Kā Apple atgrūž lojālos Mac lietotājus

Es biju nobriedis iegādāties jaunu MacBook Pro, jo MacBook Air (13-inch, Mid 2011) jau labu laiku šķiet pārāk vārgs manām vajadzībām. Biju sasapņojies, ka šogad zem eglītes atradīšu jaunu dzelzi. Agha. Precīzāk būtu teikt – jaunāko MacBook Pro lūzni ar emoji paneli par divreiz augstāku cenu. Tagad var draudzīgi pasmieties. 😂

Labs raksts ir nopublicēts iekš Bloomberg, jo principā tas ir kompakts apkopojums par lietām, ko Apple ir sadarījuši pēdējā laikā.

In the run-up to the MacBook Pro’s planned debut this year, the new battery failed a key test, according to a person familiar with the situation. Rather than delay the launch and risk missing the crucial holiday shopping season, Apple decided to revert to an older design. The change required roping in engineers from other teams to finish the job, meaning work on other Macs languished, the person said. The new laptop didn’t represent a game-changing leap in battery performance, and a software bug misrepresented hours of power remaining. Apple has since removed the meter from the top right-hand corner of the screen.

Kāpēc atlikt jaunās versijas iznākšanu, ja var iepakot smukā iepakojumā un fanboji nopirks tāpat. Kad attapsies, tad būs jau par vēlu…

Īsāku versiju var atrast iekš MacRumors.

Šis citāts izskaidro kāpēc macOS pēc būtības nebija gandrīz neviena jauninājuma, bet 80% no ieviestajām lietām bija saistītas ar iPhone integrāciju.

In another sign that the company has prioritized the iPhone, Apple re-organized its software engineering department so there’s no longer a dedicated Mac operating system team. There is now just one team, and most of the engineers are iOS first, giving the people working on the iPhone and iPad more power.

Tas ir kaut kā jauna sākums. Tagad tikai jāsaprot, kas ir tās pārmaiņas un kur tās atrast. Intuitīvi tas varētu būt Linux. Tikai derētu kādu distributīvu, ko varētu pieslīpēt “zem” Mac dzelžiem un pielāgot “kustību” uzvedību kā OS X.

25 thoughts on “Kā Apple atgrūž lojālos Mac lietotājus

  1. Neticis

    Īstie Apple klienti ir bagāti idioti, bet kam tādiem dators?
    Bet, ja kāds sāk žēloties par cenu, tad tas vairs nav nekāds Apple klients.

    Atbildēt
    1. Pow

      “Īstie Apple klienti ir bagāti idioti, bet kam tādiem dators?”

      Nezinu par citiem idiotiem, konkreeti es lietoju MacBook Pro developmentam. Man gan neko iznjemot terminaali un ssh no taa visa nevajag, bet normaala baterija un lietojama ekraana izskjirtspeeja nav maz. Arii tas, ka viss vienkaarshi darbojas nav maz. Unix shell arii ir eerts un pierasts.

      Jaa, varbuut esmu idiots, izgliito mani kaadas ieriices reaali vechi lieto.

      Pat neskatoties uz OS, tiiri no hardware viedoklja paaris gadus atpakalj, kad nopirku savu pirmo MBPr, ekvivalents PC iipashi leetaaks nebija. Un jaa, displeja kvalitaate un izskjirtspeeja man bija primaarais raadiitaajs.

      “Bet, ja kāds sāk žēloties par cenu, tad tas vairs nav nekāds Apple klients.”

      Nezinu kaa jums, bet pirms paargaaju uz Apple produktiem, es vairaak naudas esmu padirsis uz visaadiem suudainiem PC leetaa gala notebookiem, kas peec gada vai diviem ir metami miskastee. Saliidzinoshi, 2 gadus vecs MBPr kalpo veel shodien un neredzu pamatu upgreidoties uz jaunaaku. Domaaju, ka 5 gadus mieriigi ies.

      Tas pats ir planshetdatoru pasaulee. Leetaa gala Androiidi ir pilniigi meesli un var aizmirst par OS updeitiem peec gada. Saaku ar Nexus 7 1st gen un arii beidzu ar to. Paargaaju uz iPad un atpakalj neskatos. Man nav laika nodarboties ar kernel hackingu lai remonteetu liiko Google kodu. Un jaa, kernel hackings bija tieshi tas kas man bija nepiecieshams, lai darbinaatu Google Nexus 7 ieriici taa kaa es to gribeeju (encrypted data partition, multiple users).
      Peec kaada laika Nexus 7 bija vienkaarshi jaaizmet miskastee, jo vinsh bija pilniigi nelietojams ar failsisteemas shifreeshanu, kaa arii laadeeshanas sheema (taa kas ieksh devaisa) sabojaajaas taa ka pilna uzlaade aiznjeema apmeeram 24 stundas (vispaarzinaama probleema). Ja veel softu es varu pahakot pie aarkaartiigas nepiecieshamiibas, tad man nav laika un veeleeshanaas liist tajaa Googles meeslaa iekshaa ar lodaamuru.

      Tas pats telefonu pasaulee, man bija Google Galaxy Nexus, tad Google Nexus 4. Naivi cereeju, ka peerkot Google Nexus liiniju varees dabuut regulaarus software updeitus. Kaa tad! Nexus 4 gadiijumaa atkal bija jaanodarbojas ar linux kernel hackingu lai piereguleetu CPU (undervolting), savaadaak uz taas ieriices vareeja cept olas.

      iPhone 5S, saliidzinoshi, iet bez probleemaam, neredzu pamatu mainiit tuvaakajaa laikaa.

      Lieki piebilst, ka visas augstaak mineetaas Apple ieriices darbojas ar jaunaakajaam OS versijaam (ljoti svariigs moments).

      Ja Apple ieriice ir suuds, man nav probleemu to pateikt. Piemeeram Apple iPhone 6 ir suuds (touch sensora probleema). Jaunais MBPr (tas kam nav magsafe) arii ir suuds.

      Atbildēt
        1. Pow

          Vai tie iistie vechi ar patiesaam asaraam peec tam pishas pusgadu lai dabuutu savam laptopam Linuxaa 100% hardware atbalstu (BIOS/EFI boot, GPU, Wi-Fi, touchpad, kamera, skanja, power management, suspend/hibernate) vai tikai gudri dirsh internetaa?

          Atbildēt
  2. Agriic

    Biju domājis pirkt jauno MacBook Pro.
    Bet tad ieraudzīju cenu, paskatījos, cik maksā līdzīgas jaudas pc, un cik viņam portu 😀

    Rezumē pēc pirkuma – uz OSX likās, ka čakara ir mazāk viss konfigurējās vieglāk, bet čakara noteikti nav tik daudz, lai par to maksātu 2x vairāk.

    Atbildēt
    1. KKTK

      1. Es domāju vienkārši nav jāpērk pēdējais makbuks no plauktiņa.
      2. Mājas izklaižu serveris – custom hackintoš. Būs arī jaudīgs kompis kur pārmest vai pieslēgties, kad vajadzēs jaudu.
      3. Klusiem serveru servisiem – linux. Tas kā OS vispār iet cauri visiem laikiem nesatricināmi.
      4. Vai 7, vai 10, bet windowi un 3šo pušu programmu GUI tā cērtas acīs savā bezgaumībā un nekonsistencē, kā āfrikas web lapas ar mirgojošiem gif.
      5. Man auto vidēji vajag vairāk USB pieslēgvietas, kā darba laptopā. Protams, katram sava darba un pieslēdzamo izklaižu specifika.

      Atbildēt
  3. mynegation

    Varbūt ir vērts pacelt user experience latiņu augstāk ar X1 Carbon + Arch (vai Manjaro, Antergos)? Tas būtu tas ko es izvēlētos..

    Atbildēt
  4. coolynx Raksta autors

    Ja es nebūtu izgaršojis un izpratis maca burvību, tad visticamāk, ka pāreja uz kādu dīvainu linux distributīvu būtu vieglāka. Šobrīd ir gana daudz prasību attiecībā uz user experience un dzelžiem. 😎💻🖱

    Atbildēt
        1. Vilx-

          Nē. Paskatījos Wikipēdiju un fixi pagūglēju, ideja skaidra. Izskatās, ka vismaz draiveri tai pelei ir arī priekš Windows un Linux. Cik labi tā tur strādā, protams, nezinu. Kāda ir Tava pieredze?

          Atbildēt
          1. coolynx Raksta autors

            Es vairs nespēju iedomāties darba vidi bez iespējas ar divu pirkstu maigu kustību ātri nomainīt (pāršķirt) virtuālo darba galdu vai arī aktīvo ekrānu. Tas ir kā pāršķirt grāmatas lapu. Izstāstīt to nevar, jo tas ir jāizbauda vai jāizjūt.

          2. Vilx-

            Skaidrs. Ko es biju domājis – vai Tev jau ir zināms, kā tas strādā Windows/Linux vidēs? Ja tur šo peli nav iespējams darbināt šādā režīmā, tad droši vien nekas cits vien neatliks, kā sakost zobus un pirkt nākamo Mac.

          3. coolynx Raksta autors

            Man tas šobrīd nav aktuāli. Ir naiva cerība, ka Apple, tomēr saņemsies un 2017.gadā izlaidīs “normālu” macu, kas atbilst savam nosaukumam. Ja nauda maku spiedīs, tad varu arī paņemt 2015.gada modeli. Un OS X kā vide tuvākos 5 gadus izdzīvos. Pa to laiku varbūt arī Linux alternatīva pieslīpēsies. Tas bars ar Apple lietotājiem taču kaut kur gribēs nomigrēt un Windows nav īsti alternatīva.

          4. Vilx-

            Nu, cerība jau mirst pēdējā, taču šobrīd izskatās, ka izredzes nav lielas. 😀 Starp citu – Tu visu laiku tik ļoti negatīvi izsakies par Windows… ko tā?

          5. coolynx Raksta autors

            Ir lietas, kas nemainās attiecībā uz Microsoft un Windows produktu.
            https://vivaldi.net/en-US/teamblog/220-it-s-time-to-do-the-right-thing-microsoft

  5. Irmanis

    apple ir brends tāpat kā nike vai kāds cits un par to ir jāmaksā, nike arī nav pasaulē labākie apavi, bet par brendu ir jāmaksā.

    Atbildēt
  6. Mārtiņš

    Es darbā pasūtīju jauno. Varēšu uzstellēt https://github.com/avatsaev/touchbar_nyancat 🙂
    Bet vispār piekrītu, ka upgrade nav jūtams, tik pat labi veco modeli varēju ņemt ar normālām F* pogām.

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Njā, kas notiek, kad pie stūres tiek amatieri un no datora uztaisa lielu telefonu. Vismaz var atbilstoši izklaidēties https://github.com/hungtruong/TouchFart

      Atbildēt
  7. 29A

    Šis neder?
    http://eve-tech.com
    VVZ kā ar citu OS atbalstu gan.
    https://eve.community/t/variations-of-eve-v-for-windows-linux-hackintosh/3396

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *