Mājas DSL klientiem palielinās ātrumu

Pēc visiem sāpinošiem rakstiem par to kā dažiem laimīgajiem pieslēdz optiku, Jānis ir iemetis arī pozitīvāku informāciju, kas patiks parastajiem Mājas DSL lietotājiem.

Sākotnēji plānojam palielināt ātrumu interneta pakalpojumiem ar lejupielādes ātrumu 2 Mbit/s un 5 Mbit/s. Vietās, kur tehniskās iespējas to pieļauj, 2 Mbit/s ātrumu palielināsim uz 4 Mbit/s, bet 5 Mbit/s ātrumu palielināsim uz 8 Mbit/s. Ātruma palielināšanu plānojam veikt tuvāko mēnešu laikā, bet pašreiz norisinās pilotprojekts, kur precizējam tehniskās iespējas un termiņus.

Cik es sapratu, tad tā ir neoficiāla informācija un pakāpeniski notiks pārslēgšana uz šiem jaunajiem ātrumiem.

Es ļoti priecātos, ja papildus 5Mbit/s lejupielādes ātrumam palielinātu augšupielādi vismaz līdz 1Mbit/s.

21 thoughts on “Mājas DSL klientiem palielinās ātrumu

  1. Janka

    Man ir Profesionālais internets līdz 10 Mbit/s. Nez to arī palielinās ?

    http://www.lattelecom.lv/majai/internets/citi_piedavajumi/

    Atbildēt
  2. Dveesele

    Andron Mc, nesaskatu iemeslus kaadeelj mdsl saukt par meeslu, jo lattelecom ir vieniigais kas nodroshina normaalu internetu aarpus centra un daudzstaavu maaju rajoniem.

    piemeeram man juurmalaa nav pieejama cita alternatiiva, vismaz ne par tik pieejamaam cenaam, un kopaa ar interneta tv un 2x aatraaku internetu, kaa arii bezmaksas sarunaam lattelecom tiiklaa pakalpojums ir izcils.

    Atbildēt
  3. n743

    Es uz apollo sezu gadus 5.Saku ar pilsetas netu ,mdsl taga Mk2 ir ok 5mbit uz leju uz augsu gan dirsa pilnigaa.Bet par stabilitati utt sudzeties nevaru strada vis ok.Un ari neatsledz ja aizkavejas maksajums.butu labi ja vel draudzigakas cenas butu un speed celtos bet tas taaa.Sodien ievilku otru liniju serverim jo uz apollo neta kko turet ir pasmagi.Nu redzesim kaa buus.Bet telekoms sirdij tuvaks tapat.

    p.s. nepatik man tie urlu kantori…

    Atbildēt
  4. links

    Andron Mc, tas laiks, kad LTC no lietotāja skatu punkta sūkā, ir pagājuši. Nezinu cik gadus, bet esmu ļoti apmierināts gan ar pakalpojumiem, gan ar servisu. Un arī mani paziņas/draugi izsaka līdzīgus apgalvojumus. Bij viens brīdis, kad nedaudz gļukoja sakari, pasūdzējos kur vajag, vīri divas dienas bakstījās, tagad vairāk kā gadu neesmu viņiem zvanījis.

    Atbildēt
  5. budzis

    Jā, galvenā sāpe ir UP. DOWN ar 5 migabitiem ir pilnigi pietiekosi, bet tie nozelojamie 512 kilobiti, lai kaut ko aizsutitu…

    Atbildēt
  6. budzis

    Jā, galvenā sāpe ir UP. DOWN ar 5 migabitiem ir pilnigi pietiekosi, bet tie nozelojamie 512 kilobiti, lai kaut ko aizsutitu…

    Starp citu, kads ir UP tajos superpuper optiskajos pieslegumos? Visur bazune par tiem 100megabitiem , bet cik uz nosutisanu?

    Atbildēt
  7. Taka

    Zems apstrīms ir ADSL tehnoloģijas īpatnība. Kad šī tehnoloģija radās liels apstrīms nebija aktuāls. Max apstrīms ar ADSL2+ AnnexM ir nedaudz zem 2Mbps. Bet tādu dod tikai biznesa klientiem. Pārējiem jāsamierinās ar ~800Kbps un jāgaida VDSL2.
    LTC ļoooooti lēnām ir sācis arī pa druskai likt VDSL2 tehnoloģiju, kura ir (gandrīz) simetriska.
    10Mbps servisam ir ļoti grūti pielikt daudz klāt dēļ sliktajām drātīm, varētu jau viņi 15Mbps likt, bet ne visur Latvijā tas ir iespējams. Kaut cik jau pieliks, bet cik – nav zināms.

    Manā dzīvesvietā bija pieejams LTC DSL vai inets no Triatel (pāldies…), Tele2, LMT vai Bite.
    DSL ir stabilāks un ātrāks. Neiet tikai tais brīžos, kas LTC kādu apgreidu taisa, bet tie jau ir nakts vidū. Drāts ir 2005. gadā vilkta, tāpēc kvalitatīva.
    Neviens no mobilajiem operatoriem it kā nesola 10Mbps flatrate tuvākajā laikā.

    Atbildēt
  8. Andron Mc

    end-user būs apmierināts ar mDSL, protams. Bet ja grib lietot bik vairāk nekā delfu lasīšanu tad DSL sūkā dirsu.
    TIKAI DSL nozīmē ka jūzeris ir daunis un nespēj savādāk dabūt netu.

    Atbildēt
  9. to Andron Mc

    Visi tavi ne-mDSL “sūkā dirsu”, jo tiem av nelimitetas sarunas LTK tikla. Sieva menesi noruna ~20 stundas, tapec Majas kompekts ir vienigais variants un mdsl, diemzel, vienigais variants. Tapec nepacietigi gaidu oPtisko Majas komplektu 🙂

    Atbildēt
  10. BigUgga

    Androns atkal bezjēgā ārdās. No Latvijā mēģinātajiem netiem, Lattelekom uz doto brīdi ir stabilākais. Ja vajadzīga stabilitāte – lai vienmēr būtu nets (kā man), es izvēlos mdsl. Iesāku ar to, ka tas bija vienīgais variants. Tagad apkārt ir n-tie kantori, kas piedāvā. Pamēģināju vienu (kam bija labākās atsauksmes), pēc trim dienām pasūtīju na. Kam man nets, kas raustās – te ir te nav? Kad ir, ātrums, protams, nesalīdzināms. Bet nu – na.

    Atbildēt
  11. Andrejs

    Nu tu ar savu galvu nedraudzejies Andron man piem nav citas iespejas ka tikais izmantot dsl modemu tapec gaidu VDSL2 kad ievedis ceru bus daudz labak jo upload man ir tikai 800kbit/s un tas galigi maz.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *