TvNet jaunā versija

Beidzot ir palaista ilgi gaidītā jaunā TvNet versija. Cilvēki, kuri bija redzējuši jauno dizainu vēl izstrādes stadijā, teica, ka esot līdzīga jaunajam Apollo. Pagaidām gan ar serveri ir lielas problēmas, bet cerams, ka tas ir īslaicīgi.

Iespējams, ka daudziem tāpat kā Krizdabz rodas jautājumi par to kāpēc lielie portāli dara šādas lietas.

Par reklāmām laikam nav vērts runāt, jo visiem ir skaidrs, ka veids kā portāli piedāvā saturu bez maksas ir pateicoties reklāmdevējiem. Reklāmdevēji grib parādīt savus foršos produktus pirmajā lapā un pašā sākumā. Tāpēc viņiem tiek atvēlēta tik liela vieta augšējā daļā.

Pie krizdabza komentāros izskanēja jautājums par to kāpēc viss tiek sabāzts pirmajā lapā.

Un vienu lietu gan nekad neesmu sapratis – via tiešām vislabākais stils portālam skaitās sagrūst sākumlapā pilnīgi visu? Uz laptopa tā sākumlapa augstumā aizņem vismaz ekrāna izmēru x10. Vai tad kāds tiešām skatās arī to kas ir apakšdaļā?

Skarbā realitāte ir tāda, ka vismaz Apollo portālam 80% no visiem apmeklētājiem ver vaļā tieši pirmo lapu un no tās jau nokļūst uz rakstiem. Tas bija galvenais iemesls kāpēc vajadzēja “pārbāzt” Apollo pirmo lapu ar tik raibu saturu.

Tas, ka TvNets izskatās līdzīgi Apollo ir normāli, jo šobrīd šāda tipa dizains ir modē. Šo varētu nosaukt par konservatīvo skandināvu dizainu. Latvijas lietotāji ir vēl konservatīvāki nekā skandināvi.

Esmu pārliecināts, ka pie TvNet raksta par jauno versiju būs kaudze ar žultspilniem komentāriem par to, ka jaunā versija ir stulba un tagad šis foršais portāls būs tāds pats sūds kā Apollo un Delfi. Nu un ekstrēmākajā gadījumā sekos solījumi par to, ka šī ir pēdējā reize, kad apmeklē šo portālu.

Par 99% esmu pārliecināts, ka apmeklējuma ziņā viss būs labi – turpināsies auditorijas pieaugums. Cilvēki runā, ka Tvnet auditorija komentāros pārsvarā ir bērnudārzs. Pēc statistikas datiem tā arī ir – jauniešu publika dominē. Šī vecuma grupa parasti ir visskaļākā, emocionālākā un kategoriskākā, bet tajā pašā laikā visvieglāk pielāgojās jaunajām izmaiņām.

Atkal atļaušos salīdzināt ar Apollo, kur komentāros cilvēki norēja jauno dizainu un solīja vairāk neapmeklēt, bet kopš septembra auditorija ir pieaugusi no knapi 90k līdz 110k dienā. Jāatzīst gan, ka mēs speciāli ielikām ieteikuma formu, kurā cilvēki varēja tieši mums atsūtīt privātu ziņu. Atšķirībā no komentāriem, privātajā ziņojumā pārsvarā bija apsveikumi par pozitīvajām izmaiņām. Ja ņem vērā, ka tikai aptuveni 1% no visiem lietotājiem komentē, tad šo procentu var mierīgi ignorēt, jo viņi nav spējīgi ietekmēt lielo masu.

Esmu priecīgs, ka Apollo un Tvnet turpmāk būs ļoti līdzīgs – tas palīdzēs konkurēt vairāk ar kvalitatīvu saturu. Vēl ir pāris lietas par kurām esmu priecīgs, bet tās es atļaušos nekomentēt šobrīd. 🙂

51 thoughts on “TvNet jaunā versija

  1. CooLynX Raksta autors

    Godīgi sakot arī mani samulsināja kanālu/sadaļu bloku galvas, kas ir ļoti līdzīgas, lai neteiktu vienādas. 😉

    Atbildēt
  2. andris

    Bija rakstu virsraksti + iis kopsavilums normaali sakaartotas pa kategorijaam peec vecuma, aatri un eerti vareeja visu jauno apskatiit un atrast intereseejoshos rakstus.
    Tagad nepaarskataamaa formaataa viss izmeetaats, veel viena zinu lapa kluvusi nelietojama 🙁

    Atbildēt
  3. Pipuks

    Pirmā lieta, ko es izdarīju atverot jauno TVNet – adreses lauciņa pārbaudīšana. Es biju pilnīgi pārliecināts, ka nejauši (kaut gan to nekad nedaru) esmu iegājis Apollo. Sevi par diez ko konservatīvu neuzskatu, taču kaut kā neiet pie sirds man šis jaunais veidols. Iespējams, ka Apollo tas tiešām bija vajadzīgs un lietošana, reklāmu izvietošana un kādas tur nu vēl ir tās svarīgās lietas ir uzlabojusies, taču TVNet variantā virsraksti manai acij ir par maziem un ir vēl šādas tādas lietas pie kurām jāpierod, jo neko jau tur darīt vairs nevar – būs jāpieņem tas, kas ir.

    PS Nezināju, ka es visu laiku bērnudārzā tusēju. 🙂 Tas laikam tāpēc, ka komentārus nelasu. 😀

    Atbildēt
  4. ragulops

    It kā tiek apzvērēts, ka portāla masveida izkārtojums pārbāztā pirmajā lapā, ir labs un lietderīgs, bet man (subjektīvi) tas krīt uz nerviem, un daudz labāk patīk ziņas vienā sarakstā kā Delfi sadaļās.
    Šī iemesla dēļ Apollo ne visai un tagad tvnet arī.

    Atbildēt
  5. dundurs

    nu es esmu un arī palikšu uzticīgs TVnet, jo mani delfi ir nokaitinājis ar savām pārspīlēi dudzajām reklāmām un apollo es kkā neesmu iesācis nemaz lieto.bet pie dizaina tikai jāpierod.būs ok!

    Atbildēt
  6. /dev/null

    ragulops: man arī patīk, ja pirmajā lapā ir pēdējo rakstu virsraksti pa visām sadaļām – nav jāblandās šurpu-turpu pa visu portālu, dēļ kā visiecienītākais man paliek Delfi.

    Atbildēt
  7. edGars

    par reklāmām ir pilnīgi tā kā saka PanZero.
    Par lasāmību, delfi ir vienīgais, kurš skenējas, ir lasāms virsrakstu līmenī. Ļoti skaidri redzami 3 galvenie raksti, tiem klāt bildes un atrodas augšpusē. Nebiju domājis, ka kādreiz slavēšu delfus, tas laikam tādēļ, ka reklāmas esmu atslēdzis un komentārus lasu reti.

    Atbildēt
  8. Anonīms

    Man prieks, ka video sadaļa BEIDZOT flašā nevis tajā stulbajā wmv plus ar kkādiem js hakiem, ka es pat uz linuksa nevarēju apskatīt…

    Atbildēt
  9. Anonīms

    “Stulbums, komentāri tikai otrādāk lasāmi, tāpat kā jūtrubā.”

    Tā jau arī bija iepriekš, tāpēc tur dažam labam patīk taisīt čatu.

    Atbildēt
  10. norka

    Nesaprotu, kāpēc kautko vajadzēja mainīt. Droši vien kādam prēmiju uz ziemassvētkiem sagribējās :))) Man perzonīgi vecā versija daudz labāk gāja pie dūšas. Nu neko darīt, nāksies pierast. Man nepatīk savā dzīvē pilnīgi nekādas izmaiņas. Esmu pilnīgi konzervatīvs :)))

    Atbildēt
  11. normunds

    tvnet nekad neesmu lietojis viena vienkārša iemesla pēc – man patīk ka pēdējās 10-25 (jaunākās) ziņas ir pieejamas uzreiz atverot portālu. Kā Diena.lv. Delfi vēl ir OK, apollo jaunais arī. Bet tvnet lai izlasītu kas jauns līdz šim ir bijis jāskrollē uz lapas apakšu, līdz ar to kā ziņu portāls tas ir bijis nelietojams. Ā, un ģeniālais komentāru izkārtojums – jaunākie pirmie. Pamēģini nu izlasīt teiksim 274 komentārus, kuriem pievienojas aizvien jauni un jauni. kr4 tvnet sūkā ledu.

    Atbildēt
  12. boold

    Super, apsveicu ar jauno dizainu! Personīgi man, ļoti patīk. Ērtāks, pārskatāmāks,gaišāks. Tiesa, tas ir pirmais iespaids uz pirmo acu uzmetienu. Lai veicas!

    Atbildēt
  13. deni2s

    Tā otrā līmeņa izvēlne (zem galvenās) gan ir dīvaina. Īsti nepilda navigācijas pamatfunkcijas, jo mainot sadaļas, mainās sadaļu kārtība, radot apjukumu, kā arī īsti intuitīvi tikai paraugoties uz to izvēlni nevar saprast, kurā sadaļā pašreiz atrodos.

    (Par pamatfunkcijām te: http://web.hc.lv/lietojamiba/raksti/majaslapas-navigacija/ )

    Es īsti nesaprotu, it kā tik lieli portāli – vai viņi neizmanto web navigācijas/lapas arhitektūras ekspertu pakalpojumus? Labi, tādu Latvijā varbūt īsti nav, bet internetam tak neesot robežu…

    Atbildēt
  14. deni2s

    P.S. Tas tak nav nopietni, ka visā pasaulē cilvēki vairāk vai mazāk lieto normālas izvēlnes, bet te tvnets cenšas laikam mainīt cilvēku ieradumus, ar tādām “inovācijām”… Jebkurš lietojamības eksperts pateiktu, ka tāda izvēlne fail! To pat vidusmēra interneta lietotājs pateiktu, ja viņam par to pajautātu viedokli.

    Atbildēt
  15. deni2s

    Un salīdzinot ar iepriekšējo versiju (var vēl salīdzināt ar http://rus.tvnet.lv ), šķiet, ka portāls ir zaudējis savu identitāti.

    Atbildēt
  16. osc

    Kur tad pazudusi agrāk esošā “fīča” mainīt komentāru sakārtojumu? Aizmirsās?
    Tagad esošais “dilstošais” ne visiem iet pie sirds.

    Atbildēt
  17. Mr. Serge

    Tas, ko tvnet.lv dizaina maiņa ir izdarījusi vislabāk un ko līdz šim LV vidē nebija izdarījis neviens, ir rakstu lasāmības uzlabojumi. Apollo ar savu dizaina maiņu vispār neko neizdarīja, lai raksts vieglāk un patīkamāk lasītos, savukār iekš tvnet.lv tagad ir patiesa bauda lasīt pat garākus rakstus.
    Par pārējām manām pārdomām varēs palasīt blogā vēlāk, bet šobrīd esmu par 90% pozitīvi noskaņots saistībā ar pārmaiņām, vajag tikai blusas izķert.

    Atbildēt
  18. HIGH-Zen

    Nepatīk šitas jaunais. Viens no iemesliem, kāpēc vairs nelasu apollo ir tieši šis nejaukais dizains. Nu arī tvnet iet apollo pēdās. Atliek delfi.

    Atbildēt
  19. Kamazs

    Vispār man tīri labi patīk apollo.lv jaunais risinājums – daudz rakstu ar bildēm sākumā. TVnet vecajā versijā arī bija labi bildes un raksti, bet jaunajā tā padarīšana daudz sliktāka. No trim vaļiem – TVnet, apollo un Delfi – apmeklēju visus trīs, bet pirmo izvēlos TVnet. Iespējams pagaidām inerce, jo patika vecais dizains, bet tas varbūt vairāk piedūris sirdi (*sniff*). Anyways, apollo.lv, savukārt, uzskatu par vislabākā dizaina īpašnieku.

    Atbildēt
  20. Agris

    Nu, ok, dizaina maiņa tvnet-am… ok. Lai jau būtu, bet kāda vella pēc apollo.lv izklaides sadaļa http://www.apollo.lv/izklaide/ ir perfekti līdzīga tvnet vecajām sadaļām?

    Atbildēt
  21. hu_ha

    nu tagad arī es sāku svārstīties par to, kuru nu lasīt.
    Bij 5 galvenās ziņas, kuras lasīju. Tagad vairs nezinu kam acis piesiet.. RSS ar apsprāga, jāpārsien un jauno linku,

    Un kur ir palikusi humora sadaļa? gandrīz vienīgais iemesls, kāpēc 1x dienā atvēru to lapu..

    Atbildēt
  22. ThA-B

    No vienas puses ljoti atsit kaadu no neskaitaamajaam “WordPress magazine” teemaam. bet top galvenaas zinjas joprojaam redzamas uz 21″ monitora, tas labi. ko nevar teikt par 15″ laptopu. Man jau liekas, ka zinju portaaliem vajadzeeja palikt 2 mazaakiem izmeeraa, kaa reiz tas notika ar laikrakstiem. Njemot veeraa strauji piaugosho mobilo un ~10″ laptopu segmentu, “izplesties” telpaa nebuutu tas pareizaakaais. Smiekliigi ir ka “atsakoties no vertikaalaas izveelnes vairaak vietas atveelee zinjaam”. Nevis zinjaam, bet marginiem un paddingiem.

    Ceru ka fancybox (Jaanis S.?) dabuja savu alu par fb tvnet saakumlapaa 🙂

    Atbildēt
  23. atis

    RSS tiešām nokauts.. agrāk bija vismaz pāris atsevišķas sadaļas, tagd šķiet palikusi tikai viena kurā ir pilnīgi viss..

    Atbildēt
  24. james

    andris: 2009.12.19 @ 16:05:12
    Bija rakstu virsraksti + iis kopsavilums normaali sakaartotas pa kategorijaam peec vecuma, aatri un eerti vareeja visu jauno apskatiit un atrast intereseejoshos rakstus.
    Tagad nepaarskataamaa formaataa viss izmeetaats, veel viena zinu lapa kluvusi nelietojama 🙁

    ===========
    pievienojos!:( un vispār tas pats kas ar tel.grāmatām. kur pasaule iet?:)

    Atbildēt
  25. Atbalss: Db.lv jaunā versija | Pods.lv

  26. Atbalss: Jaunā TVNET tapšanas aizkulises | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *