IE8 būs krāsainas cilnes jeb tabi

Lai arī ir pieejams Firefox 3 un Google Chrome, tomēr IE komanda nenolaiž rokas un turpina darbu pie sava pārlūka IE8 izstrādes. IE blogā ir atrodams raksts par IE8 ciļņu jeb tabu iekrāsošanu.

Izskatās aptuveni šādi.

Šīs izmaiņas ir tapušas pateicoties lietotāju ieteikumiem un veiktajiem pētījumiem.

In addition to listening to different IE Feedback channels, we worked with user researchers here at Microsoft to hold Usability Studies in which users came in, browsed the web, and explained why and how they were accomplishing their browsing tasks.

During these usability studies, we found a few interesting trends:

  • Users queue up a set of tabs. In other words, users will search for something and open up a handful of the search results to read later. This trend also happens with online news sites; users queue up a set of articles they’d like to read later.
  • Users use one window to handle multiple tasks (i.e. I have 4 tabs open on work-related sites, 3 tabs for news articles I want to read later, and 3 tabs for restaurants I’d like to take my mother to when she visits)
  • After switching from another application, users frequently spend a lot of time looking for a specific tab

10 thoughts on “IE8 būs krāsainas cilnes jeb tabi

  1. Ivars

    Kāpēc “būs”? Jau ir un jebkurš interesents var izmēģināt IE8 beta 2, vienīgi daudzām lapām nāksies atslēgt standartiem tuvāko renderēšanas mehānismu.

    Runājot par “reti kurš izmantos” – patiesībā šī fīča ir ērta un noderīga.

    Atbildēt
  2. Ivars

    Karuuzo, “colorful tabs” ir savādāks, jo tas vienkārši randomā izkrāso tabus (cik atceros), bet IE8 iekrāso tabus pēc grupām. Atverot linku jaunā tabā, tam būs tāda pati krāsa kā “mātes” tabam.

    Atbildēt
  3. Beaviz

    Lai arī ir pieejams Internet Explorer, tomēr Firefox un Google Chrome komandas nenolaiž rokas un turpina darbu pie savu pārlūku izstrādes.

    Atbildēt
  4. Didulis

    Par tām krāsām ideja ir laba. Neesmu aktīvs IE lietotājs, so neatceros kā tam bija, ja atvēra ļoti daudz tabus vaļā, taču FF jau sāka apnikt tā scrollēšana, pa labi un kreisi. Tam man prasās grupēt tabus sarakstiņā, kā tas ir Windows Taskbar, ja viens softs ir palaists vairākas reizes un taskbar nav brīvās vietas.

    Atbildēt
  5. karuuzo

    Ivars: Colorful tabs var uzlikt randomā, var pēc domēna. Man ir saliktas krāsas pēc domēna. Var arī ar uzlikt konkrētam domēnam konkrētu krāsu, kā arī mainīt ar rociņu na ļetu. Ir savādāk kā IE, tam piekrītu 🙂

    m

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *