Microsoft Office 14 ekrānuzņēmumi noklīduši tīklā

LongT iemeta saites uz TechSpot, kas atsaucās uz Ars technica, kur savukārt ir publicēti ekrānuzņēmumi no Microsoft Office 14 kaut kādas alfa versijas, ko ir testējis kāds testeris. Forša ķēdīte sanāk. Prātā nāk anekdote par to, ka visdārgāk maksā tie, kas lūr uz tiem, kas skatās kā pirmie dara to. 🙂

It didn’t take long this time, either. Earlier this week, testers received alpha builds of Office 14, the codename for the successor to Office 2007. A reader wrote in to tell us that a tester from Russian site wzor.net has now leaked the screenshots of the applications included in the productivity suite.

Pirmajā pat bildē ikoniņā var ļoti labi redzēt kaķīti, kas nāk no WZor lapas. Pieļauju domu, ka arī vārds WZT tulkojās kā WZor Team. Sen neesmu sekojis līdzi warez vīru aktivitātēm. Pašā WZor lapā gan nekā par šo tēmu neatradu. Visticamāk, ka viņi pulcējās kādā forumā, kura adrese man nav zināma.

Oficiālajos Microsoft Word un Excel blogos arī vēl nekas nav parādījies. Pieļauju domu, ka būs tāpat kā pagājušo reizi, kad vīriem ienāks e-pasts ar lūgumu izņemt attiecīgos ekrānuzņēmumus.

Runājot par pašām bildēm, godīgi sakot es neko īpašu tur nepamanīju – tas pats Office 2007 ar nelielām izmaiņām. Tas nozīmē, ka viņi turpinās izstrādāt šo jauno Ribbon saskarni, kas tika ieviesta līdz ar Office 2007. Personīgi man tā patīk.

15 thoughts on “Microsoft Office 14 ekrānuzņēmumi noklīduši tīklā

  1. CooLynX Raksta autors

    Hmm, kura raksta beigās? 😉

    Šito wzora rakstu gan redzēju, bet nelasīju – neuzrunāja tās Bila un Stīva bildes…

    Atbildēt
  2. Krotow

    Atšķirībā no Windows 7 betas, kas izskatās, būs dzīvotspējīgs produkts, šamais office mani nesaista. Joprojām dzīvojos ar 2003-o, kad reizēm sanāk pie Windows piesēsties.

    Atbildēt
  3. Ivars

    Var apskatīt visus šeit:
    http://arstechnica.com/journals/
    microsoft.ars/2009/01/15/leaked-first-office-14-screenshots
    1x adresi apgrieza

    Atbildēt
  4. bezmiegs

    nu taga vairaaki paariet uz to ribbon saskarni tikai teiksim AutoCADaa ir iespeeja atgriezt veco menubar un veco izskatu un tad katrs var lietot kaa katram patiik. Buutu godiigi ja MS piedaavaatu iespeeju lietot ar veco stilu

    Atbildēt
  5. micro

    Ribbon’am nav ne vainas. Sākumā bija tāda šoka terapija; nācās nedaudz savas smadzenes pievīlēt, bet tagad viss ir bumbās, un pat pie 2003 negribas atgriezties. Septītajā ir liels solis uz priekšu sadarbībās starp Offisa programmām – Word, Excel, Powerpoint.
    Lai arī kopumā pret M$ man siltu jūtu nav, Office 2007 man patīk. Tik nedomāju, ka vajadzētu štancēt nākošo versiju, būtu labāk šo kārtīgi atstrādājuši.

    Atbildēt
  6. karuuzo

    Man varbūt patīk, bet nav pārliecība, ka viņš ir lietojams 🙂 Pats strādāju ar Word 2003 un man toolbāros divās rindās ir izvietotas 95% funkcijas (no kurām kādas 15 esmu pats saprogrammējis WB (Word Basic), jo orģinālā tādas nav vai ir pieejamas čerez Ž), kuras lietoju ikdienā un, tā kā mans darbs 50% doķus rakstīt, tad arī tos izmantoju. Nu neredzu jēgu uztaisīt lielus toolbārus kuros sabāzt visu, ko vien var iedomāties, piedevām vēl priekš bērniem un cilvēkiem ar sliktu redzi. Kakovo hrena tās formatēšanas pogas ir tik lielas? Nu lab, cilvēks, kurš pirmo reizi piekāpis pie worda, priecāsies, bet es vispār tādas lietas izmantoju gandrīz nekad, viss tiek darīts ar stiliem, čerez templatēm utt, un tādas pogas vajadzīgas tikai tad, kad Words pats kaut ko sačakarē 🙂

    Nu lab, varbūt tādiem, kas nemāk strādāt ar Word, ir labi, kā nekā, M$ taisa programmas priekš profesionāļiem, profesionāliem jūzeriem 🙂

    m

    Atbildēt
  7. usver

    šis un tas ir pazaudēts ar lielo tabveidīgo saskarni. piemēram, ekselī solveris ir grūti atrodams, tāpat arī vordā “insert page number” ir tālu jāmeklē. prasās izvēlnes, kurās ir atrodamas ierastās lietas.
    kamēr nekas īpašs nav jādara, tikmēr jau fons smuks un stilu pēc noklusējuma daudz un tā 🙂

    Atbildēt
  8. normunds

    ribona interfeiss sucks, jo aizņem nevajadzīgi daudz vietas. Ja ir kāds 12-13″ ļaptapsis, tad 1/3 no ekrāna aizņem nekam nevajadzīgi liels interfeiss. Katrā ziņā apple iwork interfeiss ir mazajiem ekrāniem daudz draudzīgāks.

    Atbildēt
  9. CooLynX Raksta autors

    normunds, es kā reizi lietoju mazo tableti ar 8″, kur šis ribons ir samazināts un tas izlien ārā tikai, kad vajag.

    Atbildēt
  10. normunds

    kur šis ribons ir samazināts un tas izlien ārā tikai, kad vajag.

    Un kad izlien, tad ir pa pusekrānu?

    Es reiz redzēju kā cilvēks lietoja outlook uz sava 12″ ļaptapa – nevienā skatījumā nebija iespējams uzstādīt varētu redzēt vairāk par 5 mailiem sarakstā vai piecām paša maila rindiņām. Pastrādāt viņam bija grūti.

    Atbildēt
  11. samFILE

    piebiedrojos tiem, kas saka, ka ribbon saskarne sucks.
    Arī dažas excel2007 fīčas kretinē tā, ka klavieri gribas sist.
    Tāpēc tagad lietoju excel2003 un tagad pats esmu izgulējies un sieva apmierināta 😀

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *