VISA un MasterCard bano VPN servisus

TorrentFreak raksta, ka VISA un MasterCard turpmāk banos VPN pakalpjumu sniedzējus, liedzot tiem saņemt maksājumus ar kredītkartēm par pakalpojumiem, kas ļauj lietotājiem slēpties aiz anonīmajām IP adresēm. Vēl viens solis ceļā uz cilvēku anonimitātes samazināšanu internetā.

Following the introduction of restrictions against file-sharing services, Mastercard and Visa have now started to take action against VPN providers. This week, Swedish payment provider Payson cut access to anonymizing services after being ordered to do so by the credit card companies. VPN provider iPredator is one of the affected customers and founder Peter Sunde says that they are considering legal action to get the service unblocked.

Tas nav nedz labi, nedz slikti – tas vienkārši tā ir.

Iz Twittera dzīlēm.

Papildināts

Paldies kgb par norādi uz būtisku kļūdu, kas maina raksta būtību.

10 thoughts on “VISA un MasterCard bano VPN servisus

  1. Andron Mc

    Itkā labi, itkā dumji…
    Nu no publiskajiem prokšiem un tuneļiem jau nevajadzētu ļaut, jo tas ir 100% skaidrs ka kāds zaglis taisa pārskaitijumus. Bēēēt…. ja sāks čakarēties un neļaut pieslēgties no adresēm kurām 1kārši ir vaļā kāds 8080 vai 3128? Nu cerams ka neaizies tiktāl.

    Atbildēt
  2. kgb

    Pats vispār izlasīji, ko uzrakstīji? 🙂
    VISA un MasterCard VPN nekādas adreses nebanos. Viņiem vispār nav nekādas saistības ar Parasto Cilvēku IP adresēm.
    VISA un MasterCard neļauj VPN servisiem pieņemt no lietotājiem maksājumus, izmantojot kredītkartes. Tas nekas, kas gribēs, samaksās ar Ukash vai Webmoney.

    Atbildēt
  3. Guigo

    Uz to jau lēnām iet, katru gadu divus pa nelielai izmaiņai un beigās atjēdzamies tur kur esam 🙂 neesmu eksperts, bet kkur Skandināvijā jau sen nevar komentēt rakstus anonīmi. It kā labi, apraujas verbālā caureja, bet arī slikti – trūkst daži labi insaideru komenti 🙂

    Atbildēt
  4. Krotow

    Un ko viņi dara, kad krāpnieks wardraivo caur kaut kur rajonā bez paroles aizmirstu WiFi rūteri vai no publiskās pieejas vietas? Zvana čomiem no DoD, lai aizsūta spārnoto raķeti uz adresi?

    Atbildēt
  5. Sonic

    Taksh jau no kkada 02gada izmantoju vpn un maksaju ar wmz , vispar pirma dzirdeshana kad kads payment processors tadam pakalpojumam kaa VPN pienjem kartes 😀

    LOl pirmkart tas kad Tu jau lieto VPN lai anonims butu nevis lai visiem pateiktu kad Tu vot redz lieto VPN.

    2. ka tas vispar var kopeji sasaistities , njemot veraa to kad VPN servisi ir pieejami subkulturam kuras vispar savas kartes netaa nelieto ,bet gan citu lauzhu 🙂

    3. nu laikam zviedrijaa viss ir i-netaa pieejamaaks un Tu neesi noziedzieks ja palidzi noziedzniekiem 😀

    Atbildēt
  6. godofthefinance

    Sonic, skola maksā naudu. Tu ar TO nodarojies nevis no “02gada”, bet gan no 2004.-2005.
    1. VPN lieto lai šifrētu trafiku, lai būtu anonīms lieto socks5 utt.. turpini domāt, ka esi anonīms ar VPN un drīz nonāksi tur kur izskatās ir Tava īstā vieta.
    2. Tā “subkultura” ir kripatiņa no VPN izmantotājiem.
    3. WTF

    P.S Tev vajadzētu piebremzēt ar kokaīnu un apdomāt vai Tu vispār esi vajadzīgs “subkulturai”. Viss ko Tu esi darijis šajā “subkultura” – esi bijis pa lielam visur drops/torpeda. Un atceries, tie kas saprot “subkulturu” nedzīvojas pa cietumiem visā pasaulē.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *