīgo aizvainojumu dēļ, vai arī tas ir mēģinājums pārbaudīt šo shēmu arī Latvijā. Ja reiz oligarhus neaiztiek, tad arī var nodarboties ar reiderismu.

          Atbildēt
          1. zz

            Par komunkiācijas stilu nemāku spriest. Bet ja 4.martā pieprasa (lasi pietiek.com) visus auto sludinājumus (cik tur ierakstu 10k, 20k, 30k?), tad nespēja 4 mēnešos tos iedot izklausās vairāk pēc negribēšanas nevis nevarēšanas. Nu reāli – tur darbs 1 dienai, ne vairāk.

            Te vairāk smaržo pēc tā, ka tie auto un NĪ komisijas arī uztaisa lielāko daļu no SS cash flow, nevis tur kautkādi zvēriņi un bērnu apģērbs. Sekojoši VID pieprasīja info par svēto govi, bet SS čaļi negrib aiztik svēto govi – baidās, ka piens beigsies…

          2. coolynx Raksta autors

            zz, tur skaidri un gaiši ir uzrakstīts, ka viņi ir pieprasījuši pieeju datiem reālā laikā – spiegošanas iespējas.

          3. zz

            Nu ok, grib spiegot. Bet ir kautkādi ekonomikas sektori, kur tas saucas nevis “spiegot” bet realizēt Valsts funkciju. Piemēram, kas būtu ja FTKT vai VID nevarētu no bankām pieprasīt informāciju / kontu bloķēšanu? Visi liktu mīksto uz nodokļu nomaksu kā tādu.
            Pieņemsim, ka Kučinskim ir taisnība, un ap 50mil aiziet nenomaksātā PVN tirgojot auto. Jā SS personīgi neveic tās transakcijas, bet tomēr tur platformu, kurā viņas notiek un iekasē piekājīgu komisiju. Vai tad no šiem pieprasīt info (pat ja reālā laikā) par to kas notiek tajā tirgus placī ir kautkas neadekvāts?

          4. coolynx Raksta autors

            zz, VID darbinieks, algotnis, kam maksā par VID versijas uzturēšanu vai vienkārši patīk troļļot? 😜

          5. zz

            Čaks Noriss 😉 No Tavām opcijām laikam trāpu zem “patīk troļļot”. Probēma tā, ka man ir zināms viedoklis par autotirgotājiem kā tādiem – zinu cik viņi pelna un kā dzīvo. Nu besī (skauž), ka man jāmaksā pēc pilnas programmas, kamēr dažiem apsviedīgiem kadriem dzīve pavisam citāda…

          6. coolynx Raksta autors

            Bet kas liedz sakārtot likumdošanu attiecībā uz auto industriju? VID uzdevums kā reizi ir veicināt nodokļu maksāšanu, nevis iznīcināt.

            Kāpēc tā vietā ir jāiznīcina citu godīgu uzņēmēju uzņēmējdarbība, saknē jānokauj visstraujāk augošās industrijas attīstība un jānodarbojas ar pretlikumīgām darbībām ne tikai valsts līmenī, bet arī visas ES līmenī, kā rezultātā būs jāmaksā bargi sodi.

    1. Jānis

      Te daudzi velk paralēles ar restorānu, vienīgā korektā paralēle būtu tāda, ka policija prasa restorānam datus par klientiem, kas ir apmeklējuši restorānu, bet restorāns saka, ka neko nezin, lai gan policijas amatpersonai pirms tam pirms rezervācijas prasīja vārdu un uzvārdu.

      To, ka VID darbinieki nav gana kompetenti, par to īpaši nešaubos, bet to, ka VID prasībām uz informāciju ir leģitīms mērķis, par to šaubos tikpat maz. Tātad visā šajā jezgā patiesība ir kaut kur pa vidu. VIDam būtu jāprotas un jāspēj jēdzīgi pieprasīt informāciju no uzņēmēja un pirms darbības apturēšanas vajadzēja sagaidīt vismaz pirmās instances tiesas spriedumu, bet uzņēmējam būtu vajadzējis konstruktīvi sadarboties ar VID.

      Atbildēt
      1. coolynx Raksta autors

        Tieši tā – bija jāsagaida vismaz pirmās instances tiesas spriedums. Tāpēc arī radās daudzi jautājumi. Pieņēmumu līmenī tas izskatās kā minimums pēc nekompetences, bet kā maksimums pēc noziedzīga grupējuma, kas pēc iespējas ātrāk vēlas panākt savu. Varbūt VIDā notiek tīrīšanas un tāpēc pēdējie palikušie parazīti vēl mēģina atstrādāt savu naudu.

        Atbildēt
      2. Maiklz

        Ir mežonīga atšķirība starp restorānu un SS. Restorānā tiešām notiek reāls bizensa darījums. SSā kāds par savu naudu, kuras apjomi nav tik lieli, lai to izcelsme būtu jāpārbauda, ievieto informāciju par savu šajā gadījumā pārdodamo īpašumu. Nekādas biznesa darbības šeit vairs nenotiek. Tās notiek plačos, salonos, pie Vasjas Pupkina dzīvoklī un citur.
        Tās visas vai lielākā daļa no mašīnām un kantoriem atrodas tepat Latvijā, veic fiziskas darbības CSDD u.c. Kādā velna pēc nepieprasīt CSDD datu bāzi, ja tiešām mēs ķeram lielos zagļus – nodokļu nemaksātājus?! Par to neviens nav aizdomājies?!
        Kā jums šķiet, cik tāda datu bāze varētu maksāt? Nu tā… aptuveni.
        Man patiesi izbrīna to cilvēku stulbums un naivums, kas tik virspusēji spēj saskatīt tikai virsrakstus, ko VID tantes pilnīgi aplami samurgojušas

        Atbildēt
        1. Vaards

          Cilvēks, kas lieto pseidonīmu ar galotni “z”, vēl nav tik gudrs tādos komplicētos jautājumos.

          Ja SS tirgo zagtus ričukus, PVN atshēmotus auto un pat šaujamieročus (ir bijuši gadījumi), tad tas kantoris jāklapē ciet un jāatbrīvo vieta godprātīgiem uzņēmejiem.

          Savukārt, no godprātīgajiem, tālāk jau var prasīt pilnvērtīgu lietotāju reģistrāciju (kā Latvija.lv) un atbildīgu attieksmi pret personas datu aizsardzību.

          Pirmais, kad atvēzēsies šādam pasākumam, tas būs zirgā. Kurš tad pirks “Tiko no Vācijas” 20 gadīgus pasārus ar 199 005 km nobraukumu? Pirks no tā, kuram reitings 99% un nav sliktu atsauksmju.

          Atbildēt
  8. Jānis

    Kāda velna pēc neviens nevar normāli uzrakstīt, ko tad VID pieprasīja? Visādiem LETA utt. ir iestājusies pilnīga mazspēja? Kas tas par murgu par informācijas nesniegšanu par nereģistrētiem auto tirgotājiem?

    Atbildēt
  9. Andža

    VID pieprasīja VISU. Nevis tikai auto tirgošanu un kādus 700 tirgotājus, bet pieeju VISAI live db, arhīviem, backupiem.

    Pēc analoģijas aizietu uz draugiem.lv paprasīt visas vēsturiskās sarakses ikkatram ar ikkatru vai inbox.lv visus jebkad izveidotos e-pastus un visas saņemtās/izsūtītās ziņas.

    Atbildēt
    1. Andron Mc

      Vot vot!
      Un BEZ tiesiska pamatojuma!
      Cilvēki jau nesajēdz, ka pieprasija nepareizi, par ko arī ir cepiens.
      Bet nu VID prot aizbildināties ar nepatiesu infu, lai spodrinātu spalvas.

      Atbildēt
  10. BlackHalt

    Kā var noprast no šī
    http://m.delfi.lv/latvija/article.php?id=49114173
    un šī
    http://m.pietiek.com/raksti/ko_un_kada_forma_vid__ludza_,_ko_un_kada_forma_sslv_atbildeja_publicejam_dokumentus

    tad VID principā spieda (“bija ar mieru”) uz Backdoor, nekā mistiskiem datiem https://en.wikipedia.org/wiki/Backdoor_(computing)

    Tad viņi pa portalu varētu ložņāt jebkur, jebkad un “slepeni”.

    Atbildēt
    1. Uldis

      Ko nu murgojat. Lēmumā skaidri un gaiši rakstīts – martā palūdza datus par janvāri. Aprīlī prasīja vēl februāri un martu. Maijā prasīja aprīli. Kādi backdoori? Kāda “visa datubāze”?

      Ja būtu iedevuši datus par janvāri, ar to arī pietiktu. Izdrāztu tos tirgoņus un miers.

      Atbildēt
  11. Latweets

    Geez, pat pietiekscom ir uzrakstījis, ka prasīti ir dati tikai par auto tirgoņiem un par četriem mēnešiem. Backdoori mļin 😀

    http://www.pietiek.com/raksti/klust_skaidri_sslv_asas_reakcijas_iemesli_vid_pieprasijis_visus_datus_par_visiem_vieglo_auto_sludinajumiem_cetru_menesu_laika

    Atbildēt
    1. BlackHalt

      Pat tur ir “vai arī nodrošinot VID amatpersonai piekļuvi informācijai ar iespēju nolasīt datus”
      Interesanti, kā?

      Atbildēt
    2. BlackHalt

      Šodien sadaļā
      https://www.ss.com/lv/transport/cars/

      70+2647+2908+26+94+416+292+39+73+115+976+404+297+37+53+133+188+156+232+463+1594+102+384+532+1438+453+97+722+20+157+137+291+26+23+207+36+1107+3107+1669+28+28+100+97

      Tas ir tikai pa auto markām.
      Kopā: 21974

      Atbildēt
  12. ENIMA

    Vakar noskenēju vienu no dokumentiem 7 lpp lēmums EDS slēgt ss.lv Reku lasam paši vismaz kkas no tiem materiāliem https://failiem.lv/u/wjnv55bb

    Bija vēl kaudzīte ar viskautko presenē uz vietas ja kāds grib rakties sazinās ar kādu no tiem kas tur organizēja.

    Atbildēt
    1. Andron Mc

      Lasu, esmu 3. lapā. Jau redzu kā izdrāzt VID 2 veidos.
      Pirmais ir pašsaprotamais – nepareizi vērsās pie uzņēmuma (nepareizā), bez tiesas ordera.
      Otrais – tikai ja man samaksās laba advokāta honorāru 😀
      Nu cerams ka jurists ir tehniski saprotošs, un izjās VID juristu tiesā. Es negribu ka ss.lv tiktu sačakarēts, labs sludinājumu dēlis tomēr.

      Atbildēt
  13. WorldBank

    Sāksim ar to, ka vienīgā komercdarbība kas notiek iekš SS, ir maksājumu pieņemšana par sludinājumu ievietošanu/izcelšanu.
    Kādā sakarā SS būtu jānodod visa informācija 3 personam? Lai nāk ar tiesas orderi un saņem infromāciju kuras saņemšana viņiem pienākas pēc likuma.

    Ausgtāk viens rakstija, ka offshori ir sadārdzina visu un apgrūina un beigās vajadzēšot Latvijā firmu kas apstrādās maksājumus. Pilnīgas muļķības.
    Piemēram:
    Serveri tiek uzturēti Islandē, domēns .com, ir viena ļoti forša Eiropas valsts, kas atļauj tādu juridiskas personas formu, kā “partnership”, kas nosaka, ka “partneri, maksā nodokļus savā valstī, šajā gadijumā tiek reģistrēti 2 “partneri”, viens Belizē, otrs Panamā, šie divi “partneri” kļūst par šīs Eiropas valsts “partnership” partneriem, galā iegūstot Eiropas kompāniju, kura maksā 0% nodokļus, bankas ļoti atbalsta šo shēmu, nekādu problēmu. Merchantus ver vaļā uz šādas shēmas bez problēmam, bet nav arī nekāda problēma uz tipiskā offshora reģistrēt merchantu, vienkārsi komisijas būs nedaudz lielākas, bet tas ir nekas salīdzinājumā ar nodokļiem ko viņi maksā. 2 nedēļu jautājums lai visu uztaisītu, tā, ka tam nav nekāda sakara ar Latviju un tas, ka Latvieši ir izvēlējušies likt sludinājumus šajā portālā, ko var padarīt, ja cilvēki tā grib. Shēmu mazliet pielabojot un nomaksājot 5% vienā citā ļoti foršā Eiropas valstī, var saņemt Latvijā uz savu personīgo kontu tīrus līdzekļus par kuriem nodokļi nav jāmaksā. VID ir muļķi no PSRS, cīnās ar sekām, nevis cēloni.

    Es SS vietā būtu izdarījis savādāk, paceltu SS iekš TOR, salasītu tor browser bundle, lai būtu ar SS ikonu un pie palaišanas automātiski atverās SS, iekš SS.COM uztaisītu landingu, ka turpmāk SS tiek izmantots caur konkrēto “aplikāciju”. Maksājumi tiek pieņemti uz offshora merchantu, lietotājam nekas nemainās izņemot to, ka jaizmanto “aplikācija”, kas patiesībā ir ērtak, nekā katru reizi iet browseri un rakstīt adresi, lietotājs vulgaris, uzspiež uz ikonas desktopā un atveras SS.

    Atbildēt
  14. Big Dormouse

    Tipiski. Dažas dienas jezga un klusums. Varbūt pēc ļoti ilga laika kaut kur nemanāmi pazibēs sīka ziņa kā tad lieta beidzās vai nebeidzās. Bet žurnālisti skrien izpildīt citu uzdevumu.

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Vēl jau nekas nav beidzies. Vienkārši tagad VID bandai nāksies nedaudz iespringt, jo vajadzēs komunicēt ar tādiem pašiem burta kalpiem un visticamāk, ka vairs nevarēs vienkārši pasakas stāstīt.

      http://apollo.tvnet.lv/zinas/zinams-kas-bus-mediators-strida-starp-ss-lv-un-vid/803445

      Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *