Mozilla, Opera, Safari un WaSP reakcija uz IE8 īpašo standartu režīmu

Opera Watch blogā ir savākti viedokļi no Mozilla, Opera, Safari un WaSP pārstāvju blogiem par Microsoft plānoto jaunievedumu – IE8 īpašo standartu režīmu. Nozare nav diez ko sajūsmināta par kārtējo weba čakarēšanas paņēmienu.

I won’t support any more cruft added to HTML without hearing the reasons. “Don’t break the Web” is a way to befuddle us. Tell us what your real concerns are and we will try to help. We are not hear to rubber-stamp the first crazy idea that you come up with.

Diezgan interesanti viedokļi un pārsvarā nosoda šo izgājienu.

12 thoughts on “Mozilla, Opera, Safari un WaSP reakcija uz IE8 īpašo standartu režīmu

  1. Knaģis

    Visus tos nosodītājus vieno viens fakts: viņi visi taisa lapas tā, lai tās atbilstu standartiem, nevis tā, lai tās strādātu uz visiem šobrīd esošajiem browseriem. Un tas šo elitāro klaigātāju baru atšķir no visiem pārējiem.

    Jo visiem pārējiem galīgi negribas pārtaisīt savu lapu tikai tāpēc, ka kāds ir izlaidis jaunu browseri.

    Atbildēt
  2. Knaģis

    Nu jā – un vismaz man šāda iespēja ļautu izmantot jaunos standartus (nevis bremzētu to izmantošanu), jo visi uzņēmumi utt. nebļautu, ka nedrīkst instalēt IE8, jo lūk korporatīvā aplikācija strādā tikai uz IE6… Es tiešām nesaprotu, vai mana web developer pieredze ir tik ļoti atšķirīga no visas pārējās pasaules?

    Eh, labi, šis ir tāds avots spamam, ka labāk savaldīties un paklusēt.

    Atbildēt
  3. MO

    Knaģis: Jo visiem pārējiem galīgi negribas pārtaisīt savu lapu tikai tāpēc, ka kāds ir izlaidis jaunu browseri.

    Tiem, kas taisa pēc standartiem, nekas nav un paredzamā nākotnē arī nebūs jāpārtaisa (izņemot, ja ir ļoti iespringts uz IE pielāgojumiem, neizmantojot versiju nosacījumus). Tieši tie, kas taisa lapas šodienas (kas rīt jau būs vakardiena) pārlūkiem, rada problēmas paši sev un lietotājiem.

    Bet par pašu 3. režīmu es neko īpašu nedomāju. Microsoft, vismaz manās acīs, jau sen ir industrijas līderis ielāpu un labojumu taisīšanā savu neskaitāmo kļūdu labošanai, un šis ir tikai kārtējais Internet Explorer patch. Ne labs, ne slikts – vienkārši nepieciešams.

    Atbildēt
  4. Arnolds

    Es uzskatu, ka Microsoft sāk nopietni rullēt ar savu IE nostāju. Pēc pāris gadiem varēsim kurbulēt CSS uz pilnu jaudu, nevis kā tagad – 50% CSS un 50% haku. Visu cieņu.

    A tie mazie dirsējiņi aļa firefok un opera – vienkārši uztraucās, ka nopietni pieaugs konkurence. Tjipa nevarēs vairs tik akli bļaut, ka Firefox 3 CSS standartu atbalsts ir n reizes labāks par IE6.

    Atbildēt
  5. CooLynX Raksta autors

    No visiem tiem komentāriem es ieteiktu izlasīt vismaz vienu – Hixie viedokli.
    http://ln.hixie.ch/?start=1201080691&count=1

    Jau cik gadus es sekoju līdzi viņa darba gaitām un vienmēr viņš ir centies būt objektīvs, lai arī kādā kompānijā viņš tajā brīdī strādātu.

    Therefore I recommend not including the meta tag, or, if you are forced to include it, making sure it says “IE=7”, even once IE8 ships. This seems to me to be the best way to show your support for an open, interoperable Web on the long term.

    Atbildēt
  6. andris

    cik saprotu, probleema pashos pamatos ir ka IE pareizi atteelos standartiem atbilstoshas (protams +) lapas un tajaa pashaa laikaa atbalstiis standartiem neatbilstoshas lapas kuras uz citiem web browseriem netiks normaali paraadiitas… piem. ar MS FrontPage uzceptas lapas pareizi straadaas tik ar IE… t.i. MS kaarteejais meeginaajums izmantojot MS monopola staavokli radiit maaksliigu IE plusu, lai tautu attureetu no labaaku web browseru izmantoshanas.

    Atbildēt
  7. Knaģis

    #6 – problēma ir tieši tā. Tikai iemesls ir nevis uz frontpage taisītās lapas, bet gan lielo uzņēmumu korporatīvās intranet sistēmas, kas izmanto kaut kādus IE bugus/fīčas/hackus un uz tīriem standartiem nestrādātu. un korporācijas jāņem pasaules līmenī, piemēram Accenture ar 170000 darbiniekiem.

    Atbildēt
  8. IMHO

    1. kā jūzeri mani nekādi mikrozaftes centieni pierādīt ka kārtējais IE būs ar kauko krutāks par iepriekšējo, nepārliecinās to lietot 😛
    2. kā devels es still neredzu iespēju kā pārredzamā nākotnē izvairīties no nepieciešamības katru jaunu dizainu tjūnēt, lai tas daudz-maz jēdzīgi izskatītos uz piem. IE5x :/

    Atbildēt
  9. noisex

    Tiem, kas taisa pēc standartiem, nekas nav un paredzamā nākotnē arī nebūs jāpārtaisa (izņemot, ja ir ļoti iespringts uz IE pielāgojumiem, neizmantojot versiju nosacījumus).

    Atbildēt
  10. gusc

    IE7 savu lielāko kļūdu pieļāva ar * html hacka atstāšanu – nebūtu tas, puslīdz vienkāršs CSS2.1 būtu gājis uz urrā (man viedoklis). tags – vai bija vajadzīgs – nezinu, ideja laba, bet kopējais risinājums izskatās šaubīgs, galu galā visu laiku pastāv iespēja lietot “conditional comments” – uzrakstam vienu stilu un tad uztaisam patch CSS prieksh atsevishkjam IE versijaam.

    Atbildēt
  11. Grrr

    Microsoftam ir tradīcija (tiesa gan, nekonsekventa, ko man šķiet nodrošina tas, ka produktu teami savā starpā ir diezgan neatkarīgi) supportēt dažnedažādas fiškas compatibility pēc, proti, lai viņu esošie lietotāji nesāk masveidā bļaut.

    Par to savulaik varēja labi palasīties pie Joel On Software, kurš kādu laiku strādāja Microsoftā pie Office.

    Un no klientu paturēšanas viedokļa es viņus pilnīgi saprotu. Ja jaunais IE standartu ziņā piespiedu kārtā kļūtu tāds pats kā Firefox vai Opera, būtu virkne ar birojiem, kur tad nu mierīgi varētu arī pāriet uz šīm alternatīvām.

    Mani pašu tas neuztrauc, es lietoju ikdienā Firefox un nemaz neupgreidoju savu vientuļo IE ikoniņu pat uz IE7 — tāpat man viņš jāpalaiž reizi pusgadā, kad jāskatās LTV dublacīgais online video, vai kaut kas, ko kādi murmuļi samudījuši ar ActiveX.

    Atbildēt
  12. Atbalss: Knaģa emuāri » Blog Archive » IE8 standartu mode…

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *