Eksperti iesaka sagaidīt otrās paaudzes Apple Watch

Aizvakardienas Apple jauno produktu prezentācijā bija vairāki “pārsteigumi”. Vismaz vieni tos tā mēģināja prezentēt un otri ar tik pat lielu sajūsmu tēloja, ka tā tos arī uztvēra. Šoreiz runa ir par Apple Watch jeb jaunajiem ābolu pulksteņiem. Ja ar iPhone telefoniem viss ir skaidrs (plānāks, lielāks un dzīvotspējīgāks), ar Apple Pay maksājumiem pagaidām vēl ir vairāk jautājumu nekā atbilžu, tad ābolu pulksteņi ir kaut kas no tās pašas maksājumu sērijas – pārāk daudz neskaidrību un arī iespēju.

Apple Watches

Tāpat kā ar Apple Pay maksājumu sistēmu, uz Apple Watch es skatos ar zināmu optimismu.

Lai arī šobrīd tirgū jau ir pilns ar šādiem gadžetiem, es gribu sev tādu rotaļlietu, kas uzskaitītu dažādas fiziskās aktivitātes un papildus tam arī ļautu vienkārši ievadīt primitīvu papildus informāciju. Un gribu tieši ābola izstrādājumu, jo ir palicis labs iespaids no iPad.
Apple Watch sensors
Ir foršas tās lietiņas, ko spēj šis jaunais pulkstenis. Vienīgi mana prasību latiņa ir izaugusi gana augstu. Mani galīgi nesajūsmināja tas, ka šis mazais rokas pulkstenis ir pilnībā atkarīgs no sava vecākā brāļa iPhone.Apple Watch

Nav tā, ka es ienīstu iPhone. Telefonam nav ne vainas. Runā, ka ar to pat var piezvanīt ne tikai kādam citam Apple iPhone lietotājam, bet arī tiem, kam ir vecās Nokias.

No Apple ekosistēmas viedokļa skatoties, pilnīgi noteikti šāds solis – piesaistīt jauno ierīci pie esošas ierīces – ir labs solis, lai no tiem, kas jau ir uzsēdināti uz adatas, paņemtu vēl vairāk naudas un šie cilvēki justos vēl labāk.

Man gan vairāk interesētu tas virziens attiecībā uz tirgus paplašināšanu. Ja tu esi izmetis žūksni naudas, piemēram, tā kā es par alternatīvu mobilo rotaļlietu. Tādā gadījumā, tev šāda rotaļlieta izmaksās trīsreiz dārgāk, jo papildus rokas pulkstenim būs jāpērk arī akumulatori, kas to darbina. Tie, kas savulaik ir skatījušies to sēriju no jautrā Jeralaš, sapratīs. Te būs video, kuru izdevās atrast un ievietot.

Domāju, ka vīri no Apple nav redzējuši šo sēriju. 😉

Amurikāņu eksperti saka kaut ko līdzīgu. Ābolu pulkstenis ir tikai pilots, lai saprastu, ko ar to iesākt – potenciāls ir liels, bet nav īsti skaidrs kā to izmantot.

The limitations of Apple’s smartwatch sound familiar: immature app selection, no cellular or GPS radios, dependence on the phone, hard-to-navigate interface, etc. These are the same criticisms leveled at other smartwatch makers, like Samsung and Motorola. The Watch may look to some like a somewhat pretty also-ran.

Es piekrītu šim viedokli par to, ka šis būs labs grūdiens, lai kopīgiem spēkiem tiktu skaidrībā, notestētu un pieslīpētu aplikācijas, kuras padarīs dzīvi foršāku ar jauno gadžetu.

Greengart suspects that the reason Apple released the first version of the watch now is that it wanted to get developers excited about building apps for the watch. He says we might hear Apple really start to define the use case when the second version of the watch comes out.

5 thoughts on “Eksperti iesaka sagaidīt otrās paaudzes Apple Watch

  1. Edgars

    Ho hooo, es pirms video noskatīšanās jau cerēju, ka būs šī epizode – to redzēju ļoti sen, bet ik pa laikam iedomājos. Principā daudzie powerbank mūsdienās jau ir tieši šeit attēlotā problēma un risinājums. Cepums, ka izdevās šo atrast 🙂

    Atbildēt
  2. Neticis

    Apple elektronikas jomā ir kļuvis par to pašu, par ko Nike apģērbiem un apaviem. “Dizaineri” ieborē bagātiem idiotiem to, kas “tagad modē”. Un, tā kā tādu attīstītā pasaulē ir gana daudz, tad tāds biznesa modelis ir darbotiesspējīgs.

    Atbildēt
    1. hronists

      mana necilā pieredze liecina, ka daudzi cilvēki, kas izdara šādus lepnus paziņojumus, savā dziļākajā būtībā ir predisponēti atrast un sekot kādam “viedokļu līderim” vai kārtējam modes pīkstienam paši to nemaz neapzinoties 🙂 labi vai slikti – neņemos spriest, skaidrs, ka drēbju un gadžetu izvēlē meklēt racionālus argumentus ir naivi. ja tā būtu tad lietus laikā visi vilktu gumijniekus nevis kurpes.

      Atbildēt
  3. rokas pulkstenis

    Pilnībā piekrītu. Domāju, ka Apple bik sasteidza ar apple watch izlaišanu. Liekas kaut kā ne līdz galam noslīpēts produkts.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *