Kebabs Fix mainījis cenas

Pagājušajā nedēļā kopā ar Papuasu aizgājām iemēģināt Turku kebabus uz Lāčplēša ielas. Līdz šim biju ēdis tikai Kebab Fix veidojumus.

Izskatās tas aptuveni šādi. Bildi aizņēmos no Tribīnes raksta.

Es teiktu, ka tas ir kaut kas jauns un interesants, bet salīdzinoši dārgi un ļoti liela mazuma piegarša. Tā kā es paņēmu lielākos, kas tur bija, tad sajutos tā it kā būtu apēdis vidējo Kebab Fix lieluma kebabu. Rezultātā es audzināju raksturu un gāju strādāt ar pustukšu vēderu, bet Papuass kātoja pēc bulciņām. Jebkurā gadījumā iesaku pamēģināt, jo varbūt kādam garšos un porcijas lielums būs tieši laikā. Bet mans šīs dienas stāsts bija par ko citu. Vienkārši pie reizes izdomāju pareklamēt arī konkurentus.

Vakar biju aizgājis uz Kebab Fix kebabotavu un konstatēju, ka viņi ir pacēluši cenas. Jo manas ierastās summas vietā nācās šķirties no papildus 15 santīmiem (man ir klientu karte). 🙂

Slikti bija tas, ka pārdevēja, uz manu jautājumu par to vai viņi ir pacēluši cenas, sameloja, jo pateica, ka nav cēluši cenas.

Te ir jaunās cenas no Kebab Fix, lai nākamreiz būtu ar ko salīdzināt.

Veco cenu man nav pie rokas, kā arī čeku nav, bet pēc atmiņas sanāk, ka izmaiņas ir sekojošas.

Super XXL kebaba komplekts – Ls 4.29 (jaunā cena Ls 4.49)

Mērcītes (sarkanā, baltā un čili) – Ls 0.19 (jaunā cena Ls 0.15)

Agrāk šāda kombinācija izmaksāja Ls 4.48, tagad Ls 4.64.

Tur bija arī atsevišķi piedāvājumi, kas maksāja neadekvāti augstu cenu un visticamāk, ka neviens tos tāpēc arī nepirka. Piemēram, vistas barbeque tortilla maksāja dārgāk nekā šobrīd. Cenu es neatceros, bet šķiet, ka bija kaut kas ap Ls 2.49 2.39, bet tagad Ls 2.09. Tieši tāpat kā grieķu tortilla.

Bildē izskatās liels, bet dzīvē tāds neliels našķis vien ir.

Pieļauju domu, ka viņi ir pārskatījuši cenas un iespējams, ka lieliem komplektiem cena ir pacelta, bet mazajiem varbūt pat samazināta. Ja mans minējums ir pareizs, tad es šīs izmaiņas atbalstu un to arī vajadzēja nokomunicēt līdz pircējiem, lai netaisītu lieku ažiotāžu par cenu celšanu. Jo šobrīd es pamanīju, ka manam komplektam ir pacelta cena, bet to, ka kādam citam komplektam ir samazināta, es varu tikai minēt.

Papildināts

No rīta laikam vēl nebiju pamodies, bet tagad viss kārtībā. Atradu vecās cenas. Minējums bija pareizs. Kļūdījos par Tortillām. Internetā ir spēks. Viņi tiešām ir diferencējuši cenas un tagad mazie komplekti ir daudz lētāki, bet lielie nedaudz dārgāki.

Te ir vecās cenas, kuras izvilku no interneta dzīlēm.

52 thoughts on “Kebabs Fix mainījis cenas

  1. Vaarna

    Turkos vairāk ir nevis rullīšos, bet šašlika veidā. Sarullētie bija Jordānijā. Tomēr jāsaka, ka Kebab fix garšas ziņā ir labs.

    Vēl labu dōneri (tā sauc rullētos) var atrast Fričos.

    Atbildēt
  2. Delfins

    LOL, ja tu zinātu, cik izmaksā šitāds patiesībā… 😀
    Šat tad ēdu, kad esmu iepirkumu centros `uz ātro`, bet nesaprotu, kā var pusdienās ēst šo drazu.

    Aizej kaut vai LIDO, pa 4/5Ls var tādu pikniku salasīt 🙂

    Atbildēt
  3. k.

    Īstenībā tās kebabu cenas ir viena krāpšana. Es nesaprotu, kā Vācijā, kur ir stipri augstāks dzīves līmeni, tās Kebabu cenas ir lētākas nekā pie mums!!! Nu nav kebabā tādu sastāvdaļu, kuru lielās importa cenas dēļ, būtu jāuztur tāda cena. Kārtējā latviešu bizensa ideja, ja nav 300% peļņa, tad nav jēga strādāt.

    Atbildēt
  4. dlb

    Njā tas diemžēl nozīmē ka atteikšos no Kebab Fix apmeklējumiem.
    Laikam piekritīšu tiem, kuri uzskata, ka cenas ir nepamatoti augstas, jo tiešām neredzu tur neko tādu, kam vajadzētu maksāt tik daudz.
    Man jau labu laiku ir sajūta, ka superkebaba izmērs Olimpijas ēstuvēs ir “mazāks” nekā Origo.

    Atbildēt
  5. Delfins

    Vistas fileja – 1.50Ls
    Kāpostgalva – 0.50 Ls
    Sinepes – 0.50 Ls
    Lavašs – 1 Ls
    Tomāti – 0.50 Ls

    ar šo kvantumu var uztaisīt kādus 3 XXXXXL kebabus.

    Atbildēt
  6. PLB

    cik var ēst tās kakas! par tādu cenu var paēst normālu pārtiku! pastaigājoties pa olimpijas otro stāvu, nelabi paliek no tā kvantuma tuklo tīnīšu…ar ķetčupiem noziesti mūļi…kas ar pierē izlobītām acīm un pilnīgi kaut kādu manjakālu skatien štaukā iekša to fastfūdu (FATfūdu).
    Vaarna, turki visu veidu šašlikus sauc par shish…un lv kebabam nav nekā kopīga ar īsto kebabu..pat vizuāli! K. ir taisnība par to 300% peļņu. ja reiz gribas ieēst kaut ko neveselīgu un monstrālā daudzuma, iesaku aizbraukt uz LatBurgeru imantā. tas tur Latgales burgers ir rezes 4 lielāks par kaut kaadu maķa chizburgeru..

    Atbildēt
  7. Sarky

    Par to pašu naudu (piečuku) tak var paēst daudz labāk, veselīgāk un pāri paliks vēl.
    Šitādu naudu! Par to jau aunu var nopirkt

    Atbildēt
  8. jk

    Neesmu baudījis “īstu” kebabu pie turkiem, bet nu kaut kā kebab fix man negāja pie sirds kad kādreiz mēģināju – likās pārāk neatbilstoša cena price/performance un kaut kā nebija tas :). Tad mani aizveda uz vienu mazu Lietuviešu kebabu ēstuvi kas uz, ja nemaldos, Kalnciema ielas blakus Ķekavas vistu veikalam. Nekad neko tik garšīgu nebiju ēdis! Un par smiekla naudām – pirms krīzes par 2,50 bija lielais kebabs kuru knapi var divās rokās noturēt un knapi var notiesāt. Tagad nezinu vai krīzes laikā tas kabūzītis nav aizvēries. Būs jābrauc ievērtēt. Sakārdināji :D.

    Atbildēt
  9. hren

    Kstaķe o ptičkax…
    Es vienreiz tīri filozofiski apcerēju transportējamās kebaba būdas Aizkraukles tirgū rentabilitāti (vienkārši baigi ilgi man to nelaimīgo kebabu taisīja un nodomāju ka viņi to biznesu var atpelnīt). Lielā kebaba cena ~ 2.75 – ražošanas ātrums nepārsniedz 1kebabs 5 min, tobiš pie tīri teorētsikas noslodzes ( ja visu laiku stāv rinda, kas nav vreāli) pa kādām 5 darba stundām (ilgāk tā būda nestrādā) var uztaisīt un notirgot 60 kebabus , bet reāli gan jau vairāk par 50 dienā diez vai izspiež. tobiš ienākumi (neskaitot sīkumus tipa kafijas utml) dienā varētu būt līdz ~140Ls. Pieņemu, ka kebaba pašizmaksa ir 1 lats, tad paliek eventuālā bruto varka ~90. No 90Ls noņemam PVN= paliek 75Ls. tātad mēnesī trīsdesmit dienās varētu bruto nopelnīt Ls 2250,00. no tā atņemam ūdeni, benzīnu, elektrību, visādas, atļaujas, PVD spravkas, kam nevajadzētu sastādīt vidēji vairāk par 20Ls/dienā iegūstam vēl -600Ls. Tālāk pienemam ka 1 darbiniekam maksājam 500Ls uz papīra ( uzņēmumam izmaksā ~ 620). Tātad mēneša tīrā pelņa 2250-1220= 1480. Pat ja reālā pārdošana ir vēl uz pusi mazāka, tad arī principiāli var izdzīvot. Sākotnējie ieguldījumi (speciāli aprīkots busiņš, atļaujas utt.) varētu būt līdz kādi 6K, tobiš gada laikā tas pasākums varētu atpirkties un kaut ko bišku pelnīt. aprēķins, proatams ir tīri teorētisks un par biznesa plānu nav uzskatāms 🙂

    Atbildēt
  10. Delfins

    Aizbrauc uz tirgu – sapērcies vienā reizē – min. izdevumi loģistikai, nevajag nekādus līgumus un t.t. Ved tik cik vajag, ja pietrūkst.

    Teorētiski arī pats vari strādāt par pavāru, vai kādu radinieku 🙂
    tas, ka par `sūda bulku` prasa 5Ls.. kamōn…

    Atbildēt
  11. PLB

    hren
    tie transportējamie kebabi (viens pie lubānas ielas depo stāv) ir vienkarshi psc. Aglonas svētkos shamie bija arī, nejauši nacās pavērot ka viņi tur darbojas….breismīgi! vispirms paņem netīru naudu rokās, pēctam tas pat vecis paķer roka cīsiņu (bez cimdiem vai kaut kādam standziņām) iespiež maizē iekšā, uztriepj ketčupu/sinepes…2.50.., paldies, nakošais!vēlāk raktīja, ka varāki cilvēki, pēc šīs te superkebu ēšana, griezušies pie dakteriem ar pamatīgu saindēšanos!

    Atbildēt
  12. Vaarna

    desa,
    es jau par to pašu – ierullētos kebabaus jeb donerus Turcijā var dabūt tikai tūrisma vietās. Vietējo ēstuvēs ir gaļiņa atsevišķi, dārzenis atsevišķi, sīpols atsevišķi un maize vai putraimi pavisam atsevišķi.
    Ā, un Vācijas turku iemīļoto Zaziki Turcijā neviens nezin.

    Tad par ko mēs runājam – par Turcija vai Vācijas imigramtu virtuvi? 🙂

    Atbildēt
  13. Vaarna

    Delfins
    > tas, ka par `sūda bulku` prasa 5Ls.. kamōn…

    Sūda bulkas cenā ir iekļauta telpu īre, kredīti, algas, nodokļi. Sūda bulka ir lēta tikai tad, kamēr atrodas dārza dobē, kūtī vai uz lauka vārpas veidolā. Kad pats sāktu kaut ko ražot, uzreiz mainītu vērtību skalu.

    Atbildēt
  14. hren

    PLB…

    par konkrētās aprunātās būdas kebabu kvalitāti, garšu un izmēru nevarētu žēloties. Pilietilēna prezervatīvi uz rokām arī tiek lietoti un vizuālāli antisanitāras pazīmes nav manāmas. darbības ātrums (lēnums) gan tracina.

    Atbildēt
  15. lola

    Tā tīri salīdzināšanai (diezgan sen):
    vistas kebabs agrāk maksāja 0.99ls (gaļas daudzums apmēram, kā tagad superkebabā)
    donner — 1.09ls

    Treknajos gados cenas cēlās kosmosā, bet pieprasījums tāpat milzīgs. Godīgi sakot jebkurš celtu cenas tādā līmenī, pie tādiem nosacījumiem. Tas tomēr ir bizness džeki.

    Atbildēt
  16. Kebab

    Vācijā esot vienmēr labprāt uzēdu döner kebab, garšīgs un tik milzīgs, ka knapi var apēst. Pēdējo reizi pirms kāda mēneša cena bija 3 eiro.

    Atbildēt
  17. CooLynX Raksta autors

    lola, diemžēl par cenām vairs neatceros, bet sāku piestaigāt uz Kebab Fix tikko šie parādījās Rīgā un varu teikt, ka tiešām agrāk viņiem kebabi bija lielāki un cenas zemākas. Pēc tam viņi ieviesa super xxl kebabu, kuram uzskrūvēja cenu un vecais xxl pārtapa par šo jauno kebabu.

    Bet tieši tas pats notika arī ar citām līdzīga tipa ēstuvēm un picērijām.

    Atbildēt
  18. Jok.

    Sen vairs neiepērkos kebab fixā, tagad rullē Food box. Iesaku visiem, kam garšo kebabi. Lētāk, garšīgāk un vairāk 🙂 Sāk jau līdzināties vācijas kebabiem.

    Starp citu īpašnieks ir arī vai nu turks vai kaut kas tml 🙂

    Atbildēt
  19. CooLynX Raksta autors

    Jok. Food box pozicionē sevi kā dārgāki kebabi un vēl pēc šīm izmaiņām Kebab Fix sanāk lētāks un lielāks. Garša ir gaumes jautājums, bet nu tie Food box kebabi man īsti negāja pie sirds, ja nu vienīgi dažādībai.

    Atbildēt
  20. CooLynX Raksta autors

    Zips, Lidiņā taču nav kebabu, vai ir? Un Lidiņš man nepatīk, jo ir diezgan dārgs un nepatīk atmosfēra. Salmu krogs, tad ir labāks.

    Un vēl, šeit liela daļa jauc dažādas lietas. Ja man ļoti garšo, piemēram, saldējums vai arbūzi, tad tas nenozīmē, ka es tos ēdu no rīta līdz vakaram normālas barības vietā.

    No tās pašas sērijas. Pusdienās rīsi, vakarā rīsi – no rīta vairāk nerīsi. 🙂

    Atbildēt
  21. kas

    Es piekrītu tam, ko Tu, vai kāds cits iepriekš rakstījā – nesamērojama cenas un sāta sajūtas attiecība – mazuma piegarša. – Lai uztaisa vienu kebabu, kur ir pietiekami daudz gaļas, lai maksā četrus latus un ielej vēl kolu līdzī (costs-santīmi), bet lai varu pieēsties ar to.

    Dzīvojot citā valstī kebabs ar free (uz šķīvja) tur maksāja ap 3,50, bet ar to varēja pieesties – gaļas bija vairāk, nē kebabfix dārgajos kebakbos, un jā – protams – tur visur strādā iebraucēji… mums arī EU sola iebraucēju plūdus. varbūt viens labums beidzot būs – mom and pop tipa iestādījumi, kuri Rīgā pratiski neeksitē (latvieši tik slinki vai bailīgi) un uztaisīs tās palestīniešu un irākiešu ēstuves ar kebabiem un citiem viņu taukainajiem (sātīgajiem) šitiem.

    Starp citu LV vēl nav neviena ķīniešu restorāna, kur ēdiens garšotu līdzīgi kā zviedrijas vai francijas, pieņemu arī, citur eiropā tik izplatītajiem ķīniešu restorāniņiem, kas arī bieži ir pop and mom tika bodes. gaidam šo migrantu daļu. 😉

    Atbildēt
  22. F

    Ko jūs ar to lidiņu piekasījāties? Ja negrib rīt tikai makaronus vai rīsus ar kečupu, tad tur tāpat zem 4ls grūti iekļauties. Plus vēl viss peld eļļā.

    Atbildēt
  23. zips

    CooLynx, Tu saki, ka Lidiņš dārgs, bet… ej uz vēl dārgāko Kebabu!
    Nu nesaki, ka pa to pašu naudu, ar ko Tev Kebabā mazuma sajūta esot, Tu Lidiņā VĒL mazāk paēdis būsi, un mazāka izvēle, nekā Kebabā. Tikai nevajag 😉

    Salmu krogs – jā, lētāks par Lidiņu.

    Jā, Kebabu tur gan, par laimi, nav 😉

    Atbildēt
  24. CooLynX Raksta autors

    zips, uz Tevi attiecās #30 komentārs.

    Es vismaz salīdzinu salīdzināmas lietas – Kebab Fix ar Foodbox. Nevis mēģinu iestāstīt, ka ar traktoru var piedalīties formula 1 sacensībās.

    Atbildēt
  25. JustSpeed

    Dzīvoju tagad UK un vietējā miesta vietējais kebabu hauss pārsit visus kebabus ko biju baudījis LV. Par 3 mārciņām iebliež gandrīz kilogramu (intereses pēc bijām nosvēruši) ar gaļu, sieru un zaļumiem lavašā, pie tam gaļa un siers nomācošā pārsvarā. Un iestāde ar nav turku vai palestīniešu, bet gan vietējo aborigēnu bizness.
    Kad biju turcijā, kā jau iepriekš teica – kebabs sastāvēja no aitas gaļas gabaliņiem, rīsiem, salātiem un kaut kā lavašveidīga, pie tam tika pasniegts atsevišķi, tad citi tina paši vai arī ēda tāpat. Garšīgs ar bij maita 🙂

    Atbildēt
  26. Sarky

    Nu re – par divarpus latiem – gandrīz kīlō!
    CooLynx – esi čalis vai nē? – nosver to savu sūdu, ko pie mums tirgo! ;o)

    Atbildēt
  27. vobla

    FoodBox ir ok garšas ziņā, bet, nu, ļoti dārgi un īsti paēst tiešām nepietiek, bet KebabsFix ir ļoti negaršīgi, tā kā Latvijā, labi paēst kebabus nevar 🙁

    Atbildēt
  28. kas

    Biju iegājis FoodBoxā uz Lāčplēša ielas, ēdiens garšīgs, bet dārgs gan, daudz salātu, kāda 1/3 gaļas. Man vajadzēja divus lielos, lai justos kaut nedaudz paēdis, tas sanāk 2,80×2 – lidiņā par tādu naudu var paņemt “senlatviešu komplektu” – kādu strogonovu un sautētus kāpostus un pieēsties pamatīgi.

    Atbildēt
  29. ņam

    labākais kebabs ko esmu ēdusi šobrīd ir pie tirdzniecības centra Mols…..lielais kebabs maksā 2,55, bet ir tik liels, ka apēst grūti un garša……mmmm….tiešām superīga vietiņa

    Atbildēt
  30. Atbalss: Turkebab - turku kebabi Latvijā? | Pods.lv

  31. nuucha

    vācijā mazais kebabs maksā 2 – 2,5 EUR, lielie iet pa 3,5 – 4 EUR. Mazais te ir apmēram tās, kā KebabsFix vidējais!

    Atbildēt
  32. Xman

    Gribat biezas picas par zemakajam cenam Rigaa ejat uz “Pica Top” Stabu iela 30, tur cenas par 50% zemakas nekaa citiem un busiet daudz vairak paedushi nekaa no kebabiem !

    Atbildēt
  33. Maija

    Tā jums rīdziniekiem arī vajag. Atbrauciet uz laukiem, aizejiet uz lauku skolu un par 50 santīmiem saēdieties visai dienai.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *