Medium ieviesīs maksas pakalpojumus

Ir tāda blogu platforma Medium, kur var palasīt dažādus rakstus. Piemēram, par man sāpīgu tēmu – kā cilvēki migrē atpakaļ uz Windows. Šodien uzzināju, ka šajā platformā esot reklāmas. 😜 Laikam mans bloķētājs tās bija izfiltrējis un es to pat nepamanīju. Lai vai kā, bet viņi tagad testē maksas versiju. Product Huntā raksta, ka maksa esot $5/mēnesī. Visticamāk, ka sāk testēt cenu, jo nekur šī cena neparādās. Vismaz man kā nelietotājam.

CEO sūkstās un lej ūdeni par virziena maiņu.

I’ll start with the hard part: As of today, we are reducing our team by about one third — eliminating 50 jobs, mostly in sales, support, and other business functions. We are also changing our business model to more directly drive the mission we set out on originally.

Tas smalkais mājiens par 50 atlaistiem darbiniekiem un glauniem ofisiem ir nepārprotams signāls, ka sāpe ir naudā jeb tās daudzumā. Jau janvārī investori sāka plēst matus uz galvas.

But I don’t think we’ll grow old together, Medium and I. I suspect it’ll end quite tragic, actually. $132,000,000 is a lot of money after all, and that’s how much venture capital Medium has been dipped in. Before having a prayer or a song about how to turn into that multi-billion-dollar business it must to satisfy the required rate of return.

Trijos piegājienus puikām iedeva $132M zaļās naudiņas un atdeves kā nav tā nav. Toties ir smilšu kaste, kurā visi var spēlēties.

Sportiska interese – ar ko tas beigsies. Cik noprotu, tad nauda ir nodedzināta un vienīgais glābiņš ir cerēt, ka savāksies kāds pusmiljons lietotāju, kuri būs gatavi gadā samaksāt normālu preses abonēšanas maksu, lai gūtu iespēju lasīt blogus. Un tad atliek cerēt, ka vairāku gadu laikā varēs atsist tās investīcijas. Mērdoks nespēja profesionāliem rakstītājiem normālu finansējumu sagrabināt un te par amatieru blogeriem plāno naudu paprasīt.

Šis ir tas brīdis, kad ballīte sit augstu vilni, visiem ir jautri un pēkšņi ienāk vecāki, ieslēdz gaismu un saka, ka visiem ir jāiet mājās, bet ar tevi pēc tam parunāsim. 😂 Principā situācija var būt arī citādāka, bet doma no tā nemainās.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *