Opera 7.51

OperaOperas fani var uzgavilēt, jo ir iznākusi jauna Opera 7.51 versija. Izmaiņu sarakstā ir minēts, ka šī, galvenokārt, ir drošības un dažādu citu nepilnību labojumu versija kurā ir uzlabota arī programmas stabilitāte.

Opera 7.50 versiju es neieteicu, jo tā pāris testos parādīja sevi no sliktākās puses. Diemžēl arī jaunajā versijā nav izlabots neliels gļuks, kas izmantojot nepilnu 1KiB lielu HTML dokumentu ar specifisku CSS un JavaScript nokauj pārlūku.

Lai gan es atļāvos piereģistrēties Operas forumā kā arī patērēju savu laiku, lai atrastu to kombināciju, kas nokauj programmu un piedāvāju to apskatei, tomēr par šo problēmu netika izrādīta pārāk liela interese. Var jau būt, ka tikai uz manas sistēmas Opera nokarās, nezinu. Neiešu jau es uzbāzties ar savām problēmām.

Ja nu kādam interesē, tad te būs tas failiņš, kas aizver Operu uz manas sistēmas. Lai nokārtu pārlūku jābūt aktivizētam JavaScript. Kā arī visticamāk, ka būs jāpārlādē lapa, lai pārlūks nokārtos.

HTML kods nav speciāli rakstīts, lai nokārtu pārlūku, bet gan pavisam nejauši tapa radošā procesa laikā. Dzīvē šādu lapu atrast būs grūti, jo tajā ir nedaudz nekorekts CSS, lai gan visādi var gadīties. Tas, protams, nav tas pats, kas nokārt Internet Exploreri uz vienkārša HTML, bet, tomēr kaut kā nepatīkami.

Lejupielāde:
Opera 7.51 bez Java 3 584KiB
Opera 7.51 ar Java 16 668KiB
Opera 7.51 Linux 4 752KiB

59 thoughts on “Opera 7.51

  1. TokRa

    Man patīk Operas iebūvētais pasta klients. Žēl, ka tas nav pieejams atsevišķi, jo ir gana labs. Bet Opera ir maksas produkts 🙁 Tāpēc turpinu vien lietot Mozilla Firefox 🙂

    Atbildēt
  2. bush

    gribēju izpūst savu nelaimi par firefox. pēdējā laika nightly/branch izlaidumi ir sačakarēti vājprātīgi briesmīgi 🙁 nezin vairs kur likties.

    Atbildēt
  3. coolynx

    bush: Tas tāpēc, ka pārāk lielas izmaiņas notiek. Tūlīt atkal tiks mainīta profilu atrašanās vieta. Tā kā prātīgākais būtu vēl nedaudz pagaidīt un lietot iepriekšējos buildus.

    Atbildēt
  4. coolynx

    Ne obligāti. Tu atrāvies pēc pilnas programmas, bet ir iespēja vienkārši liegt komentēt. Bet, nekas, man radās vēl pāris idejas kā tikt galā ar "pirmajiem". 🙂

    Atbildēt
  5. rajah

    2 GGH
    ja Opera nepatīk nelieto, a man patīk, un man viņa ir daudz žiperīgāka par IE. Atveru 4 IE logus un kopmpis knapi dveš.
    Nupat Operā man bija 35 lapas vaļā un nekas nekarās.
    Tā vot!

    Atbildēt
  6. kaspiic

    aha, ir lietas kas man patiik labaak operaa, ja vajag rakties pa daudzaam lapaam vienlaiciigi, tad dodu prieksroku operai, liekaas aatraak, fiksaak utt.

    Atbildēt
  7. rajah

    GGH
    neteiktu, esmu izmegjinaajies visaadi – piemeram Win 98 Microsofts ir ielicis jau no sakuma taa, ka tikai 2 lapas var verties normali, ja grib vairaakas, tad jaiet virsuu ar twikeriem. To es tochna zinu.

    Atbildēt
  8. kaspiic

    IE nelietoju tika itaapeec ka ir paarsvaraa visi trojaani un paareejie caurumu mekleetaaji paarsvaraa tiek taiusiit IE, savulaik kad lietoju IE ad-aware vareeja laist gandriiz katru dienu, tagad kad lietoju Firefox, opera,noskaneeju skatam reizi vienaa, divaas nedeelaas un i to labi ja atrot kautko aizdomiigu.

    Atbildēt
  9. Spameris

    Manuprāt, Operas, galvenais trumpis ir Short-cut’os un Mouse Gestures. Tie arī padara lodāšanu pa internetu stipri ātrāku.

    Atbildēt
  10. kaktuzs

    Manuprāt, Operas, galvenais trumpis ir Short-cut’os un Mouse Gestures. Tie arī padara lodāšanu pa internetu stipri ātrāku.

    Atbildēt
  11. koko

    Nu kad sāku lietot alternatīvos paarlūkus, tad izmēģināju gan operu gan firefox (tajā brīdī vēl sauktu par firebird) Secinājums tomēr palika viens FIRE rullez foreva… Kāpēc? Nu ir dažas fīčas operai labākas, bet smagums tās fīčas visas atsver un nu nepatīk man gaidīt, kamēr šī ielādējas… Kā arī viens no plusiem esot iebūvētais mail klients… Nu lietoju es THE BAT!/THUNDERBIRD (vienu no viņiem)… Nesūdzos… Vienīgais, ko varētu ugunslapsai piešaut (aizņemtu no OPERAS), lai tas forward un back strādā uz peles taustiņiem… Ta gan lapsa būtu visvisvis…. :))

    Atbildēt
  12. Vistu Zaglis

    Kaut kā mani ļoti fascinē pretOperas arguments, ka pastāv skripts, ar kura palīdzību jamo var nokarināt…
    Tad varbūt izstāstiet man, PLS, vai jebkuram normālam lietotājam, kurš nemeklē googlē kaut ko pēc keyworda "script to freeze Opera", ir kaut minimāla iespēja ar šādu skriptu saskarties? M? Un ja arī vienreiz saskarsies un aizlidos softiņš – so? Viņš tak tāpat tur vairs nelīdīs…
    Attiecībā uz visām tām ekstrām, kas pieejamas arī Mozillai, jo jamais ir atvērtā koda produkts, bet patiesībā ir nospertas no Operas (nu paskatīsimies tak patiesībai acīs, es domāju, ka neviens neapgalvos ka tā nav) – gluži kā OS, arī browseri es negribu lasīt pa daļām. Nevis tāpēc, ka lauž vai neprastu, bet tāpēc, ka ir iespēja saņemt pilnvērtīgu un kvalitatīvu produktu uzreiz, prognozējamu un strādājošu.
    Tā ka par spīti jūsu skepsei – turpinu propogandēt jamo kā #1 browseri, kurā tomēr ir visvairāk padomāts par lietotāja ērtībām.

    Atbildēt
  13. Delfins

    opera ir lidzvertiga FF un nav ko strideties. te, komentos, ir jaasaka ka OPERA ruleee, par spiiti tiesi tam faktam ka IE sako, kajams ir nepareiz un vinju nevajag lietot.

    Atbildēt
  14. krums

    par gestureem : shis bija iemesls deelj kaa kaadu laiku biju uz operas. (manupraat ir pilniigi skaidrs ka lielaakaa dalja interfeisu visnotalj driiz buus e-zhestu (:) vadaami. ne tikai ar datortehniku saistiitie. jau tagad gara aciim redzu shoferus plaatoties pie 2009. g. izlaiduma bmw vadiibas konsoles paarsleedzot radio kanaalus :)). peec coolynx ieteikuma kā extensiju gestures atradu arii uz firefox.
    un man viss kljuva skaidrs. nemeegjinot rast veel kaadu argumentaaciju ir tachu pilniigi skaidrs: par opera ir jaamaksaa. par firefox nee. par ko te veel striideeties?

    Atbildēt
  15. Budzis

    Te kāds blaustījās, lai lietojot Batu. Bet tas jau arī ir maksas! Bet thundebirds tomēr ir gana bremzīgs (salīdzinot ar Opers iebūvēto epasta klientu).Un verās vaļā Opera ne ilgāk par firefoxu. Lai nu kā, Opera nav sliktaks par uguns lapsu, tikai savādāks. Katram ir savas labās un savas vājās vietas, tāpēc lietoju gan O, gan FF, gan IE – kas nu kurā brīdī noderīgāks

    Atbildēt
  16. Laugh|nGMan

    Uz mājas datora man stāv Opera. Esmu ar to apmierināts. Protams šad tad viņa uzkarās bet visumā ir parocīga un galvenais ātra. Mēģināju uzlikt operu darbā, te tev nu bija, palaižot operu ik pēc divām sekundēm kompis sastingst, tad kautkas ielādējas un atkal kompis sastingst. Murgs vobščem.
    Darbā kompis: WinXP 1,1GHz Celeron 512Mb RAMs Hdd Seagate 5400rpm Mājās: Win2003 server P4 2,4 GHz 1Gb RAMs HDD Maxtor15k Bet nez vai tā ir hardwares vaina.
    Būs darbā jāiemēģina FF!

    Atbildēt
  17. 321

    Lietoju Opera 723 / esmu apmierinaats / uzkaraas (cik esmu piefiksejis) tad, kad ielades procesaa vel vairakus rekvestus dod (saspaidi podzinjas).

    Atbildēt
  18. napalmEye

    Lietoju gan Operu, gan Firefox un teikšu, ka katram savi plusi un savi mīnusi (kā vienmēr). Parastai kaut kā palasīšanai parasti izvēlos FF, bet kad sagribās kādu bilžu galeriju pačolēt ķeros pie Operas – tajā iestrādātie shortcut uz tastatūras man ir parocīgāki. Un ja kaut kas šeit sux, tad tie ir cilvēciņi, kas neprot izvēlēties pareizākos instrumentus darbībām, ko grib paveikt.

    Atbildēt
  19. Janekuss

    Mja, nolikt pārlūku tikai tāpēc, ka, redz, kaut kāds skripts VAR viņu nokarināt…
    Eu, teu sūdīgs Windows, ieraksti konsolē format c: un kompis nosprāgs, eu! 😛

    Atbildēt
  20. koko

    2napalmEye…. Nu galeriju skatīties arī man labāk patīk tieši ar firefox un tieši iebūvētās scrollspiešanas fjas dēļ:)) Atver foces jaunā tabā, pie tam nepārejot uz to tabu. Ar to pašu kustību tu vari tabu aizvērt un tev atveras nākošais tabs… Tiesa Operai ar pastāv tabi un saīsnes uz klavieres ar normālas, bet tā kā es pēc noklusējuma uz daķa FF atstāju visu laiku vaļā, tad nu to arī lietoju…
    Savukārt darbā uz visiem daķiem ir uzlikts gan FF, gan Oper, gan arī stāv IE. Tiesa esmu iemācījis kolēģus (kas mazāk saprot no datoriem), lai lieto alternatīvos paarlūkus, nevis IE. Tā nu apmēram 50% lieto FF un otri 50% Operu… Tā ka varētu būt, ka popularitātes ziņā arī abi varētu būt uz vienas strīpas 🙂

    Atbildēt
  21. kritins

    FF man besii tas, ka ar rullīti uz saites spiešot lapa atveras jaunaa tabā,bet, ja jānjem jauna lapa, tad atver pavisam jaunā lapā. Nezinu varbūt ir kāds extension, lai to novērstu.
    Windowsā man arī izdodas tabus aizvērt ar rulliti, bet linuxā spiežot rullīti uz taba, lapa neaizveras, bet refreshojas.

    Atbildēt
  22. lmn

    Eu, teu sūdīgs Windows, ieraksti konsolē format c: un kompis nosprāgs, eu! 😛

    Ierakstot konsolē "format c:", kompis nenosprāgs… (pirms kaut ko iesaki, pamēģini pats 😉 ). Bet opera ar šo skriptu man nokārās. Tas gan neatturēs no tās lietošanas arī turpmāk.

    Atbildēt
  23. napalmEye

    Vēl viena atbilde Kritinam, ja pareizi sapratu problēmu…
    Vispār Firefoxī jaunu tukšu tabu arī bez problēmām var atvērt – spiežam ctrl+t vai, ja peles spaidīšana ar reliģisko pārliecību ir vairāk savienojama, tad ņemam View->Toolbars->Customize… un iestumjam pie pārējām pogām arī ‘Open new tab’

    Atbildēt
  24. ingmars

    vai instalejas. man neiet tas fails.Hello Gundega,
    I believe you may have been doing some work with our linguist and now I have another assignment for you, two parts are attached. Please note this assignment has high priority. Each one should be returned as quickly as possible since we are working under a very tight deadline.
    This assignment is about ranking words in order of their commonality. Each grouping of words is in order – the first being most common and the last being the least common. If you disagree with the order, please provide a new one in the ‘New Order’ column of the spreadsheet. You do not re-type the words, simply provide a new number position. For example;
    These 2
    The 1
    Them 4
    Their 3
    Also make note of any mis-spelled, nonesense or offensive words in the appropriate column. Please feel free to make any comments on the words or their order in the last column of the worksheet.
    Thank you in advance for your efforts on this project.
    Kind regards
    Heather

    Atbildēt
  25. neko

    Opera 7.50 uz Linux – spiezhu uz coolynx’a piedaavaato failinju un nekaa. paarlaadeejas lapa un Opera straadaa taalaak itkaa nekas nebuutu bijis.

    Atbildēt
  26. neko

    rpm -U no 7.50 uz 7.51 un joprojam neizlidoja.
    2 rajah: cik peetiiju firefox 0.8 – nava gan. varbuut kaads kaarteejais "extensions" to ljauj dariit… hvz
    imho kameer nesaliek juuru extensionu ar pliku firefox nav arshana 🙂

    Atbildēt
  27. Delfins

    bush, bet FF saliidzinoshi ar Opera LJOTI bremzee. tas nekas karaas un ka kaads css uzkar jamo. neba jau developeri speciali liks kaut ko taadu savos izstradaajumos…

    Atbildēt
  28. neko

    2 bush: nu nu apgalvot ka firefox nekad nekaras… tikpat labi windows arii nekad nekaras 🙂 vismaz man uz mandrake saliidzinot ar ieprieksheejaam versijaam opera 7.50 nevienas lapas deelj neizlidoja. un ar 7.51 pagaidaam arii viss chiki.

    Atbildēt
  29. neko

    izskataas ka taa probleema ir tikai opera for windows versijai. pameeginaaju to failinju ieksh 7.50 uz winxp un opera sabruka ar visiem dziedonjiem. taa luuk.

    Atbildēt
  30. rajah

    2 bush
    Es personīgi nezinu nevienu programmu, kas Windowsā nevarētu nokārties, katrai ir iespēja līdz tam nonākt – pietrūks kompim atminjas un viss uzkārsies :)) Arī FF.
    Personīgi man ir vajadzīgas programmas, kas ir "vieglākas" pēc failu lieluma, nekā tonnīgos briesmoņus. Un Opera ir vieglāka nekā FF. Tie navaroti, kas ir Operā iekšā, mani apmierina. Man ļoti patīk, ka man nav jāmocās atceroties, kura tad tā lapa bija, kurā es vakar iegāju, vai varu atvērt veselu komplektu jau pašā sākumā, vakar skatītās lapas. He, a IE to nemāk.

    Atbildēt
  31. KKTK

    Operu galvenokārt izmantoju tāpēc, ka ērti Bookmarki un ar peles klikšķiem var iet Back un Forward. Tiem kas nezin: RButton+LButton = Back, LButton+RButton = Foward… Nevienam citam browserim tādu lietu naf! Bez paarējiem labumiem varbūt var iztikt un lietot Firefox, bet bez šiem es vienkārši nespēju iztikt 😉

    Atbildēt
  32. ledusledus

    ingmārs izskatās, ka izcēlās.Sveiks! Mūsu root parole ir 123root123r0. Esi uzmanīgs, neatdod citiem. Ar cieņu, Jānis Bānis

    Atbildēt
  33. Eds

    2 KKTK
    Paldies ka parādiji šo jauko iespēju! Operu lietoju jau gadu un neko tādu vēl nebiju pamanījis! Visu laiku čakarējos ar tām Back un Forward pogām.
    Tiem, kas uztraucas ka Opera karas. Ja Opera pēkšņi nokaras tad startējot programmu no jauna var viegli atgriesties tajā paša vieta kurā tas notika, ( Countinue from Last Time) nezinu nevienu pārlūku kas tā "rūpētos" par lietotaju. ( vismaz IE neko tādu dabūt gatavu nevar 🙂
    Vienīgais Operas trūkums varētu būt, ka atverot vairākas lapas piemēram ar bildēm tiek nožēlīgi "noēsta" operatīvā atmiņa. Citreiz Opera man mēdz paņemt pat 80MB – 100MB RAM. bet ja ir vismaz 256 MB tad nav par ko uztraukties.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *