Google Reader pieliek publicēšanas laiku un jaunus karstos taustiņus

Labu laiku atpakaļ biju dzirdējis runas par to, ka Google Reader ar lielu aizturi apseko RSS barotnes un tādējādi padara bezjēdzīgu šī servisa lietošanu. Pēc idejas RSS burvība slēpjas tajā momentā, ka šīs tehnoloģijas lietotāji parasti ir pirmie, kas uzzina par jaunākajiem rakstiem dažādos resursos.

Google Reader publicēšanas datums

Google Reader tagad ir pievienota iespēja redzēt raksta publicēšanas laiku. Attiecīgi mēs varam redzēt ar cik lielu aizturi tiek vāktas ziņas šajā RSS lasītājā. Lai arī ik pa laikam lietoju šo servisu, tomēr pats šo jauno fīču nebiju pamanījis. Starp citu, 50% no mana bloga RSS lasītājiem, izmanto Google Reader.

Es pats arī esmu palicis pie šī lasītāja. Galvenokārt tāpēc, ka tas ir vienā sistēmā ar manu webmailu – Gmail.

Feedburner statistika par RSS lasītājiem

Arī karstos taustiņus nebiju pamanījis. Patiesībā man pat prātā neienāktu spaidīt klavieri un meklēt karstos taustiņus.

Google Reader also added some new keyboard shortcuts: a to add subscriptions, g+d to open the feed directory, e to email the current item. You can see the list of keyboard shortcuts by typing ? in Google Reader.

Ha! Iepatikās ? nospiešana. Sajutos tā kā būtu no tanka izkāpis. 😉

Pamēģināju nospiest burtu a. Parādījās lodziņš.

Google Reader pievienot resursu

Paskatījos kādu vecu rakstu no Mashable par karsto taustiņu uzskaitījumu dažādos servisos un secināju, ka arvien vairāk sāk kabināt klāt dažādas iespējas uz parastiem taustiņiem, kas aktivizējas bez ALT, SHIFT un CTRL palīdzības. Man šobrīd iekš Firefox ir nokonfigurēta ātrā meklēšana bez / palīdzības – sāku rakstīt un automātiski iezīmējas atrastais vārds. It kā jau tīri teorētiski šādos servisos varētu rasties konflikti, lai gan neesmu vēl ar to saskāries.

5 thoughts on “Google Reader pieliek publicēšanas laiku un jaunus karstos taustiņus

  1. Voldemārs

    Konfllikts rodas Gmeilā – jaunas vēstules šortkats ir c burts. firefoxs savukārt šajā gadījumā sāk meklēt c burtu.

    Atbildēt
  2. Grrr

    Es tā arī īsti nesaprotu, ar ko specifiski rīderi ir labāki par Firefoxa live bookmarks. Bet nu, protams, jāatzīst, ka es blogus lasot protams nepavadu vairāk par 1/2h dienā un interesantu lasāmblogu pa gadu man arī nav sakrājies vairāk par kādiem 10.

    Atbildēt
  3. Gatis

    Jā, Google Readerim vajadzētu vairāk pievērst uzmanību tam, cik operatīvi iespējams piegādāt informāciju. Ir kaut kādas alternatīvas – tik pat labi, tik pat vienkārši, tikai ātrāk (izņemot netvibes)?

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *