Kādas algas ir Google, Microsoft, Yahoo un citur

Es zinu, ka daudzu vietējo IT speciālistu sapnis ir strādāt Google. Pirms diviem gadiem viņi tā kā sāka meklēt Google Baltics reģionālo speciālistu, bet spriežot pēc tā, ka joprojām nav atvēruši savu filiāli, tā arī neko nav atraduši. Prasības arī bija gana nereālas mūsu platuma grādiem. Laacz savulaik ar gudru ziņu bija saglabājis šo sludinājumu pie sevis blogā.

Šodien uzgāju ierakstu no kāda pāris nedēļas veca TechCrunch raksta tulkojuma krievu valodā par jauno projektu Glassdoor.com, kurš piedāvā informāciju par algām dažādās IT kompānijās.

Loģiski, ka tautu visvairāk interesē lielie spēlētāji – Google, Microsoft, Yahoo un Apple. Mani piesaistīja saites, kas bija atrodamas ieraksta komentāros.

Te ir neliels izrāvums par algām.

So how much does a Google software engineer really make? The average, based on ten submissions, is $97,840. And the range is between $80,000 and $150,000, with annual cash bonuses coming in anywhere from $20,000 to $45,000. Adding salary and bonus together, the Google engineers that have entered information on Glassdoor average $112,573 in take-home pay. (And then there are stock options on top of that). Yahoo and Microsoft engineers get about the same salaries, but smaller bonuses, leaving their take-home pay at an average of $105,642 and $105,375, respectively. Apple software engineers make only about $89,000, on average, but they get to create some of the most loved products on Earth.

Nu un salīdzinājums bildes izskatā.

Caur komentāru saitēm aizrakos līdz rakstam par to kā aug programmētāju algas Ukrainā.

Algas ir dotas ASV dolāros jeb nosacītajās vienībās pēc visiem nodokļiem. Es gan šaubos vai tur maz maksā visus nodokļus, bet tas jau ir cits stāsts.

Starp citu, viena laba prezentācija par Ukrainas algu pētījumiem.

Kā arī IT speciālistu algu pētījumu no Izraēlas. Pirmie dati ir no 1996.gada un līdz pat 2008.gadam. Ja pamaina adresē cipariņu no 96 uz 97 un tālāk līdz pat 08, tad var dabūt arī datus par pārējiem gadiem.

Varētu būt noderīga informācija, lai saprastu, kas notiek pasaulē.

32 thoughts on “Kādas algas ir Google, Microsoft, Yahoo un citur

  1. CooLynX Raksta autors

    Es gribēju ieteikt CV-Online algas kalkulatoru, bet tikko pārbaudīju – tur dati aizkavējušies par dažiem gadiem.

    Atbildēt
  2. elfz

    Par Latvijas algām, tavsdarbs.lv rāda, ka vai nu lv izstrādātāji ir netalantīgi ņergas bez pašapziņas, kas ir ar mieru strādāt par kapeikām, vai arī tikai viņi piedalās šādu mājaslapu aptaujās (un reālā situācija ir labāka, un darba devēji nav tādi sīkstuļi, kā rakstīts).

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    elfz, tavsdarbs manuprāt vēl nav uzkruķīts nu un attiecīgi tur ir pārāk maz datu, lai tos varētu uzskatīt par objektīviem. Kā arī tur ir tikai tie, kas ir izmisušie darba meklētāji. Tad no tā arī veidojās algas. 😉

    Atbildēt
  4. elfz

    No vienas puses, jā, nedomāju, ka labi pelnošs un ar dzīvi apmierināts darbinieks ies un tādā apšaubāmā tavsdarbs-ā klačosies par saņemamo naudu, utml. No otras puses, pat šādā izskatā, es priecājos par jebkuru mēģinājumu noraut sāpīgo slepenību no darba apmaksas jautājumiem.

    Atbildēt
  5. sūklis bobs

    līdz šī gada pavasarim jau viss bija ok arī lv ar IT speciālistu algu pieaugumu (normālās kompānijās), taču pēc tam jau parādījās problēmas arī, jo inflācija, u.t.t skārusi arī šo sfēru.

    Atbildēt
  6. kjukjus

    2sūklis bobs – a kā IT darbadevēja izmaksas ietekmē inflācija (izņemot elektrību, nomu un apkuri kuras sastāda nelielu daļu no potenciālā algu pieauguma šogad?)?

    Atbildēt
  7. micro

    :kjukjus
    Vairāk jau ienākumus. Firmām, kurām IT uzņēmums sniedz pakalpojumus/pārodod produktus, pieaug izmaksas/samazinās peļņa, attiecīgi, viņi meklē, kā samazināt savas izmaksas un izlemj, ka varētu pirkt mazāk IT pakalpojumus un softu – optimizē savu darbu. Viņiem labi – darbs tiek darīts efektīvāk, IT firmām slikti – mazāki ienākumi.

    Mazāki ienākumi IT firmām neļauj palielināt algas saviem darbiniekiem, vai vispār pāris cilvjus atlaiž. Tai pat laikā cenas pārējām precēm pieaug – pārtikai, komunālie pakalpojumi, degviela. Tātad IT darbiniekam algu nepalielina, viņa ikdienas izmaksas pieaug, kā rezultātā paliek arvien mazāk brīvās naudiņas. IT darbinieks kļūst neapmierināts un skatās uz citu valstu darba devējiem! 😉

    Tā ka viss ir savstarpēji saistīts! Ja nebūs kam pārdot savu IT brīnumu, tad neatkarīgi no savas ģenialitātes nāksies sūkāt ledu.

    Atbildēt
  8. micro

    :kjukjus
    Piemirsu pieminēt, ne jau inflācija ir algu pieauguma pamatā, bet gan izaugsme!!! Neviens tev nemaksās lielāku algu tikai tāpēc, ka pieaugušas izmaksas. No kā tad maksās, ja nebūs ieņēmumu pieaugums! 😉

    Atbildēt
  9. ziņkārīgais

    neviens neko konkrēti negrib sacīt … nu tad pajautāšu es – ļoti aptuveni ļoti vidēji puslīdz sakarīgam it speciālistam uz rokas mēnesī gala rezultātā 500Ls (maksājot arī nodokļus – tas ir bez aploksnītēm) un piedevās kautkāda vesel.apdroš.polise – šobrīd tas ir štrunts vai puslīdz ok, vai baisi labi – ko?

    Atbildēt
  10. Bo

    bet beigaas nevar saprast, kas tad muus notur palikt shajaa valstii. daanijaa, londonaa, asv web dizaineriem kaa minimums ir 60-80k usd gadaa, rupji reekjinot 3k ls meenesii. es pat briinos kaapeec google/apple/yahoo darbiniekiem tik maz maksaa :/

    Atbildēt
  11. Sarky

    “tur dati aizkavējušies par dažiem gadiem”
    Neviens nliedz mums tepat sniegt reālas ziņas par savām algām
    *) Reāli – uz rokas
    *) oficiāli neoficiāli
    *) anonīmi, bet var arī nē
    *) kaut vai caur proxy, lai arī šīs lapas autors neredz pat IP,

    Varbūt autors var atsevišķu sadaļu vai ierakstu izveidot īpaši tam pasākumam

    Atbildēt
  12. ss

    Šodienas darba algas Latvijā pārsvarā nekorelē ar darba efektivitāti. Tās ir pārāk augstas. Līdzīgi kā pārāk augstas ir cenas daudzām citām lietām, jo sevišķi, nekustāmajiem īpašumiem. To visu veicina ražojošā sektora atpalicība. Arī IT sektorā cenas ir saskrūvētas. Algas skrien pa priekšu darba ražībai ražošanā. Joprojām visi savās tāmēs iestrādā pārāk augstus peļņas procentus, kas izraisa ķēdes reakciju. Atpakaļgājiens sāksies ar celtniecības sfēru, tam sekos citas.

    Braukt vai palikt, tas ir katra personīgs jautājums, kuru risināt var palīdzēt tikai darba devējs. Visticamāk, ka jāpaiet laikam, tai skaitā, jānotiek bankrotu vilnim, lai visu to stabilizētu.
    Bet kā parasti, jaunatne grib izslimot iesācēju slimību, domājot, ka vislabāk ir tur, kur mēs neesam…

    Atbildēt
  13. Aigars

    Vēlējos nedaudz oponēt par www.tavsdarbs.lv objektivitāti salīdzinājumā ar glassdoor.com. Cik nopratu no nelielā izrāvuma, tad glassdor par google algām spriež no 10 submissioniem (skat rakstā).
    Iekš tavsdarbs ir atrodamas 11 atsauksmes par Accenture algām ; 8 atsauksmes par TietoEnator algām
    Šie uzņēmumi tomēr ir nedaudz mazāki par Google 🙂

    Atbildēt
  14. Kviesis

    nezinu kas es kaads lohs, ka man liekas visi mani taa saciit “koleegi” (es beidzu datorikjus, tapec mans pazinju loks sastav par 50% tieshi no IT cilvekiem) – nu nepelna neviens tadu kapostu, 500, 700 on dazham kam paveicas un darbs lielaa vietaa kritiskaa uzdevumaa – liidz pat 2000 meenesii, bet tas jau ir iznemuma gadijums. Turklat, nepasen, meklejot sev darbiniekus secinaju, ka darba kultura LV ir dibenaa, naudu katrs sesks grib, a darit negrib neko – nav lielai daljai par ko maksaat vispaar.
    Taa ka es, laudis, nesaprotu, ko juus sagaidaat te tagad.

    Aa un ja kas – es esu tads “njerga”, kas ari aizpildiijaas tavsdarbsaa, jo es vnk gribeju ar saviem datiem padaliities.

    Atbildēt
  15. axx

    CooLynX, vareetu uztaisiit kaadu algu aptauju, kopaa ar laacz u.c. muusu mazvalsts IT blogiem un “vortaaliem” nopopularizeet un tad jau meenesha laikaa (nu lielaakaa dalja IT cilveeku reizi meenesii ieluur pods.lv vai laacz.lv vai liidziigos) noteikti taada akcija aatri tiktu liidz IT ieksheejai komunikaacijai un aatri vien buutu pieejami vairaak vai mazaak ticami rezultaati..

    nu man piemeeram visu laiku liekas ka mana alga ir saliidzinoshi maza..

    Atbildēt
  16. e-remit

    axx, tad jau drīzāk aktīvie blogeri uztaisa akciju un iesaka savus lasītājus kaut vai anonīmi savadīt datus tavsdarbs.lv un cv.lv (jo vairāk portāli, jo labāk, lai objektīvāk) – pēc kāda mēneša tur būs aktuālie cipari.

    Atbildēt
  17. cicis

    ASV algas parasti saka/runaa pirms nodoklju nomaksas. Vinjiem nodokljus maksaa katrs pats, ir dazhaadi atvieglojumi atkariibaa no gjimenes staavoklja, utt
    Takaa var droshi pienjemt, ka tie cipari ir pirms nodoklju nomaksas… Parastie ruukjiishi programmee pa ~ 70 000 gadaa… 70 000/12=5833 USD meenesii… miinus nodoklji = 3888 USD, kas ir peec shodienas LB kursa ir 1742 LVL 🙂
    Dziivoshana pie vinjiem ir stipri daargaka (ja runa ir par kaliforniju) – ~1000 USD meenesii par iiri un komunaalajiem sanaak…

    Takaa ir 2x jaadomaa pirms prasiit 2000 LVL algu :)) LV Darba deveejam driiz jau izdeviigaak buus outsourceet uz ASV 🙂

    Atbildēt
  18. ziņkārīgais

    asdf sacīja, ka tikai sētnieku varbūt var par 500 mēnesī uz rokas noalgot – tātad galīgs štrunts
    Kviesis cik saprotu saka – ir puslīdz ok
    citu viedokļu nav?

    Atbildēt
  19. e-remit

    ziņkārīgais, nav jau tik traki tie 500. ja tas tev ir solis uz priekšu, ej, droši strādā un, ja būs labāka iespēja, nomainīsi šo darbu. Daudzi IT jomā strādā arī par mazāku algu… Vienkārši viņi parasti skaļi par to nerunā, atšķirībā no citiem.

    Atbildēt
  20. Grrr

    hmm, sasodits. laikam tomer bus jaliek sludinajums Dienaa. Spriezot pec komentariem seit, mes laikam tomer varetu dabut sakarigu cilveku par ~Ls 700-800 uz rokas.

    Atbildēt
  21. e-remit

    CooLynX: skatos iekš http://www.tavsdarbs.lv/ DB ir 2. vietā pie “sliktākie kolēģi”. Kā pašam liekas?

    Grrr: cik daudz sakarīgie cilvēki lasa “Dienu”? (ceru, ka runa par datoriķi iet…). Tad jau labāk izej cauri cv.lv datu bāzi.

    Atbildēt
  22. CooLynX Raksta autors

    e-remit, domāju, ka daļa patiesības tajā visā ir. Brīnumu lietas arī tur ir sarakstītas. Visskaļāk kliedz visticamāk, ka tie, kas cerēja atrast siltu vietiņu un atsēdēt stundas. Praktiski visiem ir augsti plāni, kas nozīmē, ka jāstrādā daudz. Ne visi tam ir gatavi. Līdz ar to arī vilšanās un vainīgi ir visi citi, tikai ne pats.

    Kā jau jebkurā vietā ir arī savas problēmas. Bet principā par kolēģiem nevaru sūdzēties. Manā izpratnē nav sliktu vai labu kolēģu, ir vienkārši tādi ar kuriem neesi varējis sastrādāties.

    Atbildēt
  23. eses

    Vajadzēja nesen man atrast palīgu(esmu admins), vispār biju izbrīnīts kādas algas prasa tikko no augstskolas sola nosēdies vidējais gurķis bez darba pieredzes 700-800Ls uz rokas, bija arī tādi, kas prasa krietni vairāk. Strādāju savā darba vietā kādus 6 gadus un saņemu tikai nedaudz vairāk. Nesaku ka man ir ļoti laba alga un nav arī slikta, nāk klāt arī citi bonusi. Bet liekas ka IT cilvēki jaunie prasa daudz vairāk cik viņš reāli zin, var izdarīt.

    Atbildēt
  24. 8th Prophet

    to cicis:
    “ASV algas parasti saka/runaa pirms nodoklju nomaksas. Vinjiem nodokljus maksaa katrs pats, ir dazhaadi atvieglojumi atkariibaa no gjimenes staavoklja, utt
    Takaa var droshi pienjemt, ka tie cipari ir pirms nodoklju nomaksas…”

    vispār tur tajā rakstā ir rakstīts: “Adding salary and bonus together, the Google engineers that have entered information on Glassdoor average $112,573 in take-home pay.”

    Atbildēt
  25. Eco

    Piekrītu Kviesim un Eses. Tagad augstskolā māca nevis strādāt, bet uzreiz lielo piķi prasīt un stāstīt kādas citur masā lielas algas. Tie K-lati mēnesī IMHO ir nejau visai IT sfērai. Tā ir tāda atmazka, lai lielāku piķi varētu paprasīt. BET pirms prasīt ir jāpierāda savas spējas, nevis uzreiz – gribu 1000 uz rokas – esmu tikko no augstskolas.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *