Domēna vārdi Latvijā kļūs vēl lētāki

Lielai daļai blogeru iepatikās izmaiņas NIC.lv cenu politikā, kad samazināja maksu par .lv domēna vārdu no 16.00LVL uz 8.50LVL, kā rezultātā daudzi piereģistrēja sev normālus domēna vārdus. Ir pieejama nākamā priecīgā ziņa par to, ka NIC.lv plāno ieviest domēnu pārvaldīšanas sistēmu klientiem.

Neraugoties uz cenu samazinājumu, arī turpmāk NIC ieguldīs darbu klientu apkalpošanas standarta paaugstināšanā un tehnisko risinājumu attīstīšanā. Pagājušajā gadā vairāk nekā 100 000 LVL ieguldīti aparatūras atjaunošanā. Tikpat daudz šī gada pirmajā pusē NIC plāno ieguldīt infrastruktūras attīstībā. Taču NIC rūpējas ne tikai par tehnoloģiju modernizāciju – jau tuvākajā laikā darbu uzsāks arī sen iecerētā klientu tiešsaistes sistēma. Ar tās palīdzību tiks vienkāršota virkne procesu, kā arī ietaupīts laiks, kas jāvelta domēnu vārdu reģistrēšanai un pārvaldīšanai.

Es arī atļāvos piereģistrēt domēna vārdu ar savu niku un tagad, pēc 11 šī nika pastāvēšanas gadiem, ir arī savs domēns coolynx.lv. Tur gan vēl nekā nav un domāju, ka arī nekas dižs nebūs, ja nu vienīgi virtuālā vizītkarte. Tāds nieks, bet patīkami.

NIC vadītāja vietniece Katrīna Sataki paskaidroja, ka pirmā cenu pazemināšanas kārta 2007. gada sākumā sekmējusi domēna vārdu lietotāju skaita pieaugumu. Tas, savukārt, ļāvis domāt par cenu samazināšanu 2008. gadā.

Domāju, ka tas ir tikai sākums, jo šobrīd par šiem jaunumiem pirmie uzzināja blogeri, kas arī attiecīgi noreaģēja. Otrais vilnis būs, kad šī informācija parādīsies medijos. Gads ir sācies lieliski!

6 thoughts on “Domēna vārdi Latvijā kļūs vēl lētāki

  1. CooLynX Raksta autors

    e-remit, protams, ka sabijos. Pēc iepriekšējās reizes, kad komentāros pazibēja joks par artisare.lv, nākamajā dienā mans vārda un uzvārda brālis to arī piereģistrēja. 🙂

    Kā arī pārvarēju psiholoģisko barjeru un izdomāju, ka gribu savu niku noreģistrēt.

    Atbildēt
  2. Ihtiandrs

    Kāda starpība vai tev ir pirmā līmeņa domēns vai otrā? Tas bija svarīgi laikos, kad google nebija un informāciju par gurķiem daudzi meklēja ierakstot adrešu logā – www.gurkis.lv.

    Ja esi labs blogeris nevis desas pulētājs (aļa – man ir jauns RSS fīds, man ir jauns domēns utt), tad apmeklētājs pats atnāks pie tevis.

    Atbildēt
  3. Atbalss: Tuvojas NIC.lv domēnu vārdu pārvaldīšanas sistēma | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *