Web dizaina skices ar Google Docs Drawing rīku

Pagājušajā septembrī radās nepieciešamība pēc web dizaina skicēm. Tā kā jau labu laiku ar to nebiju ņēmies, tad webiskais mockupu (skiču) zīmēšanas rīks kā reizi bija laikā.

Šodien pārskrēju pāri blogiem un pamanīju pie Mika ierakstu par Google Docs Drawing rīka zīmēšanas iespējām, kuras ir salīdzinājis Morten Just savā blogā.

Es šajā gadījumā salīdzinu ar Balsamiq Mockup rīku, kuru patestēju iepriekš, jo to otru nekad neesmu lietojis un arī negribu mēģināt. Tas Balsamiq uz FLASH bāzētais rīks bija ērtāks lietotšanā. Google Docs Drawing ir tāds kokains un ne tik ērts uz visādiem īsceļiem, staipīšanu, kopēšanu utt.

Kādu pusstundu paspēlējos un praktiski visu, ko vajag, varu izdarīt. Tiesa gan ar šādu rīku skice sanāk krutāka par pašu dizainu. Zinot mūsu Latvijas “māksliniekus”, esmu pārliecināts, ka vairumā gadījumu tā arī sanāks. Klients pajautās – a kāpēc jūs beigās sataisījāt tādas šausmas – sākumā taču bija tik feins dizains. 🙂

Vēl gribēju piebilst par pāris novērojumiem un secinājumiem, kas radās.

Šis rīks tiek kustināts ar SVG tehnoloģiju palīdzību. Bija tāda vektorgrafika, kuru labu laiku atbalstīja tikai modernie pārlūki.

Pirms 5 gadiem es ieminējos par vienu primitīvu tetri, kas bija izveidots uz SVG bāzes. Vēl pēc diviem gadiem, lai uzturētu interesi par SVG attīstību, iemetu saiti uz SVG spēli ģeogrāfiem. Cilvēkiem patīk spēles un tas ir labākais veids kā apgūt jaunākās tehnoloģijas, kā arī ieviest tās dzīvē.

Nu re, un tagad Google ar saviem Google Docs zīmēšanas rīkiem.

Starp citu, IE6 ēzelītis šo brīnumu nepavelk. Speciāli pieslēdzos, lai izbaudītu šo mirkli.

Zemāk rāda bildi ar skici.

Pirms dažiem mēnešiem Google paziņoja, ka atsakās no arhaisko pārlūku atbalsta.

Te ir saite uz viņu palīdzības lapu par veciem pārlūkiem.

Google Docs has phased out support for older browsers starting March 1, 2010. This includes Internet Explorer 6.0 as well as older browsers that are currently not supported ​by the browser manufacturers themselves.

We’ve detected that your web browser is affected. You can check what browser version you’re currently running at http://www.WhatBrowser.org, a site created by Google.

Jaunāko ēzeļu lietotājiem ir jālieto Google Chrome Frame. Linux lietotāji tikai ar Firefox.

8 thoughts on “Web dizaina skices ar Google Docs Drawing rīku

  1. Mairis Skuja

    Dīvaini, bet ir sagadījies, ka Tava “Mockup” rīku izpēte ir laika ziņā sakritusi ar manējo.

    Pirms nedēļas notestēju veselu kaudzīti, pēc dažādu cilvēku ieteikumiem un 2 rakstiem www.smashingmagazine.com

    Secinājumi palika:

    Turpinu lietot papīra izdruku ar 960 px. pārluka “gridu”, zīmuli un markeri + skaneri.
    Neelektroniski, bet daudz vairāk prieka par darbu.

    Google Docs Drawing varētu būt tīri lietojams, ja izdodas dabūt kādu gatavu veidni, kurā kāds jau ir uzzīmējis pašu pārlūku ar attiecīgām / pareizām proporcijām un tā pamata navigācijas elementus.

    Atbildēt
  2. koko

    CooLynX, neaizmirsti, ka mūsdienās Chromium arī ir uz linux un kakintošiem un tas arī drawingu atbalsta. Tāpat arī Opera ir uz visām platformām, kas atbalsta zīmēšanu 🙂

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    Mairi, zīmēt uz papīra ir foršāk, ja ir nepieciešama radoša pieeja lietām. Šie rīki vairāk vajadzīgi, lai saliktu kopā ideju uzmetumu ar “standarta” pogām, ievadlaukiem, tekstiem utt.

    Man šie rīki parocīgāki, jo varu samest kaut ko kopā pa fikso un pats saprast loģiku, kas un kā. Pēc tam to dodu māksliniekam, lai viņš kabina klāt dizainu pie loģikas. 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *