iPad izplatība

Es, protams, ironizēju par šo rotaļlietu, ko sauc par iPadu. Tajā pat laikā ļoti labi saprotu, ka cilvēki, kuri var atļauties izmest naudu vējā par šo štruntu, visticamāk, ka jau sēž uz adatas un viņiem ir daudz vieglāk iesmērēt citus štruntus. Protams, pie nosacījuma, ja tie ir ietīti smukos papīriņos un pieskaroties uz tiem paliek pirkstu nospiedumi, kurus pēc tam varētu notīrīt, glāstot sevi. 🙂

Šo glauno ierīču īpašnieki ir naski interneta bradātāji un šobrīd jau ir iekarojuši 31.84% no mobilo ierīču tirgus. Latvijā pagaidām ir 14.82% iPad lietotāju.

Sekot līdzi tendencēm joprojām var ranking.lv lapā.

Pēc pēdējiem datiem, maija mēnesī ir palielinājies iPad lietotāju skaits jau līdz 16.35%.

Pēc gada pie mums būs līdzīgi kā šobrīd Igaunijā.

Starp citu, Jakobs Nielsens ir uzcepis rakstiņu par iPad appiem. Izstrādātājiem varētu noderēt.

A year after our first usability study of iPad apps, it’s nice to see that iPad user interfaces have become decidedly less whacky. It’s even better to see good uptake of several of our recommendations from last year, including apps with:

  • back buttons,
  • broader use of search,
  • homepages, and
  • direct access to articles by touching headlines on the front page.

21 thoughts on “iPad izplatība

  1. JX

    A kas īsti ir LV iPad vidējais lietotājs? Man tas verķis šķiet derīgs tik vilcienā/tramvajā/autobusā netu pabrowzēt. Nu bet ja tu nevari atļauties sev personīgo auto, ta nah sūri grūti iekratos pāris sotakus izmest par hardware brauzeri? Nenomirsi tak, ja izlasīsi twiterā stundu vēlāk ka tavs paziņa pakasijis pautus un tagad spriež par visuma eksistences problēmām.

    Izņēmums ir cilvēki kam ir dienesta auto un personīgais šoferis 🙂 Tiem gan iPads varētu būt laba manta

    Atbildēt
  2. N.R.

    Mūsdienās 90% no datoriem tiek izmantoti tikai neta browsēšanai. Visi “vidējie lietotāji” tādi ir. Es pat nezinu nevienu kas ofisu izmanto. Visur ir tikai browseris un skype. Priekš kam mājās turēt milzīgu rūcošu kasti priekš tādas vajadzības? Tas “verķis” ir lētāks par laptopu it īpaši ja to “atved draugs”. Makes sense to me, acīmredzot autoram vēl joprojām ir tjūninga ēra, kur spīdīgs kūleris un divas videokartes datorā ir galvenais 🙂

    Atbildēt
  3. karuuzo

    Man gan šķiet, ka laptopi ir dinozauri, kam jāizmirst. Ir jābūt pietiekami labai motivācijai, lai staipītu apkārt 1,5-2kg smagu dzelzi ar atlaužamu klaviatūru un ik pa pāris stundām meklēt rozeti.
    Darbā, mājās vajag normālu stacionāro. Ja nepatīk kaste, kuru jau var piemeklēt izmēros, kas nepārsniedz LTC digitālās televīzijas uztvērēja izmēru, var izvēlēties šī paša blign ražotāja monitoru ar visām nepieciešamajām fīčām – i7 procesoru, 4-8GB RAM, 6xxx radeonu utt. Nu bet apkārt staipīšanai pilnīgi pietiek ar tādu iPada tipa ierīci. Ja vēl normāli attīstīts WiFi un mākoņošana – ideāli.

    m

    Atbildēt
  4. mxz

    Nu ļoti kategoriski, Arti. Tev, kā izstrādātājam pašam jau nu vajadzētu vismaz spēt ja ne novērtēt, tad saredzēt platformas potenciālu tik tālu, cik tas attiecas uz potenciālu interesantām un veiksmīgām aplikācijām.

    Atbildēt
  5. BlackHalt

    Protams, pie nosacījuma, ja tie ir ietīti smukos papīriņos un pieskaroties uz tiem paliek pirkstu nospiedumi, kurus pēc tam varētu notīrīt, glāstot sevi. 🙂

    True LOL

    Es gan teikuma nobeigumā pievienotu vēl … glāstot sevi, skatoties spogulī.

    Atbildēt
  6. HIGH-Zen

    #4 no kurienes tāda statistika??
    Tikpat labi es varētu oponēt, ka mūsdienās 90% no datoriem tiek izmantoti tikai CS 1.6 spēlēšanai. Un kā ar iPadu lai uzrauj kontru?

    Atbildēt
  7. Atbalss: Playboy palaidis iPad versiju ar visu arhīvu | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *