Hakeri no Latvijas un Igaunijas aptīra Jaunzēlandes bankas

Gremlins iesūtīja LETAs ziņu par to, ka hakeri no Latvijas un Igaunijas aplaupa Jaunzēlandes interneta bankas. Šis ir jau otrais zināmais gadījums, kad šogad no Latvijas tiek laupītas ārzemju interneta bankas.

Velingtona, 29.apr., LETA. Kibernoziedznieki no Latvijas un Igaunijas no kādas Jaunzēlandes bankas vairāku internetbankas lietotāju kontiem nozaguši aptuveni 100 000 dolāru, vēsta laikraksts "New Zealand Herald".

Gada sākumā parādījās informācija par to, ka hakeri no Latvijas un Krievijas tīrija Austrālijas bankas.

Tā kā vienkāršie mirstīgie ir pārāk neizglītoti un neņem vērā drošības speciālistu ieteikumus un turpina lietot nedrošas interneta pārlūkprogrammas, tad nu arī hakeri turpina izmantot pirms dažiem mēnešiem atpakaļ atrasto Internet Explorer, šobrīd jau varētu pat teikt, ka internet banku lietotājiem dārgāko ievainojamību, un aplaupa tos. (pie nosacījuma, ja tika izmantota kombinētā sistēma, kad atsūta viltus e-pastus un jāaizpilda forma it kā bankas lapā)

Muļķis mācās no savām kļūdām, bet gudrais no cita…

Jaunzēlandes policijas interneta noziegumu nodaļas vadītājs Mārtens Klaintjess sacīja, ka noziedznieki, darbojieties no Latvijas un Igaunijas, izmatojuši viltotu identitātes informāciju un no bankas klientiem izvilinājuši bankas datus.

Noziedznieki nosūtījuši lietotājiem elektroniskās vēstules, uzdodoties par bankas darbiniekiem, lūdzot atsūtīt internetbankas kodus un paroles.

Tad viņi noalgojuši vietējos iedzīvotājus, lai tie izmantotu paroles un no kontiem noņemtu naudu, apgalvojot, ka nauda paredzēta likumīgai tirdzniecības kompānijai. Nauda pēc tam bija jānosūta uz ārzemēm, un tās izņēmējiem piedāvāti pieci procenti no izņemtās summas.

Detalizētāku informāciju var atrast vai nu iekš LETA, vai arī pirmavotā New Zealand News.

38 thoughts on “Hakeri no Latvijas un Igaunijas aptīra Jaunzēlandes bankas

  1. Gremlins

    Man vissvairak aizkera tas teikums, ka musejie sadarbiba ar tiem vietejiem. Nu neticas, ka mums te super kruper dzeki sez, kas algo pa telefonu tur vietejos. Kaut kads sviests. Noteikti LV un EE proxy panemti prieksaa.

    Atbildēt
  2. coolynx

    ZBH: daudz vērtīgāk būtu bijis:
    1. atsūtīt to uz e-pastu nevis šeit spamot
    2. šo linku jau vakar lasīju un tagad vairāk interesē kādi noteikumi šobrīd darbojas tb kādi ir nodokļi.
    nesanāca laika atrast esošos dokumentus, jo šīs ir tikai izmaiņas.

    Atbildēt
  3. 3ndr4f1nd3l

    man arii buutu ko piebilst…
    ar XCat sakars mazs…
    ir citi jaunieshi, tautaa sauki par briljljainiem urlaam…bet..ne jau vinji to naudu savaas kabaataas dabuuja… lai gan… who knows…

    Atbildēt
  4. AGRESSSORS

    jauc visu veinaa putraa… pat man naacies ir dzirdeet taadas jeeliibas kaa- ja dzheks var uzmaukt hp tad vinjsh ir hakeris… prieksh parasta lietotaaja… jau ir taa- ja kaads zin mazliet vairaak , bet izskataas peec pasha GURU , tad noteikti ir uberkuulz hackeris…
    Taa naudu tieshaam var pelniit pie aborigeeniem….bet ne civilizeetaa pasaulee…
    un tur nav ko puikiem paarmest, pareizi dara.. ja kodus turpu shoru saimnieks dala…
    tas noziimee vien, ka nav taas naudas cieniigs…

    Atbildēt
  5. Flash

    Heh ko tur piebilst, reali dzekini ari latvija apgrozas, no lohiem jau vienmer kads naudu nosuks. Prieks ka dzekini savejiem, respekteju 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *