Bite Neierobežots vs. Bezgalīgs interneta apjoms

Pirms pāris dienām Bite izziņoja par jaunumiem savos tarifu plānos. Tagad arī ārzemēs varēs lietot internetu par Latvijas cenām. Par to Bites klienti samaksāja, kad visiem tarifiem pielika nepilnu eiro pie abonēšanas maksas.

Tā kā šobrīd mani neinteresē interneta lietošana ārzemēs, tad aktuālāks bija jautājums par izmaiņām vietējos tarifos. Atgādināšu, ka pirms kāda laika Bite noteica ierobežojumus tarifu plānam “Bezgalīgs interneta apjoms”, kas izpaužas kā ātruma ierobežojums pēc tam, kad esi sasniedzis 100GiB datu apjomu.

Nolēmu noskaidrot no pirmavota.

bite neierobezots

Tātad, tarifu plāna nosaukuma maiņa pēc būtības neko nemaina šajā jautājumā ar datu apjoma un ātruma ierobežojumiem.

Papildināts

Izmaiņas gan ir un visai nepatīkamas. Ja iepriekš, kad tika sasniegta 100GiB datu apjoma robeža, tad ātrums tika samazināts uz 1Mbps. Šobrīd ātrums ir samazināts vēl uz pusi un labākajā gadījumā faktiski ir ap 0.45Mbps. Ar 1Mbps vēl var skatīties online video tiešraides, bet ar esošo ātrumu vairs nē.

Visticamāk, ka ar iepriekšējiem ierobežojumiem neviens neiespringa, lai pirktu papildus datu apjomus, jo 1Mbps bija pietiekams ierindas lietotājiem. Es pat vienā brīdī nepiefiksēju, ka ātrums ir samazināts. Varēja pamanīt biežāku raustīšanos un buferēšanu, bet visādi citādi bija ciešami. Tagad video vairs nevar skatīties.

4 thoughts on “Bite Neierobežots vs. Bezgalīgs interneta apjoms

  1. Krist2ps

    Piekāst. Biju, esmu un būšu tāpat LMT lietotājs. Čakarēties ar tiem visiem tukšajiem solījumiem un zemūdens bluķiem? Vārdsakot, tie paši vēži, tikai citā kulītē pārlekuši un vēl jaunu logo sazīmējuši, cerībā, ka, nu, tagad visi pie viņiem skries. Ir arī joprojām LMT diezgan pozitīvas lietas.

    Atbildēt
  2. Krist1ps

    Piemēram CAPTCHA Googles meklētājā LMT tīklā izskatās ļoti mīlīgi.
    Patīk atklāt jaunus burtu salikumus pie katra meklējiena.
    IP adreses ar smukas, sākas ar 10.x.x.x .
    Uzņēmuma Twitterī nestrādā bots ar copy&paste.
    Uz e-pastiem atbild skaidri un ātri vai vispār atbild.

    Atbildēt
  3. 2224

    Pārgāju uz LMT jau pirms kāda gada, jo viņiem vienīgajiem ir maniem lietošanas paradumiem 99% atbilstošs tarifs (LMT karte+nedēļa internetam).

    LMT mīnusi:
    1. Nav reālas IP adreses, kas nozīmē, ka normālā veidā uz telefona nevar, piemēram, palaist FTP serveri un pieslēgties no ārpuses. Protams, to var apiet (VPN u.c.). Un jau minētās CAPTCHA problēmas ar google. Principā nesaprotu LMT – kāpēc katram nevar izdalīt savu IP, tiešām tik nabadzīgs kantoris, ka nevar nopirkt pietiekošā daudzumā IP adreses (to joprojām ir daudz, piemēram Āfrikā, un nopirkt var. Ja grib. LMT to izskatās, ka negrib.)

    2. Upload ātrums 3G tīklā atpaliek no konkurentiem.

    3. Pārklājums konkrēti 1 man vajadzīgā vietā Rīgā ir kaitinošs (uzlabojumi neesot plānoti).

    LMT plusi:
    1. Pārklājums kopumā un internet stabilitāte telefonā sit pušu konkurentus.
    2. Viesabonēšana konkrēti 1 tālā valstī (konkurentiem nav).

    Tiesa gan jau kādu laiku esmu ievērojis mistiskus zonas īslaicīgus pazušanas gadījumus (kas reāli ir tiešām faktiski novērojami katru dienu dažādās vietās), bet sliecos domāt, ka pie vainas varētu būt mans telefons. Tā kā cita telefona pie rokas, protams nav, tad pārbaudīt to nekādi nevaru. LMT saka, ka viņiem viss OK (nekādi traucējumi neesot novēroti).

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *