Firefox 3.6 Beta 1 (papildināts)

Uzliku jauno Firefox 3.6 Beta 1 versiju, kas ir kļuvusi pieejama izstrādātājiem un visiem testētājiem.

This first revision of the Beta of Firefox 3.6 / Gecko 1.9.2 introduces several new features:

  • Users can now change their browser’s appearance with a single click, with built in support for Personas.
  • Firefox 3.6 will alert users about out of date plugins to keep them safe.
  • Open, native video can now be displayed full screen, and supports poster frames.
  • Support for the WOFF font format.
  • Improved JavaScript performance, overall browser responsiveness and startup time.
  • Support for new CSS, DOM and HTML5 web technologies.

Web developers and Add-on developers should read more detail about the many new features in Firefox 3.6 for developers on the Mozilla Developer Center. For the full list of changes since the alpha release, see this list (it’s big).

Var just, ka šoreiz Firefox izstrādātāji iet nevis zaudētāju IE vai Operas, bet gan Chromes virzienā. Pirmā lieta ir Personas ieviešana. Tas ir atbildes solis Chrome lietotājiem, kas safanojās par iespēju palikt kaut kādu bildi sava pārlūka fonā. Šoreiz arī Firefox izstrādātāji piedāvās saviem lietotājiem šādu iespēju.

Tiesa gan ir arī labā ziņa. Viņi strādā pie tā, lai tēmas un paplašinājumus varētu likt virsū un ņemt nost bez Firefox pārstartēšanas. Tā ir lieta, kas mani nedaudz kaitina.

Otrā lieta uz kurieni virzās Firefox dizaina ziņā ir Chromes cilnes jeb tabi, kas atrodas virs adreses lauciņa. Es te nedaudz spēlējos ar ciļņu pārnešanu ar rokām un paplašinājumu.

Šādi es varu uztaisīt ar paplašinājumu, bet izskatās, ka līdz ar Firefox 4.0 arī standarta pakā varēs iegūt šādu iespēju, kur cilnēm jau būs piešķirta sava funkcionalitāte.

Turpinās darbs pie Firefox 3.5 versijā ieviestā video atbalsta un uzlabošanas.

Šī versija ieies vēsturē ar to, ka ieviesīs WOFF fontus (Web Open Font Format) par kuriem ir sapņojis katrs izstrādātājs un, kuru neesamību nekad nav sapratuši klienti.

Viens noderīgs paplašinājums, kas ir noderīgs gan tādiem sliņķiem kā es, gan noderīgs sabiedrībai kopumā un īpaši Firefox izstrādātājiem.

Kā jau zināms, tad Firefox jaunajās versijās parasti nestrādā veco versiju paplašinājumi. Vairumā gadījumu šie paplašinājumi strādā, bet mēdz būt izmaiņas, kuru dēļ, tomēr nevar piemānīt Firefox un palaist kādu konkrētu paplašinājumu.

Ir parādījies viens noderīgs paplašinājums – Add-on Compatibility Reporter 0.1, kurš automātiski atbloķēs visus nestrādājošos paplašinājumus, kā arī piedāvās iespēju paziņot izstrādātājiem, ka dotais paplašinājums strādā uz jaunās Firefox versijas.

Un pēc tam nosūta datus.

Ar šī paplašinājuma palīdzību man tika aktivizēti un strādāja visi paplašinājumi un tēmas, kas bija iepriekš uzlikti uz Firefox 3.5.4.

Nekādas blakus parādības nepamanīju.

Cilnes jeb tabi tagad verās līdzīgi kā Chrome – atverot cilni ar vidējo peles pogu tā atverās blakus aktīvai cilnei. Man tas patīt. Iespējams, ka esmu pat šo nopelnījis, jo savulaik piedalījos pētījumā, kurā viņi skatījās kā es lietoju savas cilnes.

Tagad ir mainījies arī tas kā atverās jauni logi. Nomainīju browser.link.open_newwindow uz noklusēto 3 vērtību un browser.link.open_newwindow.resctriction 0.

Man tur stāvēja 1 un visas saites vērās tajā pašā cilnē. Tagad pēc izmaiņām es piefiksēju, ka no e-pasta programmām ar 1 vērtību ver vaļā jaunu logu. Tāpēc veicu šīs izmaiņas. Padomu smēlos no foruma.

4 thoughts on “Firefox 3.6 Beta 1 (papildināts)

  1. Pipuks

    Par tiem WOFF … Noteikti, ka atkal kāds no “lielajiem” pateiks, ka viss tas pasākums viņiem nepatīk un būs jāturpina ķēpāties ar TTF, OTF un EOT.

    Atbildēt
  2. šaubīgais

    Mozilla ir publicējusi arī plānojamo saskarni Firefox versijām 3.7 un 4.0
    turpmākajās saitēs var gūt ieskatu par dizaina izmaiņām (windows vidē).
    — https://wiki.mozilla.org/Firefox/4.0_Windows_Theme_Mockups
    — https://wiki.mozilla.org/Firefox/3.7_Windows_Theme_Mockups

    Atbildēt
  3. Atbalss: No Firefox 3.6 beta 1 pazudusi izvēlne ar bilžu parametriem | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *