30 komentāri par “Intervija ar Evielas.lv veidotāju

  1. frukc

    sore, pašu video bij slinkums skatīties, bet to saitu es zinu un pateikšu īsi – liela daļa no tā satura ir pārspīlējumi, nepamatoti apgalvojumi un galējības. 🙂 pats uzmanīgi internetā “pētīju” viena garšas pastiprinātāja (E-621) ietekmi uz cilvēka organismu, tai e-vielu saitā viņš bij pataisīts kā reāla inde (šobrīd, šķiet tur pierakstīts klāt, ka varbūt arī nav Tik traki), bet pat pārlasot pētījumu rezultātus nekas pat ne uz to pusi netika “uzrakts”. žēl, bet automātiski tā saita saturs manā uztverē vairs neko nav vērts.

    Atbildēt
  2. karuuzo

    Visu jau jāskata kritiski. Ja kas, šašļiks cepts uz oglēm ar ir tīrākā inde, jo tur rodas kancerogēnās vielas kas izraisa vēzi un tu nomirsi briesmīgās mokās 😀
    Problēma jau tā, ka viss apkārt ir piedirsts, cilvēki palikuši vāji, uzņēmīgi un patstāvīgi lietojot indi kaut minimālā daudzumā, agrāk vai vēlāk tas izpaudīsies.

    m

    PS. Gaidu Jāņus, kad varēs riktīgi saindēties 😀

    Atbildēt
  3. piecipieci

    nja par to E – 621 – Ja gribi ēst sūdus(īstu sūdu) un priecāties, cik garšīgs, tad turpini to darīt. E621 ražo no naftas un aizstāj to vielu(dabīgu, liekas ka no vaļa gaļas) (neatceros kā sauc), ko japāņi atklāj, kā ideālu garšas pastirpinātāju, bet diemžēl pārāk dārgu, lai lietotu ikdienas pārtika, tad nu atrada šo “jauko” e621 un aiziet jūra, pieliec kam gribi, garšos pēc kā gribi. Tāpēc ka efekts rodas smadzenēs, nevis mutē. 621 dod signālu smadzenēm, ka esi apēdis to un to, un bloķē info, kas nāk no mutes, mēles un garšas kārpiņām.
    Bet kāpēc tad atļauj to lietot? Tāpēc ka tas ir nežēlīgs $, daudz $$$. un viegli pārdot jebko. Labs piemērs ir ar Ķekavas vistiņām. Citas vistiņas kā vistiņas, bet tieši ķekavnieces garšo savādāk, labāk nez kāpēc? Jautājums vai viņām ir klāt 621?

    Atbildēt
  4. Andron Mc

    Labāk savas dirsas būtu kustinājuši nevis huiņu muldējuši. Sen zināms ka desā ir soja.
    Coolynx!? Nahuj tu tādus sūdus raksti?

    Atbildēt
  5. Krotow

    Lielākā daļa latviešu izcelsmes pircēju Ķekavas vistiņas pērk vnk tāpēc, ka tās skaitās vietējais produkts aka ražots Latvijā. Vai arī tāpēc, ka Maxima vai RIMI konkrētā dienā tām uzlikusi atlaidi. Exxx saturs tur iekšā šai gadījumā nav noteicošais.

    Atbildēt
  6. edGars

    laba lapa, biju apskatījis jau iepriekš, bet man nav pacietība, lai pirms ietu uz veikalu pētītu, kas labs, kas ne. Tāpat zinu, jo mazāk Ē, jo labāk.

    Atbildēt
  7. Bekona Ciska bez X vielām

    Nezinu, kā ar vistām un sprāgušu vaļu iekšām, bet tas E, kas baltās ripiņās, man šķiet dikti tīkams 🙂

    Atbildēt
  8. viensviens

    Man liekas ka visu to vegānu un anti-Evielistu atvases tak atvilks galus nesanieguši pat briedumu. Aizies vienreiz uz resotrānu paēst, neuzvilkuši zeķes, apēdīs steiku un tad dabūs plaušu karsoni, un organisma saindēšanos un viss 😡 Natūrās māmiņas vistrakākās, pilnas ar ēteriskumu, nekādas saprašanas par bērnu audzināšanu, norūdīšanu dzīvei.

    Atbildēt
  9. frukc

    tērēju gan neliederīgi laiku, bet ko tur…
    #4 varbūt izlasi kaut vai pāris teikumus par tēmu, pirms postē murgus. e621 iegūst bakteriāli fermentējot ogļhidrātus, bet nu… Tu tāpat noteikti zini labāk.

    Atbildēt
  10. -=-

    Atvainojos, cik no šeit pārgudrajiem komentētājiem ir bērni?
    Šķiet, ka lielākajai daļai nav, vai arī ir ļoti paveicies, ka nav bijusi saskare ar sekām kā mazu bērnu ietekmē pārtika ar dažādiem “bonusiem”, vai vienkārši to nav pamanījuši (kas ir vēl ļaunāk)…. Veikt secinājums un attiecīgi (ne)rīkoties ir katra brīva izvēle…

    Atbildēt
  11. rr

    Btw, no kancerogēnām vielām var atbrīvoties ieliekot to pārtiku mirkoviļņu krāsnī. Goda vārds. Vienīgais veids kā iznīcināt kancerogēnās vielas ir mikrene.

    Atbildēt
  12. Vaards

    Šķiet, ka lielākajai daļai nav, vai arī ir ļoti paveicies, ka nav bijusi saskare ar sekām kā mazu bērnu ietekmē pārtika ar dažādiem “bonusiem”, vai vienkārši to nav pamanījuši (kas ir vēl ļaunāk)….

    Nevajag ļaut maziem bērniem gar pārtiku gramstīties, ja tie šamo visādi sabojā un satin konču papīrīšos visādus plastilīnus, lai par mammu pasmietos.

    Priekštam pārtikas nozarē arī ir tā superpedantiskā likumdošanas, standartizācijas un kontroles sistēma, n-tās inspicēšanas, sertificēšanas un tirgus uzraudzības institūcijas, lai tas nopirktais produkts būtu gana labs un ēdams. Bet ja sanāk kā jums, ka mazi bērni mājās sacūko ēdamo, tur nu visas šīs gudrās lietas būs bezspēcīgas.

    Atbildēt
  13. Vaards


    nja par to E – 621 – Ja gribi ēst sūdus(īstu sūdu) un priecāties, cik garšīgs, tad turpini to darīt. E621 ražo no naftas un aizstāj to vielu(dabīgu, liekas ka no vaļa gaļas) (neatceros kā sauc), ko japāņi atklāj, kā ideālu garšas pastirpinātāju, bet diemžēl pārāk dārgu, lai lietotu ikdienas pārtika, tad nu atrada šo “jauko” e621 un aiziet jūra, pieliec kam gribi, garšos pēc kā gribi. Tāpēc ka efekts rodas smadzenēs, nevis mutē. 621 dod signālu smadzenēm, ka esi apēdis to un to, un bloķē info, kas nāk no mutes, mēles un garšas kārpiņām.

    Nedeļu atpakaļ pie manas mājas bija tirdziņš – visādas šmotkas, kartupeļi, medus… VIens lauku vecis ar opelīti tirgoja paškūpinātu gālu – tādu nošmulētu cūkas cauraugušo. Šis mani uzrunāja, kad gāju garām, piedāvāja pagaršot… No pagaršošanas vēl neko nesaproatu – gaļa kā gaļa, toties dārgāk nekā veikalā.

    Bet ka jau biju pagaršojis, likās, kā nu es tagad no onkulīša iešu prom neko nenopērkot? Nopirku vienu gabaliņu tuvu pie pus kilo. Tāds apšmulēts, griezuma vieta ar kvēpiem, jā.

    Atnesu mājās, uztaisīju sviestmaizi ar to cauraugušo speķa gaļu… Mmmm… fantastiski garšīga. Maizes kukulis aizgāja vienā piegājienā!

    Saprotu, ka tur holesterīns, kancerogēns un visi nelabumi kopā ņemti. Bet tik garšīgu gaļu sen nebiju ēdis – tagad gaidu nākamo tirdziņu, kad onkulītis varbūt atkal atbrauks.

    Ak jā, tagad arī saprotu – tur noteikti iekšā ir e621, ka jau es tā neveselīgi un ar prieku šo gaļu ēdu ;-)!

    Atbildēt
  14. guntisd

    Izskataas, ka blogs varetu iepatikties ari kadam grupejumam, kas sevi deve zem code-name “Birojs “Dabigs produkts”” (kuri te akurat megina sakt propogandet Latvija razotas ekologiski tiras partikas produktu linijas, tb katram produktam pieskirot mistisku “tiribas” zimiti, kas ne vairak ne amzak izmaksatu +/- 1000 Ls). Var tikai iedomaties, cik veikli izstradats ir vinu biznesa plans, kas katra Latvijas partikas razotaja precu klastu tada veida analizetu 😀

    Atbildēt
  15. Jancis

    kaut kā jocīgi sanāk ka mežā meiteni noķēris, nez viņš tagad kreklu ir uzvilcis?

    pretigi skatīties tādā kvaitātē filmētu video, gan jau ka ar smirdīgu aifonu. labums tāds ka tas vismaz nav wannabe podkāsts kur jāskatās uz viņa seju 10 minūtes.

    Atbildēt
  16. janka

    Es jau ~ 2 gadus cenšos ēst vispār bez e-vielām, nu un sanāk ēst tikai putras, dārzeņus, riekstus un dažādas sēklas, dažus piena produktus, olas, lāču rupjmaizi. Vistrakāk jau organismu piesārņo pildvielas un emulgatori – ciete un dažādi sveķi un hidrolizētas un rafinētas eļļas – un tie ir visur arī šķietami veselīgos produktos. Veselīgi ēst ir krietni lētāk jo pietiek ar 4x mazāku ēdamā patēriņi. Gaļa arī jāpatērē ārkārtīgi minimāli ~4x mēnesī un labāk medījuma. Sākumā jau ir konkrēti grūti – ieej veikalā, veikals pilns, bet nav ko pirkt… Toties sajūtas ķermenī ir pamanāmas – ķermeņa svars nemainījās, bet pazuda riepiņa, samazinājās stresa līmenis – tāds iekšējs atslābums un miers, uzlabojās miegs, neesmu arī vairs slimojis, uzlabojās saišu elastība un ķermeņa lokanība, jā un izmainās arī domāšana – un tu redzi ko citi pērk pie kasēm un ir neizsakāmi žēl šo cilvēku – uzblīdušas sievietes, vīri ar pelēkām sejām, blāvām acīm… Skaidrs ka organismam ir milzīgas kompensācijas iespējas un ir dažādi ķermeņa tipi, ir “ugunīgi” organismi kas pārstrādā visu, bet šī kaitīgā ietekme izpaudīsies 2-3 un vairāk paaudžu laikā. Tā ka padomājiet pirms kaut ko bāžiet mutē, varbūt bez tā var tīri labi iztikt. Kā teicis viens filosofs “kas nespēj kontrolēt savu ķermeni – tas nespēj kontrolēt neko” nu aptuveni tā! Un vēl – gars tiek audzināts caur ķermeni – veselā miesā vesels gars!

    Atbildēt
  17. Stefuks

    Janka, es to pašu efektu Toties sajūtas ķermenī ir pamanāmas – ķermeņa svars nemainījās, bet pazuda riepiņa, samazinājās stresa līmenis – tāds iekšējs atslābums un miers, uzlabojās miegs, neesmu arī vairs slimojis, uzlabojās saišu elastība un ķermeņa lokanība panācu vienkārši nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm…. I lielveikalā nav problēmu 🙂

    Atbildēt
  18. Vaards

    Stefuk, fuj, kā tu tā – visādus čipšus ēd un vēl noniecini eko-janku, kas tikai ēd dabīgas lietas (stafilokoku piedevas gaļai, zarnu nūjas veselīgās un citādas visādas tīfa piedevas, kuras ļaunie indētāji nav vēl paspējuši ar visādiem draņķiem nobeigt.

    Atbildēt
  19. Stefuks

    Vaards, kur tad es eko-janku noniecinu – malacis puiks, ka censhas veselīgi ēst. Tikai saku, ka ir arī alternatīvas… Tā kā grozos pa vides jomu ne vienu vien tādu eko puiku esmu satikusi. Zināma taisnībā eko-paikomāniem ir, tikai bieži vien viņi ar paiku ir vēlvairāk aptrakuši par anoreksijas māktu pusaudžu bārbiju.

    Protams, stumt māgā čipsus katru dienu un pārtikt tikai no hamburgeriem nav gudri, bet nu nevajag jau arī pārspīlēt e-vielu ļaunumu, ta kaut vai tajās pāsās e-vielas.lv var palasīties, ka ne jau visi tie E burtiņi automātiski nozīmē indi :))))) un vispār visas dzīves baudas ir neveselīgas, kaitīgas vai padara resnu, bet vai tāpēc mēs no tām atteiksimies?

    P.S. šampūnus ar parabēniem joprojām lietoju (skatīt diskusiju pirms gada) un mati joprojām nav izkrituši

    Atbildēt
  20. Vaards

    > P.S. šampūnus ar parabēniem joprojām lietoju (skatīt diskusiju pirms gada) un mati joprojām nav izkrituši

    Tev takš tāds cekuls uz galvas, ka nekāds parabellums to nepaņems! 😀

    Bet man… :-/

    Man darbā ar ķimikālijām strādāja viena veģetāriete-jaunkundze, kas arī cītīgi ēda visādas nekaitīga lietas. Turpat, laboratorijā. Ir mums tāda populāra ķimikālija viena, kas šķīdina visādus asfaltus un ko tik vēl ne – tai datu drošības lapā rakstīts, ka izlīšanas gadījumā evakuēt cilvēkus 50m rādiusā, stipri kancerogēns, toksisks u.t.t. Bet tie cilvēki pieraduši, mierīgi turpat laistās, ēd pēcāk ekoproduktus.

    Domāju, ka Jānis ri tikpat negudrs kā visi klasiskie eko-cilvēki. Tiko cilvēks piemin E vielas kaitīgā nozīmē, tā viņš sev uzliek uz pieres lielu sarkanu zīmogu: EKONEGUDRS.

    Jo tik elementāru lietu saprast tak varētu, ka tas E indekss nozīmē, ka attiecīgā piedeva tiek regulēta valstiskā līmenī, ir identificēta, analizēta un novērtēta. Un esošais zinātnes un tehnikas līmenis vienkārši nav konstatējis kaitējumu organismam. (Protams, šņabītis, cigaretes u.c. arī ir kaitīgi).

    Bet ja kārtējais EKNEGUDRAIS apšauba zinātnes un tehnikas līmeni (nu tur ģenētiski modificēto pārtiku, E-vielas, sprostos audzētās vistas, nehumāni nokautos lopiņus u.t.t.). tad viņam vispirms vajadzētu šmuces spannī iemest savu mobīlo, wi-fi u.c., jo runā, ka esošais lielais visādveida radioviļņu starojums iznīcina bites – tās ļoti strauji izmirst.

    Ja izmirs bites, tad eko paikas vairs nebūs. Tā vienkārši vairs neeksistēs. Tāpat kā ekojāņa piesauktie medījumi.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta.