Palielinās aktīvo interneta lietotāju skaits

Es droši vien, ka esmu jau apnicis ar savām statistikām par interneta lietotājiem, bet tajā pašā laikā turpināšu to darīt, jo zināmā mērā gan mans darbs, gan mans blogs ir atkarīgs no šīm tendencēm.

Kārtējais TNS pētījums, kurš mani iepriecināja. Šoreiz interneta lietošanas biežuma ziņā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ir palielinājies biežo interneta lietotāju (heavy users) skaits, kas aktīvi izmanto internetu katru dienu, kā arī samazinājies to cilvēku skaits, kas vidēji bieži un reti izmanto internetu.

Principā sanāk tā, ka pa 5% no katras grupas – retie un vidēji biežie lietotāji – ir kļuvuši par biežiem lietotājiem. Tas nozīmē, ka cilvēki ir pieraduši pie interneta un aktīvi sāk izmantot tā piedāvātās iespējas. Attiecīgi tas veicina dažādu interneta biznesu attīstību.

Jaunākā Interneta auditorijas pētījuma Vasara 2008 rezultāti liecina, ka internetu pēdējo 6 mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 51 % jeb 928 000 Latvijas iedzīvotāju 15 līdz 74 gadu vecumā. Vidēji 47 % jeb 853 000 aptaujātajā vecuma grupā internetu ir izmantojuši pēdējo 7 dienu laikā. Kopumā 2008. gada vasarā, salīdzinot ar 2008. gada pavasara periodu, interneta lietotāju skaits ir palicis līdzšinējais.

8 thoughts on “Palielinās aktīvo interneta lietotāju skaits

  1. CooLynX Raksta autors

    Jo vairāk lasa, jo lielāka ietekme, jo lielāka ietekme, jo populārāks kļūst, jo kļūst populārāks, jo vairāk lasa. 😀

    Bet skarbā patiesībā ir nauda. Jo lielāka būs auditorija, jo vairāk reklāmdevēji gribēs maksāt par to.

    Atbildēt
  2. .M.

    Bet varbūt 5% no retajiem pārgājuši uz vidēji biežajiem un 10% no vidēji biežajiem uz biežajiem? Nevis 5% no abām uz biežajiem…

    Atbildēt
  3. ksb

    To kas no kurienes uz kurieni paargaajis peec shii nevar pateikt. Tik domaaju par to vai tad, kad izmantoju ssh, arii skaitaas, ka “seezhu internetaa”!?

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *