ChangeTip WordPress spraudnis

Pirms kāda laika es savā blogā ievietoju tādu nelielu podziņu Coinbase Tip, kas atradās virs pārējām “dalīties ar draugiem” pogām. Domāju, ka lielākā daļa šo podziņu nemaz nepamanīja, jo īsti nezina, kas tā ir un ko ziemā ēd.

ChangeTip

Par šo podziņu neko daudz neteikšu, jo kopš vakardienas Coinbase Tip serviss vairs nedarbojas. Viņi nolēma nelīst svešā lauciņā un nodeva stafeti ChangeTip servisam, kam tā ir primārā nodarbošanās. ChangeTip serviss ir starpnieks starp tiem, kas kaut ko dara un tiem, kas grib kaut kādā veidā atbalstīt šo darbību. Iepriekš jau rakstīju par to, kā es tiku pie viena eiro.

Nu lūk. Es šo servisa slēgšanas paziņojumu biju palaidis garām un uzzināju par to tikai no e-pasta, ko man atsūtīja. Veids kā pāriet no Coinbase Tip WordPress spraudņa uz ChangeTip bija pusautomātisks. Uzliekot spraudni, saslēdzot to ar ChangeTip servisu, blogā nekas neparādījās. Vajadzēja vēl aiziet uz mājaslapu un nokopēt koda gabalu, nomainīt tur dažādus parametrus, ievietot WordPress bloga blokos šo kodu un tikai pēc šīm darbībām mūsu blogā parādītos ChangeTip podziņa.

Bet es taču esmu slinks. Iepriekš viss strādāja neatejot no kases – ieslēdzi spraudni un viss uzreiz strādā.

Nostrādāja klikšķis un prātā iešāvās divas domas. Cilvēki, kas kaut ko izstrādā citiem, bieži vien nav spējīgi iekāpt klientu kurpēs un apskatīties uz pakalpojumu no malas. Tāpēc ne vienmēr izprot lietotāju sāpi. Šī iemesla dēļ es vienmēr esmu lietotājs produktiem ar kuriem strādāju. Un otra lieta. Ja šādam servisam, kāds ir ChangeTip, mārketinga pamatā ir dažāda veida instrumenti, kas domāti, lai tos izmantotu pēc iespējas vairāk lietotāju, tad viņiem šie instrumenti ir jāizstrādā ērti lietojami. Man tas nostrādāja kā pietiekams arguments un es aizrakstīju palīdzības dienestam aprakstu par savu redzējumu kā tam vajadzētu strādāt. Izmaiņas ir minimālas, jo līdzīga funkcionalitāte jau ir realizēta Coinbase Tip spraudnī – vajadzēja tikai to nokopēt un pielabot.

Teikšu kā ir – kad saņēmu automātisko e-pastu no palīdzības dienesta, es padomāju, ka šis pasākums ieilgs uz pāris mēnešiem. Liela mašinērija un palīdzības dienestā ne vienmēr strādā tie asākie prāti, kas spēj uztvert lietas būtību. Atbilde arī bija uzrunājoša, pieklājība un atbalstoša, lai gan formāla. Es visu saraksti nepublicēšu, jo tas nav tik būtiski.

Atļāvos izraut tikai vienu – būtiskāko – rindkopu, kuru es piefiksēju un tā nelika man mieru. Ja atmestu manu skepsi ar aizspriedumiem un formālo teksta daļu, tad šī rindkopa izsaka visu.

That is a GREAT product and feature request. I’m sending this forward to our team so they know what people want on the WordPress plugin.

30. marta vakarā es uzrakstīju savu vēlmi, 31. martā man atsūtīja šo lielisko atbildi un 1. aprīlī iznāca ChangeTip WordPress 0.0.4 versija ar šo fīču.

Stāsta morāle? Liekam ChangeTip savā WordPress blogā, lai popularizētu Bitcoin kustību un varbūt kāds iemetīs pāris bitus aliņam. 🙂

Un otrā lieta – jau kuro reizi pārliecinos, ka tas atmaksājas. Pat tad, ja tu tam netici, visi saka, ka nekas nemainīsies, nekas nenotiks un citus bla bla, tāpat izdari. Tev būs mierīgs prāts, ka neesi tāds pats čīkstulis kā pārējie un viss izdosies pat labāk nekā varēji iedomāties.

One thought on “ChangeTip WordPress spraudnis

  1. `rolandinsh`

    Kā WordPress komerciālo un bezmaksas spraudņu izstrādātājs varu tikai teikt – prieks! Jo tiešām dažreiz lietas, kura sliekas pašsaprotamas, piemirstas. Arī saviem spraudņiem esmu ša’dā veidā saņēmis ieteikumus. Pat vairāk – daži ir pat jau iesūtījuši gatavo risinājumu, kas tikai “jāsaliek kopā” un , protams, jāntestē.

    Kā “cīnīties” ar čīkstuļiem , jau ir cits stāsts 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *