Mac OS X ēd resursus

Es agrāk domāju, ka tikai Microsoft Windows ir tik rijīgs, ka spēj noēst visus datora resursus. Ar laiku es sapratu, ka ne jau Windows, Linux vai OS X ēd resursus, bet gan programmas, kas tiek lietotas, ir patiesās vaininieces. Vai arī vēl precīzāk būtu teikt, ka programmētāji, kas ar savām līkajām roķelēm ir uzklabinājuši šīs programmas.

Vienu dienu noķēru kaut kad izlielītā Mailbox atmiņas zudumus. 😉 Mailboxam tas beidzās ar aizrīšanos un neparedzētu darbības pārtraukšanu. Aplikācija īsti vēl netiek galā ar nelielām sarakstēm.

Mail app

Ikdienas ēdāju tops.

OS X resursi

Nav pilnīgi nekādas atšķirības no Windows – resursus apēd tāpat un pat nežagojas. Toties zināmās aprindās pačots – savs pacans.

5 thoughts on “Mac OS X ēd resursus

  1. koko

    Vēl izskatās, ka OS X gāž ramā arī failu kešu, kamēr rams ir +/- pilns. Tas palēnina jaunu programmu atvēršanu, jo to rama vietu kaut kā ir jāattīra 🙁 Pēdējā laikā šis mani baigi kaitina.

    Atbildēt
  2. Kirurgs

    OSX, tāpat kā Linux izmanto visu RAM un tas manuprāt ir ļoti labi, nevis kā Win (varbūt 7/8.x ir uzlabota šī rīcība) mēģina vēl arī swap gāzt iekšā to kam tur nav jābūt pa ja RAM vēl pietiek.

    Atmiņas atbrīvošana, vismaz Linux, no FS cache ir sekunžu daļu jautājums, tas vnk paņem un izmet ārā vizsenāko nelietoto FS cache daļas. Nedomāju ka OSX ir tik dumš ka nejēdz izmest to tikpat ātri, līdz ar to jaunu programmu atvēršana ir +/- tas pats ar aizsistu cache un bez.

    + OSXisti, vismaz tā daļa kas pieskaitāma reliģioziem fanātiķiem, nekad nebļaus ka OSX ir kas slikts 🙂

    Atbildēt
  3. ezelitis

    Pašam bija ābols, gan G4 gan jaunais Intelis, un nožēloju, kad pārgāju uz inteli – salīdzinoši jutos, kā downgreidojis datoru. Ar G4 man nebija nekādu atmiņas korupcijas gadījumu, viss laidās ļoti ātri, praktiski nebija kur piesieties no tehniskās puses. iegādājos Intel modeli un pirmajā dienā jau secināju, kad kaut kas nav – atmiņa pilna, viss bremzē, nestabilas aplikācijas, bieži karās, un vēl biežāk nevar izslēgt, jo kāds process ir nopludinājis atmiņu.
    Tad jājautā, vai tik tiešām līkas aplikācijas ir vainīgas vai arī līks OS?

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *