Sushezi – palīgs suši gatavošanā

Lai arī cik banāli tas neizklausītos, bet esmu ieviesis jaunu paradumu un sācis skatīties rīta raidījumus pa TV. Kā rezultātā ik pa laikam arī redzu reklāmas, ko rāda TV zilajos ekrānos. 😉

Šorīt redzēju forša sushi pagatavošanas palīglīdzekļa reklāmu. Ar rokām jau mēs mākam pagatavot sushi, sushi etiķete arī nav sveša, bet tagad nāks palīgā vēl elementārs rīks, kas palīdzēs šo sāpīgo procesu padarīt vienkāršāku. Atradu reklamētā rīka reklāmas klipiņu. Varbūt kāds ir lietojis un var nokomentēt kā patiesībā ir?

Protams, ka vieglāk ir aiziet uz restorānu vai pasūtīt uz mājām, bet gan jau ir tādi, kas labprāt gatavo mājās. Starp citu, jauka x-mas dāvana par ~20 latiem, ja īpaši nesit pa kabatu.

23 thoughts on “Sushezi – palīgs suši gatavošanā

  1. SVILPE

    Tā kā esmu diezgan palutināts ar pašgatavotiem suši no sievas puses, tad, visticamāk ar to pašu plastmasas gabalu dabūtu pa pieri, ja iedomātos uz xmas uzdāvināt šo pārsteidzošo palīgu un virtuves ietaisi. 😛

    Atbildēt
  2. krisha

    Manuprāt briesmīga iekārta. Un es arī tāpat kā SVILPEs sieva tev dotu ar šādu pa pieri 😀

    + tā pagatavošanas kultūra jau arī jau tomēr ir..

    Atbildēt
  3. SushiSan

    Prizmā pa ~10Ls nopērkams manuprāt normālāk lietojams agregāts. Diemžēl nosaukumu uz sitiena nevaru atcerēties.
    Savukārt šim rīkam tā desas izspiešana manuprāt ar neko labu nebeidzas.

    Atbildēt
  4. Vilx-

    Šitādu lietojis neesmu, bet, ar rokām taisot, ir praktiski nereāli dabūt smukus, apaļus un vienādus rituļus. Tas arī ir tas, ko īstie suši pavāri tik ilgi tur mocās un mācās (man stāstīja, ka Japāņiem primārais esot ēdiena izskats, un garša esot otrā vietā). Ja arī pašam estētiskais aspekts šķiet nozīmīgs, tad šāds agregāts varētu noderēt. Taču, ja esi eiropietis vulgaris, kuram vajag tikai daudz un garšīgi, tad to tikpat mierīgi var arī ar rokām. 🙂

    Atbildēt
  5. Stefuks

    Nu nez, man liekās diezgan kašmāraini bāzt suši ledusskapī, lai nori lapa izmirkst – tam būtu jānotiek no tā, ka rīsi ir uzkrāmēti virsū. Un tiešām fīlings ir tajā taisīšanas procesā. Jā, nesanāk perfektas ripiņas, bet tā kā neesmu japānis, tad šādai ierīcei īsti pielietojumu neredzu. Turklāt manam cienītam suši iebarot ir gandrīz neiespējamā misija (Vai nav kādas ierīces, kas vīram un bērniem iemāna suši?) un visus suši tāpat nākas noēst pašai, tad nav pat jēga piestrādāt pie estētiskā baudījuma.

    Atbildēt
  6. mazauto.lv

    Un kad braucat ar japāņu mašīnu, tad arī acis šķības ar plāksteri salīmējat? :DDD

    Perfekta ierīce eiropietim, nevajag pārspīlēt ar tradīcijām, kas Jums tāpat ir svešas, bet kuras daudziniet tikai pusanonīmos komentāros. 🙂

    Noteikti aizvilkšos uz Prismu vai arī dabūšu šito verķi mājās! 🙂

    Atbildēt
  7. neruup

    Ieteiktu pa tiem 20 latiem aiziet uz Japaanju restoraanu un reizi dziivee apeest iistu sushi. Maajaas gatavotajiem tikai nosaukums kopiigs ar iisto.

    Atbildēt
  8. deni2s

    Ja nesaista gatavošana, aizej uz suši ēstuvi. Ja saista gatavošana, tad neredzu vajadzību ierīcei. Labprāt pievienošos SVILPEs sievai 😀

    Atbildēt
  9. Vilx-

    Vajag aiziet uz kādu sakarīgu austrumu restorānu (man patika Gan Bei, bet sen tur neesmu bijis), un pacienāt ar kādiem riktīgi labiem suši. Mans viens draugs iekrita, ja pareizi atceros, uz Kalifornijas maki, bet vēl kandidāti varētu būt arī filadelfijas, golden, un kaut kas ar omleti. Sākumā arī vajadzētu atturēties no vasabi un gari, tie var sabojāt iespaidu. Iespējams, ka arī sojas mērci tikai ar otro kumosu. 😀

    Atbildēt
  10. Dveesele

    Es jau gadus 5 lietoju bambusa paklaajinu, kursh man liekas maksaaja smiekliigu naudu un tomeer ieklaujas sushi gatavoshanas tradiicijaa, nevis kaa shis plastmasas priekshmets.

    un sushi arii sanaak smuks, apaljsh un aatri pagatavojams.

    Atbildēt
  11. me

    Mēs arī mēdzam paši gatavot suši. Tam, ka ir jāpiešaujās lai sastāvdaļas ietītu vidū, piekrītu. Un perfekti apaļi arī nesanāk. Bet who cares. Garšīgi tāpat. Vienīgais arguments kādēļ šāda ierīce varētu noderēt, ir atvieglot pašu ietīšanas procesu.

    Nepatika tas ka jāieeļļo tas rīks. Iespējams ka līdz ar to mainās garša (jūt eļļu?).

    Atbildēt
  12. fuksis

    “Perfekta ierīce eiropietim, nevajag pārspīlēt ar tradīcijām, kas Jums tāpat ir svešas, bet kuras daudziniet tikai pusanonīmos komentāros. :)”
    man liekas ka tieši dzīšanās pēc perfektā izskata ir tradīciju pārspīlēšana. Nezinu nevienu eiropiešu tautu, kuru uztrauktu ēdiena ģeometriskās formas precizitāte.
    Un vēl nevajag aizmirst ka tas ko rāda šādos reklāmas rullīšos mēdz ļoti atšķirties no tā kas ir reāli dabā. Iespējams ka uztrenēt vajadzīgo meistarību ar šo plastmasas gabalu ir tik pat grūti kā ar bambusa paklājiņu.

    Atbildēt
  13. Black Napalm

    Kad es taisu suši (sen gan neesmu taisījis) es viņus parasti taisu tādus kvadrātainus – apaļi manai gaumei izskatās tā.. mazliet tizli..

    Atbildēt
  14. Bad

    Man domat ka no si aparata parak resni tie gabali ispiezas. Labak tomer pasam ar rokam pastradat.

    1) Gandarijums, ka ir hand job 🙂
    2) Pa neiztereto plastmasas gabalas naudu var iepirkt labakas izejvielas pagatavosania
    3) Var labak saspiest ar rokam ingridijentus..

    Isak sakot, aizmirsti sho gadzetu 😀

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *