iPhone oficiāli būs pieejams arī Latvijā

Lai gan es vēl neesmu īstens iPhone fans, tomēr šī ziņa arī mani priecē. Beidzot oficiāli iPhone būs atnācis arī līdz Latvijai. Tiesa gan nav vēl zināms, kad tas varētu notikt. Varbūt, ka tikai uz Ziemassvētkiem. 😉

TeliaSonera šodien nākusi klajā ar paziņojumu, ka parakstījusi vienošanos ar kompāniju Apple par tās produkta iPhone izplatīšanu.

Līgums paredz, ka TeliaSonera kompānijas Apple telefonu iPhone izplatīs Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Somijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā jau šogad.

Tā kā TeliaSonera pieder LMT kontrolpakete, tad arī visticamāk, ka viņi būs tie izplatītāji. Pagaidām gan LMT nesniedz nekādu oficiālo informāciju šajā sakarā.

Kaža ir uzsācis diskusiju savā blogā par “nelegālo” iPhone lietošanas pieredzi.

25 thoughts on “iPhone oficiāli būs pieejams arī Latvijā

  1. Vigants

    Gaidīti un patīkami! 🙂 Šobrīd šo pozitīvo vēsti varētu aizēnot tikai cenas faktors un komplektā piedāvātais tarifu plāns. Kādam ir informācija par Datumiem, precīziem tarifiem un citiem nosacījumiem? LMT, ko jūs sakat?

    Atbildēt
  2. CooLynX Raksta autors

    Manējie jau zvanīja uz LMT un viņi pagaidām komentārus nesniedz. Patiesībā jau pati TeliaSonera komentārus nesniedz. Tā kā šobrīd vēl pāragri cerēt uz kādu papildus informāciju.

    Atbildēt
  3. peech

    Tas priecē, kas būs arī LV, tikai vienīgi LMT mani ar saviem tarifiem nekad nav saistījuši. Kāda būs cena tas arī ir interesants jautājums, domāju interesē ne mani vien.

    Atbildēt
  4. Dreef

    Tāds pokemonu telefons ar ko pazīmēties ;-). Tad jau labāk ņemt to Blackberry, jo tam tur normāla e-pasta fīča un tā.

    Atbildēt
  5. Eco

    janka- tu pats pie tādiem nepiederi? Parasti gudri cilvēki neizsaka stulbas domas.
    TokRa un Dreef nav neko labāki. Nepatīk – nepērciet. Neviens nespiež. Pērciet WMsūdiņus un BlackSūdiņus. Ar abiem esmu strādājis un tagad esmu palicis pie iSūdiņa, bet jūs cienītie, izskatās, ka ne ar vienu neesat srādājuši, tikai bārstat “gudras” domas, kas nav ne plika graša vērtas.

    Atbildēt
  6. Sarky

    pievienojos 9 Eco, 2008.05.28

    Vispār, šitos kretīnus – mūžīgos kritizētājus vajag ārstēt vai ignorēt. Citādi tiešām izskatās, ka “apbriinojama tauta – latvieshi” un “latvietis jebkuraa gadiijumaa nodirsiis visu visiem visur”.

    Bet visi tādi nav.. Bet tā neiecīetības sērga izplatās

    Atbildēt
  7. janka

    Pamēģinat man tikai iestāstīt ka šitas telefons nav paredzēts nekam vairāk kā tikai izrādīties?

    Dārgs, aprobežotām funkcijām, bet nu varen stilīgs :))

    Atbildēt
  8. aazis

    mans darbs gan nenotiek ar mobīlo telefonu, tāpēc neizvēlos to lai varētu “strādāt”. kā notiek jūsu “strādāšana” ar mobīlo telefonu?

    Atbildēt
  9. Eco

    aazis – ja tu par to vai var strādāt ar ifonu, tad var. Bez zvanīšanas tiek izmantotas Piezīmes, e-pasts, kalendārs ar atgādinājumiem pēc pilnas programmas, nets, kad esi ceļā, kas ir daudz pārskatāmāks, nekā piem uz HTC. Vadība ar pirkstu arī ir ērtāka nekā ar stailusu visās minētājās vietās. Un kabatā aizņem mazāk vietas nekā piem HTC TyTN.

    Atbildēt
  10. uupizz

    elementāra lieta ko, piemēram, es izmantoju darbam telefonā (htc tytn) – VNC. protams gmail.jar mailam, wmoffice tabulas kad tas ir ļoti ļoti vajadzīgs, foxitrīders pedeefiem un 3mpix superfine bildītes no objektiem. un protams fring +wifi. visas šīs iespējas, izņemot fring, kas protams nav pirmās nepieciešamības softs, ir arī ja lieto iphone. iphone man nav tāpēc ka tytn dabūju pa ritīgi lētu naudu. nelietot kādu devaisu, par kuru neko nezin un saukt to par sūdu ir trulums.

    Atbildēt
  11. janka

    Negribēju, lai notiktos kaušanās par to, kurš telefons ir sliktāks vai labāks par iPhone. Besī, ka vīrs triko noreklamē šito telefonu, un tad visi grābj to uz nebēdu. Katrs sevi cienošs portāls ieliek rakstu pa iPhone. Laikam jau drīz mainīs Latvijas satversmi un tie kuriem nebūs iPhone tiks atdzīti par otršķirīgiem cilvēkiem.
    Kaut kāds slims masu fetišisma pasākums….

    Atbildēt
  12. Kirurgs

    iPhone ir stila prece, tapat ka BMW sikajiem… Talak par degunu neredz, bet kas nu kuram savs…
    Dazi delj Apple NB ir gatavi upuret darba kvalitati, lai tikai butu Apple, daziem tas ir stils + darba riks… Bet LV raksturigi ir apdrist visu, un tiri nopietni… nevis kaut vai prikola pec :(((
    Ja bus par pratigu cenu – nopirksu, nebus – ne velika poterja… Liakam man nav 13 😀 😀 😀

    Atbildēt
  13. CooLynX Raksta autors

    iPhone ir normāla rotaļlieto no kuras, kā mēs noskaidrojām, var arī piezvanīt. Ja man nebūtu nesen nopirkts Nokia E51, tad es noteikti dotu zaļo gaismu un man atvesti iPhone.

    Ja cilvēki cepās par to, tad tas nozīmē, ka produkts tik tiešām ir ievērības cienīgs. Un šajā gadījumā ziņa ir nozīmīga, jo Apple ir labs mārketings – piedāvāt savu produktu tikai caur kādu no operatoriem, tādējādi mākslīgi uzkurinot tirgu un radot pastiprinātu pieprasījumu pēc tā.

    Es pat nebrīnīšos, ja pēc daudziem gadiem izrādīsies, ka šie hakeri, kas ir uzlauzuši šķietamo iPhone aizsardzību, patiesībā ir paša Apple darbinieki, kuriem ir tāds uzdevums – taisīt kreiso softu, lai telefonu varētu lietot arī citās valstīs un citiem operatoriem.

    Atbildēt
  14. mxz

    Vai arī pirmais v1.0.2 atklātais drošības caurums TIF attēlu renderešanas procesā, kas noveda pie pilnīgas uzlaušanas, tika apzināti tur atstāts tieši šim nolūkam.

    Atbildēt
  15. .M.

    Nedomāju ka Apple vajadzīgi darbinieki kuri uzlauž iPhone. Pietiek ka viņi nevēršas pret šiem uzlauzējiem. Fanāti atradīsies.
    Piedevām es domāju ka mērķis ir pēc pāris gadiem tikt vispār vaļā no subsidēšanas un tirgot visiem gas grib. Jā, sākumam (izmaksas + nepazīstams tirgus) un amerikas tirgum (kur tas ir tipiski) vajadzēja šo vienu operātoru. Bet kad telefons nostabilizēsies, tiks vaļā no ekskluzīvā līguma ar AT&T Apple varēs uztaisīt jaunu revolūciju amerikā – telefons bez līguma ar operātoru. Plus vēl konkurence ar Androīdu kurš šķiet labs esam (ekrāna atslēgšana vien ir ko vērta) un liekas nav nevienam piesaistīts.

    Atbildēt
  16. Dreef

    9 Eco, 2008.05.28 plkst. 08:59:40 teica
    Kurš teica, ka neesmu ar viņiem strādājis – esmu gan ar Blackberry gan ar iPhone strādājis un arī citu atsauksmes dzirdējis. Tas iPhone ir pokemonu telefons, bet Blackberry ir biznesa klases telefons, ko ērti lietot – gan rakstīt, gan e-pastiem, gan citas fīčas. Tātad katram savas vajadzības un man nav tādas vajadzības. Pats lietoju ikdienā Sony Ericson iP1 un arī esmu apmierināts – tam Blackberry baterija ne velna netur un lai pilnvērtīgi servisu izmantotu, tad pie kaut kāda kreisā operātora jāslēdzas klāt (Latvijā). Tādēļ Latvijā tā lieta nav populāra, bet Vācijā runājos ar biznesmeņiem un šiem tā lieta reāli rullē. Pats arī iztestējos ne pa jokam. Tādēl tev pašam eco iesaku kaut vai vienu no tiem aparātiem ietestēt normālā formātā un tad apvainot citus.

    Atbildēt
  17. Dreef

    Es te kādus pāris mēnešus atpakaļ no Kazahijas atbraukušam valstvīram ieraudzīju iPhone un prasu – viņiem Kazahijā jau oficiāli tos tirgo, jo pat Latvijā to vēl nav (oficiāli ;-))? Šis smejas, ka nē – uzlauztā versija ;-). Tā, ka ne tikai pokemoni tos telefonus lieto. Un katrs izvēlas sev piemērotāko telefonu ar ko zvanīt.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *