CSDD meklē vainīgos citur

Lai arī brīžiem šķiet, ka cilvēki ir stulbi, tomēr jāatzīst, ka līdz zināmai robežai. Kaut kādas saprāta pazīmes vēl ir palikušas. Cilvēki ir spējīgi domāt! Vismaz nedaudz.

Seriāls VID vs SS turpinās. Kamēr Cīrules kundze turpina taisnoties par nesen savārītajām ziepēm ar ss.lv sludinājumu dēli, tikmēr CSDD pārstāvis izbāzis galvu no smiltīm un sācis meklēt vainīgos citur. Pakaļa svilst?

Viņš skaidroja, ka galvenā problēma, kas saistīta ar nodokļu nenomaksāšanu, nav saistīta ar auto reģistrēšanu, bet ar shēmu veidošanu pirms auto tiek reģistrēts Latvijā, kā arī ar to, ka tiek pārkāpti auto tirdzniecības noteikumi. Tāpēc būtu nepieciešams panākt, lai ar sludinājumu starpniecību nevarētu tirgot Latvijā nereģistrētus transportlīdzekļus.

VID rīcība netika viennozīmīgi novērtēta no nodokļu maksātāju puses. Laikam tauta pārāk skaļi bļāva par to, ka valsts iestādes savā starpā nesadarbojās un gaida, ka viņu darbu paveiks kāds cits, piemēram, privātais uzņēmējs. VID visu laiku varēja iegūt visu nepieciešamo informāciju no CSDD, bet to nedarīja?

Es no šiem abiem fruktiem sapratu, ka viņi jau labu laiku kaut perina savā starpā un šīs pasakas ir tikai aisberga virsotne. SS.lv gājiens ar zirdziņu – izmantot starpnieka palīdzību, varētu nodrošināt to, ka reiderisma gadījumā viņiem izdosies saglabāt savu uzņēmumu. Domāju, ka mūs sagaida vēl daudzi interesanti pavērsieni, jo vēl pilnīgi nekas nav skaidrs saistībā ar to kāpēc VID pieteica šahu SS.lv.

24 thoughts on “CSDD meklē vainīgos citur

    1. coolynx Raksta autors

      Šeit ir acīmredzams klasiskais reiderisma paņēmiens, kad izmanto nesakārtotu likumdošanu un spiedienu no korumpētas valsts iestādes, kas pateicoties lēnai un iespējams arī korumpētai tiesu varai, iespiež stūrī uzņēmēju.

      Nu un tālāk jau izsaka piedāvājumu – nodot uzņēmumu citam īpašniekam. Tikpat labi arī var izmantot šo spiedienu, lai nosistu cenu un “formāli” it kā pārdotu uzņēmumu par smieklīgu cenu. Konkrēti šajā gadījumā Inbox pirms dažiem gadiem bija gatavs pirkt uzņēmumu par €20 miljoniem. Šobrīd uzņēmuma vērtība jau varētu būt uzkāpusi līdz €40 miljoniem (no Griķa stāsta), kas ir pārāk augsta cena, ko kāds nav gatavs maksāt. Nu un tāpēc izmanto VID kā starpnieku, lai atrisinātu šo situāciju.

      Kā jau mēs abi zinām, tad ss.lv klonu uzbūvēt ir dažu nedēļu jautājums. Bet aktīvo klientu datubāzi dabūt ir uzņēmuma pamatvērtība, kuru nevar izdarīt dažās nedēļās. Iespējams, ka noziedzīgais grupējums vienkārši gribēja iegūt ss.lv klientu datubāzi un likvidēt konkurentu.

      Protams, tie visi ir pieņēmumi un skarbā patiesība var būt vienkārši nekompetence no VID darbinieku puses. Lai gan pēc visas pieejamās informācijas, ko varēja lasīt, redzēt un dzirdēt, es teiktu, ka tas ir VID darbinieku Ego, kas izpaudās. Atliek tikai noskaidrot tehniskās nianses un uzvārdus.

      Atbildēt
        1. coolynx Raksta autors

          Kaut kad jau bija, bet tad tajā spraudnī bija atrasti caurumi un pārtrauca attīstību. Baigais slinkums tagad meklēt kaut ko un tā. 😏

          Atbildēt
  1. 2224

    Nu kā kāds? Tas ir aptuveni (vai tieši tas pats), kas apturēt Latvenergo darbību, jo elektrību noteikti izmanto kāds nodokļu nemaksātājs.

    Atbildēt
  2. Nazinu

    “VID visu laiku varēja iegūt visu nepieciešamo informāciju no CSDD, bet to nedarīja”

    Neko daudz par to visu nezinu, bet manuprāt šis nav īsti taisnība. Paziņa, kuram patīk vecas mašīnas un īsā laikā sanāca vairākas nopirkt un pārdot, reāli ar to praktiski neko nenopelnot, ātri vien dabuja atrakstīties VIDam. Tie, kuri reāli ar to taisa biznesu un izvairās no nodokļiem neviens tās mašīnas tupi uz sava vārda nereģistrē. Vienu nu ieved no ārzemēm un jaunais īpašnieks pats iet uz CSDD reģistrēt, it kā pats būtu atvedis, vai sareģistrētas pa pāris mašīnām visiem iespējamajiem paziņām un ģimenes locekļiem, vai sarežģītākas shēmas ar vairākiem uzņēmumiem.

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Interesanti vai tas man vienam tikai tā šķiet, ka šeit kopš iepriekšējā raksta komentārus raksta cilvēks vai cilvēku grupa, kas kultivē vienu konkrētu viedokli?

      Atbildēt
      1. versatile

        Nezinu, bet tieši tāda tā situācija ir.
        Uz reālajiem perekumiem iekšā dzinējiem tās mašīnas nav reģistrētas. Tak pat aizliektais paņēmiens to rādīja, ka taisa rēķinu/uzziņu jeb tā saucamo kauferi.
        Un tur viens no paņēmieniem ir sludinājumi, jo šobrīd perekupam var nebūt sava plača, mašīnas stāvēt vnk random vietās, teorētiski.
        Tie, kas darbojas kā starpnieki LV reģistrētām mašīnām – paņem nepārreģistrējot, un , kad atrodas pircējs, vecais īpašnieks taisa distances pārreģistrāciju uz jauno.
        no CSDD perekupu atras atkal nevar.

        Atbildēt
      2. Nazinu

        Nu es personīgi nekādu viedokli nevēlos kultivēt, un uzskatu, ka ss.lv aizvēršana bija absolūti neadekvāts solis. Tikai nepiekrītu minētajam teikumam par CSDD. Bieži apgrozoties starp auto entuziastiem un skrūvētājiem ir dzirdēti visādi stāsti par auto pirkšanu un pārdošanu, tāpēc aptuveni stādos priekšā, kā tas notiek, un zinu, ka vismaz daļā gadījumu kreisā biznesmeņa vārds CSDD nevienā brīdī neparādās.

        Atbildēt
        1. coolynx Raksta autors

          Citiem vārdiem sakot, VID un CSDD gadiem ir novērojuši šo situāciju, kaut ko ir labojuši likumos, bet pēc būtības jautājumu nav risinājuši. Un tagad ar šo gājienu VID ir cerējis to atrisināt. Mazākā mērā izklausās naivi. 🙄

          Atbildēt
          1. Nazinu

            Nu apmēram tā. Es gan īsti neredzu tam efektīvu risinājumu, kamēr cilvēki būs gatavi pērkot auto iet uz CSDD ar, pēc būtības, viltotu dokumentu, vai nodot auto perekupam to nepārrakstot.

          2. coolynx Raksta autors

            Man jau šķiet, ka kā reizi “viltots dokuments” to arī nozīmē. 3 šāda veida reidi ar VID + atspoguļojumu presē par ierosinātām krimināllietām un šāda parādība pazustu kā suga.

          3. Nazinu

            Pircējs saka, ka bija Lietuvā, nopirka auto un saņēma dokumentu.
            Lietuvieši saka, ka pārdeva viņam auto un izsniedza dokumentu.
            Perekups vispār nevienu nepazīst un viņam neviens auto nav piederējis 10 gadus.

            Par ko sākt krimināllietu?

          4. coolynx Raksta autors

            Ja varēja bez iemesla slēgt ss.lv, tad būtu jāpietiek smadzenēm arī ierosināt lietu perekupam. Ja to nevar vai nemāk izdarīt, tad, lai raksta atlūgumu un ņem darbā tos, kas var. Ja Latvijā nav neviena, kas varētu kvalitatīvi pildīt VID pienākumus, lai algo igauņus vai lietuviešus.

  3. gunbox

    Interesanta nianse. Kā reiz LV likumdošana paredz, ka, lai atdotu Rumbulā auto pārdošanai, to jānoņem no uzskaites. Viņi pat placī nedrīkstot ielaist piereģistrētu auto bez saimnieka līdzdalības. Ja es gribu uz 1mēn pamēģināt vai auto notirgosies, man jānoņem no uzskaites un pēc tam izņemot no plača būs jāreģistrē, jo pa ielu tak nedrīkst braukt ar nereģistrētu.

    Atbildēt
  4. Kāds

    Klau, Arti, Tev tik ļoti patīk rakstīt veco cilvēku un Ren TV sižetu cienīgos tekstus… Varbūt tad pazīlē kafijas biezumos kaut ko no šeit pieejamās info?

    http://www.tvnet.lv/financenet/finansu_zinas/673328-linis_ar_sslv_saistitiem_uznemumiem_nodrosinajumi_piemeroti_vvc_uzliktas_70_eiro_soda_naudas_del

    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/673470-vvc_neatklaj_iemeslu_kadel_sodits_sslv_lidzipasnieks_linis

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Visi šie notikumi tikai apstiprina manus iepriekš paustos pieņēmumus par reiderismu. Tieši tā arī strādā profesionāli reideri.

      Es būšu tikai priecīgs, ja beigās VID madāmas uzstāsies TV ekrānos ar priekšnesumu, kurā izstāstīs, ka visi šie meli un teātris bija tikai māņu kustība, lai novērstu skatītāju uzmanību no galvenās darbības, kas notika fonā. Viņas atklās, ka visas šīs nelikumīgās darbības auto industrijā patiesībā kūrēja ss.lv ar sludinājumu palīdzību un tāpēc valsts cieta €50 miljonus zaudējumus. Līni iesēdinās cietumā, ss.lv pārdos izsolē un atgūto naudu izmaksās skolotājiem, medmāsām, policistiem, VID darbiniekiem, pensionāriem un visiem pārējiem.

      Atbildēt
  5. Andron Mc

    Par ko vēlēšanās balsojāt – to pēc vēlēšanām dabonat sūkāt.
    Domāt vajag pirms, nevis nīdēt pēc. Un atņemiet pases saviem tupajiem pensiķiem! Ja katrs 18-40gadnieks atņems vienam tupam pensiķim pasi (vai piesies pie gultas kājas vēlēšanu dienā) – nebūs vairs nekādas Vienotības, kas uztur šādas valsts parazītiestādes.
    Tikai es nu jau sāku šaubīties vai uz nākošajām vēlēšanām kāds sakarīgs cilvēks vel balotēsies. Kā nekā jau 6 reizes pēc kārtas vinnē 50/50 valsts izzadzēji un pamuļķi.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *