Kebabi palikuši dārgāki

Katru dienu kaut kas paliek dārgāks. Tik ilgi, kamēr tās ir preces, ko tu nepērc, tikmēr nav problēmu. Bet tiklīdz tas skar tieši tevi, tā šis cenas paaugstinājums jau tiek uztverts ļoti sāpīgi. Vēl jo vairāk tad, ja ir izveidojies subjektīvs viedoklis par to, ka šī prece vai pakalpojums nemaksā tik cik par to prasa. Tev tā jau ir škrobe, bet tie maitas vēl cenu paceļ.

Tā es vakar pieķēru to momentu, ka arī Kebabiem ir paceltas cenas. Ja vēl iepriekšējā nedēļā “Super lielais” XXL kebaba komplekts maksāja Ls 3.99, tad jau šonedēļ tas maksā Ls 4.29. Tas mazais mērces trauciņš ir izaudzis no Ls 0.15 līdz Ls 0.19. Līdzīgi arī citi komplekti ir palikuši dārgāki.

Pirms pāris gadiem, kad kebabu lielums saruka, tad viņi izdomāja tādu lietu kā Super lielos kebabus. Īsu brīdi tiešām tie bija smagāki un tajos bija vairāk gaļas, bet vēlāk arī tie saruka. Tagad vēl pacēla cenas. No vienas puses es viņus saprotu – nav, kas strādā, izmaksas aug, bet, velns parāvis, ja tu piedāvā lielo kebabu, tad taisi to lielu un prasi par to arī atbilstošu naudu.

No visām picērijām kā labāko biju izvēlējies Lulu picu. Diemžēl nepiefiksēju kurā momentā viņi palika dārgāki, bet arī viņi vienā brīdī bija pacēluši cenas. Varbūt, ka tas nav visās ceptuvēs tā, bet šobrīd iet uz picēriju vairs nevelk. Ir radies iespaids, ka tur primāri viņi apkalpo pasūtījumus, tālāk kaut kādas picas izcep un tās tad arī kaltējas uz letes. Ja agrāk es varēju pagaidīt 15 minūtes un man izcepa to, ko es vēlos, tad tagad piedāvā piedegušas, pārceptas šausmas, ko sauc par picām.

Tā jau nav daudz tādu vietu, bet papildus tam vēl arī paliek pretīgi no tā, ko tur gatavo. Varbūt, ka esmu viens tik izlepis un nezinu ko gribu?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on VKShare on RedditShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

37 komentāri par “Kebabi palikuši dārgāki

  1. Knagis

    Lulu vislielākais pluss ir iespēja piezvanīt un pasūtīt pēc 10-15 minūtēm tādu un tādu picu tādā un tādā picērijā. Un pašam braukt pakaļ. Visātrākais veids, kā tikt pie paikas. Un ja vēl ir Statoil zelta karte, tad nāk 20% atlaide (vislabākais, ko tā zelta karte dod).

    Bet tie kebabi – cik esmu ēdis, tur tak gaļas ar katru reizi arvien mazāk. Un vispār par ko tādu prasīt >2Ls liekas pārāk sālīti. Jautājums – kāpēc McDonnalds nav mainījuši savas cenas pēdējo 5 gadu laikā?

    Atbildēt
  2. Mr.

    Varbuut tas man taa personiigi, jo esmu tos kebabus ateedies, tachu… skjiet, ka peedeejaa laikaa, kad tos veel eedu, to galjas kvalitaate krietni kritaas, palika negarshiiga, kaa deelj vairs tos arii nepeerku!

    Atbildēt
  3. Boo

    agraak Luluu uz Gjertrudes bija kaa atpuuta tuklajai miesai un alternatiivajai dveeselei – piza garshiiga un fonaa muuzika laba (U2, REM utml.), apkalposhana … nu normaala bija – tagad – kaut kaads hitraģio, ar picaam, kuraam eljja jaasusina ar salveti, ar taukainiem shkjiivjiem un galdiem, un padomjulaika cieniigu apkalposhanu…. sen nebiju tur bijis… un sen nebuushu…

    Atbildēt
  4. vimba_zlobnaja

    Man garšo Globusā taisītās picas. Divatā par 50cm diametrā picu ar pludojošu siera daudzumu (uzreiz siekalas saskrējās) pa 7Ls es domāju nav daudz prasīts. Divatā knapi knapi dabujama iekšā, optimāli trijiem cilvēkiem.
    Par kebabu… Žēl… Kādreiz biju pastāvīgais klients, šobrīd patālu.

    Atbildēt
  5. Didulis

    Šodien pa ilgiem laikiem aizdevāmies uz vienu izbijušu normālu ēstuvi, kur varēja lēti un garšīgi paēst (zem 3Ls normālas porcijas, ja ēd kā es, tad var iekļauties 1,5Ls). Neskatoties uz to, ka porcijas viņiem ir uz svara, taču šodien tās tika liktas ļoti skopi, gandrīz puse no iepriekšējām porcijām, taču cena sanāca tāda pati. Uz otru tuvumā esošo lēto ēstuvi otreiz kaut kā negribās iet, jo tur viss ir no padomju laikiem, ieskaitot pārtikas izejvielas.
    Ja nu tomēr kādu es sakārdināju ar nostaļģijām pēc padomju virtuves Rīgas centrā, tad iestādījums slēpjas Brīvības un Lāčplēša ielas stūrī, pagrabā aiz lielām melnām durvīm, kas sanāk pirmās durvis pēc ieejas Drogās pa Lāčplēša ielu virzienā uz Tērbatas ielu.

    Atbildēt
  6. Bo

    makdonalds celj leenaak, jo neviens tur vairs neiet eest tos papiira suudus.
    kas attiecas uz paareejiem – ir tachu inflaacija! janvārī pacels 25% elektriibu, 25-40% sabiedrisko transportu, 40-100% cigaretes, benziins… no jaunā gada domaajams inflaacija buus ap 20-30 procentiem, bet valdiiba jau to sleeps. un kameer energjijas cena celjas, vai tad paareejie seedees uz palielinātām izmaksām un nepalielinaas cenas? nākamais būs īpaši trekns gads!
    Labu apetīti!

    Atbildēt
  7. Chester7

    Ehh.. Šausmīgi garšo tie kebabi, tikko jau pacēla cenu, par šādu vairs nepirkšu.. Pēdējoreiz kad Alfā paņēmu, man iedeva aukstu maizi ar lētās majonēzes un sāls pildījumu, starp ko mētājās arī daži aukstas gaļas gabali.. Žēl..
    Lulū picā ēdu agrāk, vairs nē, picas apkaltušas, tiek sildītas katru reizi, viss interjers arī tāds lēts, apdilis, vasarā pāris mušas lidinājās..
    Vēl mani uzjautrina tas, ka Origo Chico Chicken bieži salien baloži. Pieņemu, ka viņi mēdz arī apkakāt cilvēkus, jo turpat augšā viņi arī lidinās..

    Atbildēt
  8. kristaps

    vaacijaa videeji kebabs maksaa no 2,50-3,50euro. citur pat veel leetaak. Bet Latvijaa piedaavaatie ir kautkaada parodija par kebabu, un veel pietam 6euro? Labi dziivojam mees!

    Atbildēt
  9. karuuzo

    Mums pie darba ēdnīcā daudz neķēpājās ar saņķikiem, visiem otrajiem piemeta uzreiz latu. Bija 1.60Ls, tagad 2.60Ls 🙂

    Labas picas taisa http://www.expresspizza.lv Un arī var piezvanīt, pasūtīt un aizbraukt pakaļ. Pats to bieži izmantoju.

    m

    Atbildēt
  10. Black Napalm

    MC Donaldam cenas ceļ tik ļoti lēni tāpēc, ka viņiem tās cenas, ja nemaldos, ir visnotaļ līdzīgas pasaulē..
    Kad makdonaldi Latvijā tikko parādījās, tad, vismaz priekš manis, tā bija dārga pārtika, kuru varēja aiziet paēst reizi mēnesī. Cik zinu, tad ārzemēs makdonalda pārtika ir viena no lētākajām ko var dabūt (protams, es domāju pārtiku, kas jau pagatavota un gatava ēšanai). Gan jau drīz šeit arī tā būs.

    Atbildēt
  11. XQL

    vaks! – kur es dzivoju?
    Visi grib pirmaja diena pec biznesa (tfu pec chakarbodes) atversana nopelnit BMW x5 vai kaut ko tadu. Vel paris jautribas un laikam bus japievienojas gajputniem un jakrava mantinas. 😛

    Atbildēt
  12. Luudzu

    Ņemot vērā esošo ekonomisko stāvokli, pieņemu cenu pieaugumu un esmu gatavs maksāt vairāk. Bet KAKOVA HRENA viņi (kebabs, Lulūū lalā) ir iedomājušies ka varēs iebarot man 2x nekvalitatīvāku hu..u par par 2x augstāku cenu??? Tas ir psc, kas tā par fišku, dārgais klient – tu esi lohs un mums po..uj mūsu reputācija, jo CITA NEVIENA, KURŠ GATAVO MŪSU UNIKĀLO PAIKU NAV(chilli pizzu neieskaitam, jo atkritumi nav ēdiens).

    Atbildēt
  13. Droom

    vellos, ja kebabs ir tikai ka raditajs visam notiekoshajam, tad es pat nezinu cik man jaiekraj, lai paciemotos paris nedeljas Tevzeme? UK uuuuber liels kebabs 3.99, bet nu nezeeeligiiigiiiii liels, garshigs un .. yammmiiiii

    Atbildēt
  14. supermeitene

    aha.par tiem kebabiem man arī bija šoks prims pāris nedēļām.
    un patiešām, stulbākais ir tas,. ka paceļ cenas un taisa negaršīgāk un arī mazāk.
    sviests kaut kāds.

    Atbildēt
  15. rr

    Lulu Ģertrūdes ielā ir galīgi nolaidies. Biju nesen iegājis un man Sprite vietā iedod minerāli. Kad prasu WTF – šie saka – koncentrāts beidzies :DDDDDDDDDDDDDDDD tā rēcis sen nebiju. SPRITE KONCENTRĀTS. Tātad viņi man centās iestāstīt, ka esot tāds sprite koncentrāts, kuru jauc ar minerāli un rodas sprite 😀 A naudu atpakaļa negribēja dot.

    Atbildēt
  16. heeh

    rr, nebrīnies, bet coca-cola, fanta un sprite no automātiem tik tiešām taisīti no koncentrāta + gāzēts ūdens. Paņem kādreiz kolu un vienā rāvienā mēģini piepildīt glāzi, cītīgi vērojot strūklu, pats manīsi, ka brīžiem tek tīrs ūdens.

    Atbildēt
  17. Droom

    nezin vai taisnīb, bet grāmatvede senos laikos strādāja kaut kādā uzņēmumā, kas taisija tarhūnu (tāds zaļš jokains limonāds bij kādreiz).. un tieši tā, taisa no koncentrātu, taču hohma ir apstāklī, ka to koncentrātu stiepa uz māju (vai kādu tā sastāvdaļu?), jo drēbes baigi labi bija mazgāt. Pirms mazgāšanas izmērcē un viss ir tīrs un balts.. redz kā..

    Atbildēt
  18. DD

    Tas, kas ir limonādes un kā viņas taisa, jau sen ir skaidrs… pilnīgs šits (labi, vienreiz 2 mēnešos var izdzert kādu glāzi)… bet ikdienā to lieto pusaudži.. kopā ar čipšiem.
    Smukās blondīnes arī ejot pa ielu mērcē iekšā city-dogus… tikai vot kad paskaties uz pakaļu, tad var redzēt, kā āda karājās ārā no džinsiem…

    Izskatās, ka ikdienā reklāmu vietā ir jārāda filma “Super_Size_Me”…

    Vēl derētu palaist ēterā: http://video.bigmir.net/search/?q=%C6%E4%E0%ED%EE%E2%E0

    Atbildēt
  19. CAP

    arī biju kebabu cienītājs.. bet nu jau 2us mēnešu neesmu bijis.. cenas lielas, kebabi mazi.. garšas nekādas… pat nez.. agrāk kad zāle bija zaļāka arī kebabi bija lielāki un garšīgāki.. 😀

    Atbildēt
  20. alkodioals

    nu tās expresspizza cenas jau no noteikti nevar saukt par draudzīgām. 28cm baranka 5ls!? wtf? laikam tiešām neesmu ilgi gājis tādās iestādēs ēst..

    Atbildēt
  21. rr

    tagad zināsim. Bet iepildīt to gāzēto ūdeni 3 cilvēkiem pēc kārtas un teikt – atvainojiet, tikko beidzās koncentrāts. Sviesc. Varēja takš pabrīdināt.

    Atbildēt
  22. narkomanC

    Droom:
    interesanti par to tarhuunu. Bet tomeer buutu labi zinaat kaa vinja to iedomaajas, jo es pats nez vai iedomaatos. Nest uz majam tarhunu lai mazgatu drebes. Varbut vinja visu stiepa sakumaa uz maajaam un izmeginaaja kas labaak mazgaa drebes. kas labaak iet elljas vietaa vai kas labaak attira wc. hmmz. cilveeki visu izmeginaas laikam : )))

    Atbildēt
  23. JjKk

    Cik labi, ka mani tas neuztrauc.Vienkārši nelietoju uzturā šo pārtiku, kas bojā iekšas. Ēst ir viena no baudām, piedod, bet kebabs tiešām ne izskatās ne garšo baudāms.

    Atbildēt
  24. pēcītis

    normālās soclaiku līmeņa ēstuvēs pa divīti laimīgs un paēdis būsi, nevis sū saēdies pa četriem latiem (kas ir aptuveni divu futbollaukuma attālumā no vācijas turku kebaba). par picām tas pats – LV ir vienkārši draņķīgas picas par tādu pašu $ kā itālijā

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta.