Austrālijas pludmale

Es esmu viens no tiem, kurš nekad nav bijis Austrālijā, bet ļoti to vēlētos kādreiz izdarīt. Iespējams, ka pie vainas ir krāsainie žurnāli ar koalas lācīšiem, ko bērnībā šķirstīju, kad biju aizbraucis pie tantes ciemos. Viņai onkulis dzīvoja Austrālijā un bija savedis kaudzi ar foršiem žurnāliņiem, kuros bija tik pat foršas fotogrāfijas. Loģiski, ka pēc šādas literatūras apskates man ir radies labs priekšstats par šo tālo zemi un ir neaprakstāma vēlme turp kādreiz doties. Nu labi, pietiks lirikas. Te būs nedaudz no skarbās realitātes. 😉

Ik pa laikam palasu, ko raksta Reinis par saviem piedzīvojumiem Austrālijā. Pēdējais ieraksts ir par karsto Austrālijas pludmali.

Tagad tu sēdi uz karstām smiltīm, viss iesmērēts, spīdīgs un lipīgs – kas nudien ir tieši tāds agregātstāvoklis, kāds man pludmalē ir nepieciešams. Pēc pusstundas tu esi ne tikai lipīgs un spīdīgs (jo jāsmērējas šeit ir konstanti), bet arī smilšains, jo vējā aizpūstie smilšu graudiņi ar sajūsmu pielīp pie lipīgi mitrās ādas. No lielā karstuma tu, protams, svīsti. Tas tevi padara vēl mitrāku un, attiecīgi – vēl smilšaināku pilnīgi visās vietās, arī tajās, kurās smilšu parādīšanās varētu būt raksturojama “eu, kā TUR var smiltis tikt?”. Cepuri tu drīksti noņemt tikai tad, kad ej peldēties – pretējā gadījumā saulesdūriens garantēts.

Tā kā man īpaši nesajūsmina karstums, tad stipri apšaubu, ka šāds jūrmalas apmeklējums man patiktu. Bet uz Austrāliju tāpat gribu aizbraukt.

16 thoughts on “Austrālijas pludmale

  1. asmo

    Nav jau tik traki, es jūlijā biju Dārvinas pludmalē un nodzīvojos tur veselu dienu, nav tik traki ūdens ir silts, bet smilšu temperatūra ir okei, galvenais jāuzmanās no medūzām un krokodiliem. Nav nekādas krētas melnās smiltis, kur kājas svilst pat caur čībām.

    Atbildēt
  2. snpz

    Ehmm, nu arī ne Gold Coast ne kur citur, kur bijām, nebija melnās smiltis, bet tik un tā kājas svila mežonīgi. Par tām smiltīm – Reinis jau bik pārspīlē, bet nu apraksts ar humoru ir izdevies!:)

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    Es biju vasarā Maskavā http://pods.lv/blog/2007/06/wifi_internets_no_comstar.html
    Bet labprāt vēl aizšautu. Tikai tagad ar vilcienu, lai izbaudītu visu kolorītu. 🙂

    Atbildēt
  4. KaraCirvis

    a uz ikšķili? Daugavā var forši iekāpt pa glumu, slīpu betonu? Varu noarganizēt. Prasu piečuku par cilvēku- atrakcijas atradīsim visai dienai!
    Sākot no atrakcijas ‘Kurš tiks krastā pa slideno betonu’ beidzot ar ‘Kurš ilgāk nostāvēs uz sliedēm, kad pretī brauc vilciens’
    XD

    Atbildēt
  5. Suuknee

    Reinis varētu arī nepārspīlēt – jūtīgākiem cilvēkiem arī Latvijas pludmales nav piemērotas. Ja reiz āda ir plāna un satur maz melanīna, apdedzināties var viegli.

    Atbildēt
  6. Grrr

    Neaizmirsīsim, ka Austrālijā ir gan subtropu gan mērenās zonas, kuras visas ir vairāk vai mazāk Klusā okeāna (nu, un rietumpusē Indijas, protams) apskalotas. Ja par karstu, pārvācies kādus piecsimt kilometrus uz dienvidiem!

    Atbildēt
  7. bzz

    Jasmerejas noteikti, bet var jau to izdarit pirms pludmales, lai tik ljoti neliip. Pecpusdiena baigi normali gulet, dzert alu un iejumpiit.
    Taaka nav ko stressot, galvenais lielo balto parak nekutinat…

    Atbildēt
  8. red

    es biju sidneja nupat novembri, t.i. pavasari. tik traki, ka aprakstits nebija, bet smereties un cepure staigat vajadzeja anyway. domaju, ka tagad varetu butu baigi tuvu aprakstitajam.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *