Esquire E ink vāks

Vova pameta saiti uz jauno žurnāla Esquire oktobra numura video klipiņu. Visticamāk, ka Esquire izdevēji ir izmetuši kaudzi naudas, lai izveidotu šo 75tās jubilejas vāku ar integrētu E-ink jeb elektronisko papīru.

Šo vāku kā arī citas bildes ar žurnālu, kas jau tika izplūkāts, var atrast Flickr pmtorrone galerijā.

Īpašais jubilejas numurs tika izlaists 100 000 eksemplāros un maksā $5.99 amerikāņu latus. Parasti tas maksā $3.99.

Izmaksas šim numuram tā arī pagaidām neviens neatklāj, bet skaidrs, ka tas tika izlaists, lai ieietu vēsturē kā pirmais žurnāls ar E Ink vāku.

Esquire is printing 100,000 copies of the October issue with the special cover, which will sell for $5.99 – $2 more than the standard $3.99 cover price – at Borders and Barnes & Noble stores and certain newsstands. Without the e-paper cover, single copies of the anniversary issue will sell for $4.99. Esquire’s total monthly circulation is roughly 725,000.

Domāju, ka līdz Latvijai šis numurs nenonāks, jo blogos sataisītā ažiotāža ir gana liela (Wired, BoingBoint, Geek, Slashdot), lai katrs sevi cienošs geeks to gribētu nopirkt un paspēlēties (lasi izjaukt). Neliels video.

Patiesībā pasākums ir ģeniāls. Tiem, kas aktīvi seko līdzi E-ink attīstībai, jau ir zināms, ka uz doto brīdi ir pieejams tikai melnbaltais e-papīrs. Visi jau gribētu krāsainu bildīti, bet pieļauju domu, ka tas nenotiks tik drīz. Savā elektroniskās grāmatas iLiad Reader apskatā jau minēju, ka tās ir lielas investīcijas. Toreiz šīs grāmatas izstrādātāji teica, ka tie ir kādi divi gadi, lai kaut ko tādu izveidotu. Par naudām neatceros. Starp citu, šoreiz varētu pieminēt, ka vasarā apvienojās lielākie Francijas preses izdevumi un sāka testēt šo te iLiad Reader grāmatu. iLiad Reader apskatā es kā reizi balstījos uz iespaidiem, ko guvu no konferences, kurā pašķirstīju uz to brīdi jau esošos laikraksta Les Echos digitālos izdevumus, kas bija pieejami iekš iLiad Reader.

Esošais elektroniskais papīrs strādā uz baltām un melnām bumbiņām, kas atkarībā no nepieciešamā melnbaltā toņa pamaina savu atrašanās vietu. Sīkāk par to iekš E-ink.com.

Šīs kapsulas var labi saskatīt just_mike Flickr galerijā, kur ir šis e-papīra vāks pievilkts tuvāk.

Un izjauktā veidā šis vāks kopā ar baterijām izskatās šādi.

Kad ieraudzīju video klipiņu ar krāsaino vāku un sīkāk ieskatījos tajā, tad sapratu, ka patiesībā jau tas vāks nemaz nav krāsains, bet mirgo tikai fons.

Tas ir kaut kas līdzīgs kā savulaik cilvēki spēlējās ar caurspīdīgajiem GIF un pēc tam turpināja ar PNG. Paņemam uztaisam caurspīdīgu GIF bildi un uztaisam efektiņu, kad uzbraucot ar peli virsū pamainās fons. Realizēt var ļoti vienkārši, bet efekts ir burvīgs. Tieši sādu pašu joku ir uztaisījuši arī Esquire veidotāji. Malači!

Interesenti var palasīt par kādu citu elektronisko izdevumu Plastic Logic (atrasts iekš Advertising lab).

22 thoughts on “Esquire E ink vāks

  1. hQuse

    neznez, uzreiz nāk prātā viena laba filma par iespējamo mūsu nākotni, kur viss apkārt mirgo… es iedomājos kiosku, kurš ņirb no mirgošanas. 🙂

    Atbildēt
  2. ezis

    Manuprāt tā ir māžošanās, papīru tāpat neaizstās, bet lai jau tie zinātnieķeļi tur spirinās, tik jēgu tam neredzu nekādu.

    Atbildēt
  3. BigUgga

    Kādam ir pieredze ar e-book vai kā viņus tur sauc – tipo lasīt dīvānā pdf? Gribās tādu aparātu, bet, cik paskatījos, neadekvāti maksā. Varbūt ne tur skatījos? Varbūt maksā adekvāti, tik man viņu nevajag tik dikti? 🙂

    Atbildēt
  4. budzis

    ezi, tev fantazijas nav ne kripatinjas. Savadak pats izdomatu ka minimums 3-4 itin ikdieniskus veidus. Cita lieta, ka par patreizejo cenu tas var but izmantojams tikai serkocinjkarbas lieluma laukumiem (lcd ekraninju aizvietotaji)

    Atbildēt
  5. ENIMA

    eeeeeeeeeeeee a cik tas žurnāls ir biezs???

    CooLynX tu esi “pamatīgi pastrādājis” lai uztaisītu tik smuku raxtu 🙂 Paldies, bet nav šajā raxtā nekur infas nav cik šis ir biezs mm salīdzinājumā ar parasto izdevumu?

    P.S. Pēc bildēm ni finti nevar saprast.

    Atbildēt
  6. kas

    Man ir tieši tas pats jautājums kas BigUgga. Bet cik saprotu, problēma ar pdf lasīšanu ir tāda, ka tas prasa “parāk daudz” procesora resursu, lai to attēlotu. Ja ir īpaši daudz bildes, man pat vecais P4 uziet uz 100% un bremzē, tad ko var gaidīt no kaut kāda portatīvā aparāta ar vāju procesoru…
    Tiesa neesmu sekojis, bet nojaušu, ka pašlaik e-ink viss iet pēc “Sony nospraustās attīstības stratēģijas” – var lasīt tikai kaut kādus teksta failus un, protams, viņu speciālo formātu, par kuru viņi kāš naudu. Tas tā kā Sony mp3 pleijeri – sāka iznākt tikai pēc, 7-8 gadus pēc tam, kad mp3 aizgāja tautās, līdz tam sony ražoja smukus aparātus, bet visus failus konvertēju uz savu atrac formātu.
    Tāpat arī tagad, firmām nav interese izlaist “rīderi”, ar kuru varētu lasīt pirtātiskus materiālus. par 200-300ls labprāt nopirktu normālu e-ink aparātu pdf lasīšanai dīvānā. 🙂

    Atbildēt
  7. clx

    Pdf lasīšana nav problēma uz E-Ink tipa ierīcēm. Tas, ko es iepriekš aprakstīju tas iRex piedāvātais variants arī kā pamata formātu uztur tieši PDF. Lasīt no tā tiešām ir labi, jo nekas neatstarojas, bet cena ir neadekvāti augsta. Tāpēc es šobrīd ieteiktu lietot tos mazos Acerus vai EeePC tipa datoriņu, kas par 200 naudiņām tiek tirgotas. E-ink ir pārāk dārgi, jo nav vēl sevi atpelnījuši.

    Par žurnāla biezumu runājot. Tur dažās galerijās var redzēt, ka klāt ir nākuši kādi 5-8milimetri. Vismaz no tām bildēm es tā nopratu.

    Atbildēt
  8. vimba_zlobnaja

    Tieši tāda pat reakcija bija, kad Nacional Geographis 1984.tajā uzlika uz sava vāka hologrammu.
    http://www.scripophily.net/nagehoiswad1.html (Viena cita izrādās grāmata bija ar holo pirmā, bet par to šoreiz nē).
    Visi diskutēja, visādi bļaustijās. A tagad tā ir pierasta lieta.
    Tieši tāpat pēc gadiem 15 mēs nebrīnīsimies par e-papīru.

    Atbildēt
  9. oskars

    Cyxob: .ru variants ir arī diezgan bieži sastopams palielākos narvesenos, tā kā alfā, dzirnavu/barona, u.c. mazajos gan nav.

    Atbildēt
  10. Atbalss: krizdabz blogs :: Podkāsts “Pupu Mizas” #1

  11. Atbalss: New York Times pirmo reizi publicē reklāmu uz vāka | Pods.lv

  12. honeybee

    Nu, e-ink žurnāla vākā, protams, ir māžošanās (a.k.a. pašreklāma), bet e-ink kā izgudrojums ir sašibisj. Es jau krāju ņaudiņas un mēģinu saprast, kādi ir ierobežojumu Sony E-Readerim iekš LV (Amazon Kindle, vismaz 2. versija, ārpus Amerikas netiek atbalstīta).

    Atbildēt
  13. MikusR

    honeybee, ir tāds .ru resurs the-ebook.org tur forumā aprakstīti gan veidi kā cīnīties ar ierobežojumiem, gan citas e-ink ierīces.

    Atbildēt
  14. Atbalss: Video reklāma žurnālā Entertainment Weekly | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *